De 3 beste manieren om ruimte te besparen in huis

Bijgewerkt: 26 februari 2024

Met de lente in aantocht is het een goed moment om oude spullen weg te geven en ruimte te maken in huis. Toch is opruimen soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hieronder ontdek je drie handige tips om je woning op te ruimen.

Huur een (mobiele) opslagruimte

Vind je het lastig om spullen weg te doen, maar wil je toch ruimte creëren in huis? Je kunt veel spullen kwijt in een speciale opslag. Het vervelende van deze opslagdiensten is vaak dat je daarvoor een busje moet inladen om de spullen naar de locatie te brengen. Dat is een hoop gedoe en vormt een enorme drempel om de stap te maken.

Door een mobiele opslagruimte te huren, kun je dat probleem verhelpen. De opslagruimte komt dan naar jou in de vorm van een container. Deze container kan op je oprit of op een parkeerplaats voor de deur worden geplaatst. Je laadt je spullen zo makkelijk in, en als de container helemaal gevuld is, kun je deze verzegelen.

De beheerder van de opslaglocatie haalt de container dan op om deze veilig op te slaan op een andere locatie. Probeer eens een opslagruimte huren Leiden of in andere grote steden in de Randstad. Het zal je verbazen hoeveel spullen je kwijt kunt in zo’n container.

Geef spullen een tweede leven

Bij het inruimen van de opslagbox of container zul je veel spullen tegenkomen die je eigenlijk niet meer gebruikt, maar er nog goed uitzien. Geef deze spullen een tweede leven. Dat kun je doen door ze naar de kringloop te brengen, maar ook door ze zelf online te verkopen.

Als je dat te veel gedoe vindt, is het ook reuze makkelijk om een oproepje te plaatsen op Facebook voor gratis ophalen. Je zult zien dat je spullen in no-time weg zijn.

Spullen die je echt niet meer gebruikt en in een te slechte staat zijn, gooi je natuurlijk weg. En nee, ook die doos met kabels die je al zeker tien jaar niet meer gebruikt, kan nu echt wel weg. Net als bijvoorbeeld een set videobanden zonder een VHS-speler.


Bouw een kamer om tot inloopkast

Als je een extra kamer hebt, ben je al snel geneigd deze om te bouwen tot logeerkamer. Toch is dat niet altijd het meest ruimtebesparende idee. Met slaapbanken en luchtbedden kun je ook bedden creëren voor die spaarzame gast die langskomt.

Kies er liever voor om je andere kamers leger te maken door de overgebleven slaapkamer om te dopen tot inloopkast. Hier kun je alle spullen die je niet op een andere plek in huis kwijt kunt, een plaatsje geven.

Dit artikel is in samenwerking met Oomen opslag tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De 3 beste manieren om ruimte te besparen in huis
Schuiven naar boven