Hallux Valgus corrector review (AliExpress)

Bijgewerkt: 9 februari 2024

Heb je last van Hallux Valgus oftewel een pijnlijke knobbel bij de aanzet van je grote teen? Je teen staat scheef en die knobbel wordt steeds groter. Hierdoor is het ook lastig om passende schoenen te vinden. Er zijn verschillende hulpmiddelen om de teen te corrigeren of de pijn te verminderen. We vonden op AliExpress de Hallux Valgus corrector. Met een bunion (knobbel) waren we wel benieuwd of dit echt helpt. In dit artikel onze review.

Pluspunten

– Zeer zacht materiaal
– Verkrijgbaar in verschillende kleuren
– Past altijd

Minpunten

– Het model met siliconen aan de buitenkant gaat pijn doen
– Corrigeert niet of nauwelijks


Bestelling en verzending

Wanneer je een account op AliExpress hebt is bestellen heel eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende kleurtjes. Daarnaast kies je uit een Hallux Valgus corrector met het siliconen corrigeerstukje aan de buitenkant of erin genaaid. Het corrigeerstukje zit tussen je grote- en de tweede teen.

Verzending was ontzettend snel: binnen vijf werkdagen waren de twee setjes binnen. Dit hadden we besteld:

  1. Vleeskleurig setje met siliconen aan de buitenkant
  2. Grijs setje met siliconen stukje ingenaaid
Het probleem: Hallux Valgus aan de linkervoet. Leeftijd ‘patiënt’: 50 jaar.

Hallux Valgus corrector review: het materiaal

Bij het uitpakken van de correctors viel ons direct het zachte materiaal op. Het is gemaakt van een gladde en zachte stof die geen huidirritatie veroorzaakt. Ondanks dat het van AliExpress is (met soms matige kwaliteit) voelde de stof stevig aan. Dat is alvast een pluspunt.

Er hing een vreemd geurtje aan maar dat is wel vaker bij AliExpress producten. Misschien komt het door de manier waarop ze verzonden worden (met duizenden producten in een zeecontainer, op elkaar gepakt en in benauwend plastic).

Het aantrekken en weer uitdoen

Geen probleem met de sokjes aan doen, het materiaal is elastisch genoeg. Hierdoor ontstaat er ook geen vervelen druk op de knobbel. Tijdens het lopen schuift het sokje wel een beetje af. Waarschijnlijk komt dit door het zeer gladde materiaal. Uitdoen gaat net zo makkelijk als aantrekken.

Het draagcomfort

In de Hallux Valgus corrector review is het draagcomfort belangrijk. De corrector is niet alleen bedoeld om de stand van de teen te corrigeren maar ook om de druk op de knobbel te ontlasten. Ter hoogte van de knobbel (aanzet grote teen) bevindt zich een siliconen padje. Dit is netjes ingenaaid. Het padje vangt schokken en druk op. Dit merk je zeker wanneer je het sokje in schoenen draagt. Het kan natuurlijk niet alle druk opvangen maar je merkt zeker verschil.

Het zachte materiaal zit heerlijk, niks van te zeggen. We hebben geen idee of dit materiaal in de zomer gaat zweten (we hebben dit product in februari getest). Je kunt het in ieder geval met de hand uitwassen. In de wasmachine raden we niet aan, mede vanwege de siliconen corrector die kan vervormen of loslaten.

De sok met ingenaaide corrector zit veel prettiger dan die andere, waarbij het siliconen stukje zich aan de buitenkant bevindt. Bij deze laatste hadden we al na enkele minuten pijn aan de tweede teen.

Siliconen tenenspreider aan de buitennkant van het sokje.

Het corrigeren van de grote teen

Dan nu het belangrijkste in deze review: corrigeert de Hallux Valgus sok ook écht de stand van de grote teen? Dat doet het een klein beetje. Het sokje met het siliconen stukje aan de buitenkant corrigeert wat meer dan het sokje met het ingenaaide stukje.

De correctie is te weinig om er profijt uit te halen. Wanneer je beginnende Hallux Valgus hebt dan helpt deze sok om de pijn te verminderen. Maar het corrigeren van de teen is met dit product nutteloos. Bij een gevorderde Hallux Valgus is dit product niet aan te raden.

Tip: als comfortabel sokje in je schoenen

Het model met het siliconen correctiestukje aan de buitenkant vonden we totaal nutteloos. Mede omdat deze al snel pijn ging doen aan de tweede teen. Door een beetje aan het siliconen stukje te trekken liet het makkelijk los. Wat we overhielden was een zacht aanvoelend sokje met een siliconen padje ter hoogte van de knobbel. Ideaal om in schoenen te dragen!

De grijze met het ingenaaide correctiestukje hebben we wel heelhuids gelaten. Een van onze reviewers draagt dit nu in haar schoenen om het geheel toch nog een beetje te corrigeren.

Hallux Valgus corrector van AliExpress: de conclusie

Voor ongeveer drie euro/dollar per paar (inclusief verzenden) is dit zeker geen miskoop. Bij een beginnende Hallux Valgus helpt dit product de pijn verminderen. Van echte correctie is geen sprake. Wanneer je veel last hebt van Hallux Valgus is het beter om ‘s nachts een spalk te dragen. Deze zorgt voor een betere correctie. Ook een tenenspreider heeft een groter effect dan de Hallux Valgus corrector van AliExpress.

Verkeerd schoeisel kan de klachten verergeren. Daarom zijn goede en brede schoenen belangrijk. Met steunzolen kan de stand van de voet en de afwikkeling worden verbeterd. Daarnaast is het belangrijk om met een aantal oefeningen de voetspieren te versterken.

Bij aanhoudende klachten kan een operatieve ingreep helpen. Helaas niet altijd want de vergroeiing en de knobbel kunnen weer terugkomen. Dit komt omdat erfelijkheid maar ook de stand van je voeten, benen en heupen een rol speelt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hallux Valgus corrector review (AliExpress)
Schuiven naar boven