Beste rondvaart Amsterdam – mee met een rondvaartboot

Bijgewerkt: 31 mei 2022

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten, dat moet je een keer meemaken. In Amsterdam zijn er meer dan 110 rondvaartboten (ook lijndiensten). Dit maakt de keuze er niet makkelijk op. Voor een perfect dagje uit vind je hieronder vijfmaal de beste rondvaart Amsterdam.

Bekijk de beste hotels in Amsterdam

Booking.com

Leemstar Amsterdam

  • Adres: De 9 Straatjes

Leemstar is een klein vaarbedrijf met een prachtig gerestaureerde Canal Limousine-boot uit 1928. Ook de overige boten van dit bedrijf mogen er wezen, voorzien van elektrische aandrijving. Zoek je een leuke rondvaart door Amsterdam, maak dan eens gebruik van de ochtend- en avondcruises. Deze zijn betrekkelijk rustig, waarbij je een mooi uitzicht over Amsterdam en zijn grachten hebt.

Friendship Amsterdam

  • Adres: Oudezijds Voorburgwal 230

Ook weer een aanrader met betrekking tot de leukste rondvaart van Amsterdam. Stap op de rondvaartboot van Friendship, meestal beschikbaar van 11:00 uur tot 21:00 uur. Tijden kunnen naargelang het seizoen afwijken. De luxe rondvaarten zijn mogelijk vanaf € 19 per persoon (60 minuten). Met een vip ticket krijg je speciale ontvangst en maak je gebruik van de open bar.

Een privévaart is ook mogelijk. Bijvoorbeeld voor een event, borrel met vrienden of een (zakelijk) diner.

Rederij P. Kooij

  • Adres: Oude Turfmarkt 125

Zoek je de beste boottocht van Amsterdam met een vriendelijke schipper, dan moet je zeker eens bij deze rederij aankloppen. Ga voor een gezellige boottocht met zijn tweetjes of het hele gezin. Vaar over het IJ en door de Amsterdamse grachten. De boten zijn voorzien van tafeltjes en stoelen, waardoor je altijd comfortabel zit. Bovendien heb je de mogelijkheid om iets te nuttigen (zelf meegebracht).

Het familiebedrijf is al ruim 100 jaar actief en brengt de nodige ervaring met zich mee. Maak kennis met de leukste bezienswaardigheden van Amsterdam, gezien vanaf de boot. Hierbij hoort ook een duidelijke uitleg over de bezienswaardigheden.

Blue Boat Company

  • Adres: Stadhouderskade 501

Ben je in Amsterdam, dan moet je natuurlijk een rondvaart in een boot maken. Dan pas heb je het gevoel dat je in deze historische stad bent geweest. Bij de Blue Boat Company ben je hiervoor aan het goede adres. Tijdens de rondvaart ontvang je alle ins en out’s over de geschiedenis van Amsterdam. Een rondvaart tijdens de avonduren is extra mooi, zeker een aanrader.

Keuze uit verschillende rondvaarten waaronder de City Canal Cruise van 75 minuten of de speciale Kids Cruise. Ook een rondvaartarrangement behoort tot de mogelijkheden (minimaal 25 personen). Kortom: bij Blue Boat Company ga je voor een mix van romantiek en toerisme.

Wat kost een rondvaartboot in Amsterdam?

Een rondvaart in Amsterdam maken kost tussen de € 16 en € 20 per persoon. Op afwijkende tijdstippen of dagen kan de prijs wat hoger liggen. Tijdens de rondvaart wordt je langs de meest bijzondere plekken van Amsterdam geleid.

Een luxe rondvaart is prijziger en kost tussen de € 25 en € 50 per persoon. Deze rondvaart duurt wat langer, en is vaak voorzien van een hapje en een drankje.

Zo lang duurt de boottocht

Plan de boottocht van tevoren goed in. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je toch enige tijd van het vasteland af bent. Hoe lang duurt een rondvaart Amsterdam? Standaard is dit 60 minuten, maar het kan ook om 75 minuten te gaan. Alleen de luxe rondvaarttochten duren rond de 90 minuten.

Het aantal rondvaartboten in Amsterdam

Amsterdam is een grote trekpleister voor toeristen. Op zich wel begrijpelijk want deze stad heeft heel wat te bieden. De grachten trekken extra veel bekijks, daar maken rederijen goed gebruik van. Het aantal rondvaartboten in Amsterdam bedraagt meer dan 130 stuks. Het betreft hier niet alleen rondvaartboten maar ook lijndienstpoten, sloepen, gondels en watertaxi’s.

Rondvaart Amsterdam boeken

Ben je op zoek naar een gegarandeerde rondvaart Amsterdam? Het is niet altijd nodig om van tevoren te boeken. Meestal is er meer dan voldoende plek beschikbaar. Maar wanneer je in het hoogseizoen gaat of je wil een avond rondvaart, dan is van tevoren reserveren wel zo praktisch.

Een boottocht boeken kan bij de desbetreffende rederij. Kijk daarom van tevoren waar je wil opstappen en reserveer een plekje online of telefonisch. Het is ook mogelijk om bij de rederij langs te lopen en naar de mogelijkheden te vragen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste rondvaart Amsterdam – mee met een rondvaartboot
Schuiven naar boven