Beste mini PC (2022) – compacte computers

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste mini PC van dit moment? Het voordeel van een mini PC is het compacte formaat. Daarnaast heeft deze goede prestaties, dit is natuurlijk net zo belangrijk. Bij een compacte PC ligt de focus op een goede koeling, de aanwezigheid van USB poorten en natuurlijk een goede processor en moederbord. Ontdek de beste mini PC.

Dit is een mini PC

Waarom zou je voor een mini PC kiezen? Het is vooral het compacte formaat dat doorslaggevend is. Omdat er in een kleine PC minder ruimte is liggen de prestaties zonder uit te bouwen vaak wat lager dan bij een normale desktop PC. Toch kun je met de moderne mini pc’s ontzettend veel. Zo zijn ze vaak voorzien van een Intel processor met een flinke opslagcapaciteit.

Een mini PC kun je in veel gevallen onzichtbaar aan de achterzijde van een tv of monitor bevestigen. De meeste modellen zijn standaard uitgerust met besturingssysteem Windows. Als klap op de vuurpijl is een compacte PC erg energiezuinig en werkt ook nog eens stil. Enig nadeel is dat je een kleine pc vaak nog moet uitbouwen waardoor deze duurder wordt dan een gewone desktop PC.

Beste mini PC 2022

Is je keuze op een mini PC gevallen? Dan is het belangrijk dat je voor een goede kwaliteit gaat. Op het gebied van compacte pc’s is heel wat verkrijgbaar. Dit maakt het er niet overzichtelijker op, want welk merk of model is nu goed? Dat zie je in het overzicht 5X beste mini PC.

1. Intel NUC – Pentium J5005– 240 GB SSD

Als dit model nog niet tot de beste mini PC hoort dan weten we het ook niet meer. Deze beschikt namelijk over 240 GB SSD geheugen, dit is razendsnel. Er is Windows 10 pro op geïnstalleerd waardoor je gebruik maakt van het nieuwste besturingssysteem. Dit model is voorzien van een Intel Celeron processor met 4 GB werkgeheugen. Deze heeft een gemiddelde kloksnelheid van 1,5 GHz.

Je hebt de beschikking over de aansluitingen Bluetooth, HDMI, USB 3.0 en VGA. Er zijn maar liefst vier USB-poorten aanwezig! Daarnaast beschik je over wifi en ethernet. Hij kan een bedraade snelheid tot 1000 MB/min aan. Deze mini PC heeft een compacte afmeting van 11,1X 11,5 cm. Dit model is wat duurder geprijsd dan andere mini pc’s maar wel van de beste kwaliteit.

Bekijk Intel NUC – Pentium J5005

2. MSI Cubi 5 10M-033EU

Een voordelig geprijsde mini PC met een opslagruimte van 256 GB . Natuurlijk is het mogelijk om het geheugen extern uit te breiden. Deze compacte computer heeft geen besturingssysteem vooraf geïnstalleerd. Hij wordt aangedreven door een Intel Celeron processor met een maximum intern RAM-geheugen van 8 GB. De kloksnelheid bedraagt 1,1 GHz.

Er is een geheugenslot aanwezig maar ook een VCA en een HDMI aansluiting. Verder maak je gebruik van Bluetooth, ethernet en wifi. Het vermogen van dit model bedraagt 40 W en is hiermee zeer energiezuinig. Deze minicomputer heeft een afmeting van 10 X 10 cm en is hiermee echt erg compact. Aantrekkelijk geprijsd en je kunt hem ook nog eens verder uitbouwen.

Naar MSI Cubi 5 10M-033EU

3. Apple Mac Mini (2020) – Desktop – 256GB

Let op want dit is echt de beste mini PC die je maar kunt bedenken. Helaas is hij ook flink duurder geprijsd maar je krijgt er wel heel veel voor terug. De Apple Mac mini PC beschikt over maar liefst 256 GB opslagruimte (SSD). Zoals je van Apple apparaten gewend bent maak je gebruik van het besturingssysteem Mac OS. Dit model wordt aangedreven door een krachtige processor met vier processorkernen en een maximale RAM-geheugen van 64 GB. De kloksnelheid ligt op een razendsnelle 3,6 GHz.

Dat deze mini PC het beste van het beste is zie je ook aan de overige specificaties terug. Met betrekking tot aansluitingen zijn er HDMI en Connection headphone aanwezig. Daarnaast Bluetooth, ethernet en wifi. In totaal maak je gebruik van 6 USB-poorten. Een geweldige compacte desktopcomputer die ook nog eens veel apparaten kan aansturen.

Bekijk Apple Mac Mini (2020) – Desktop

4. Windows Mini PC (USB stick)

Hoe makkelijk is dat, een mini PC in de vorm van een USB-stick! Een goede vervanging voor de grote PC-kast maar ook een prima alternatief voor de standaard mini PC. Sluiter een monitor, een draadloos toetsenbord en een muis op aan en je hebt alles wat je in een PC zoekt. Dit model beschikt over 64 GB flash opslagruimte. Er is vooraf Windows 10 home op geïnstalleerd. Voorzien van Intel Atom processor met 4 GB werkgeheugen en een kloksnelheid van 1,44 GHz.

Deze mini PC in de vorm van een stick is uitgerust met HDMI en twee USB-poorten. Natuurlijk maak je gebruik van de ingebouwde draadloze connectiviteit en er is ook een micro SD kaartslot aanwezig. Dit biedt de mogelijkheid voor extra opslag. Deze mini PC is slechts 4 X 12 cm groot en is hiermee een van de kleinste in zijn soort.

5. Beelink BT 3 Pro II 4 – 64 GB SSD

Op zoek naar de allerkleinste mini PC? Dan is dit de beste mini pc want hij heeft een afmeting van slechts 11,9 x 11,9 cm. Hiermee neem je hem overal mee naartoe. Dankzij de bijzondere techniek is een kwestie van aanzetten, waarna de PC direct klaar is voor gebruik.  Deze PC beschikt over 64 GB SSD opslagruimte en is voorzien van besturingssysteem Windows 10. Hij wordt aangedreven door een Intel Celeron processor met twee processorkernen en 4 GB RAM-geheugen. De kloksnelheid ligt op 2,6 GHz.

Dit model beschikt over een harde schijf, Bluetooth, ethernet, wifi en een HDMI aansluiting. Verder maak je gebruik van twee USB-poorten. Er is zelfs een extra geheugenslot (micro SD) aanwezig. Een mini PC met ook nog eens goede prestaties, want je kijkt er prachtige 4K films mee. Helaas niet meer leverbaar.

Je ziet dat er best wel wat verkrijgbaar is wanneer je op zoek gaat naar de beste mini PC. Hierboven zitten zeer goede modellen tussen!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mini PC (2022) – compacte computers
Schuiven naar boven