Samsung S9 – screenshot maken

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een screenshot is heel handig om te bewaren of te delen met vrienden. Je laat namelijk zien wat er op dat moment op jouw scherm staat. Hoe maak je een screenshot met de Samsung S9? Lees hoe je een schermafbeelding maakt en waar je deze terugvindt. Er zijn twee methoden die je kunt gebruiken, dus je hebt ook nog eens de keuze.

Screenshot Samsung S9

Met de Samsung Galaxy S9 maak je heel eenvoudig een screenshots. Dit doe je door gebruik te maken van een toetsencombinatie of handgebaren. Hieronder deze twee methoden uitgelegd.

Methode 1

  • Druk de aan/ uit toets tegelijkertijd met de volume-omlaag knop in

Het scherm van je toestel flasht, op dat moment maakt de Samsung S9 een schermafbeelding.

Methode 2

  • Veeg met de zijkant van je hand over het scherm
  • Dit mag van links naar rechts of van rechts naar links

Het is belangrijk dat de functie vegen voor schermafbeelding is ingeschakeld. Is dit niet het geval, dan werkt een screenshot maken met behulp van handgebaren niet. Hieronder lees je hoe je deze functie inschakelt:

  • Veeg op het startscherm omhoog of omlaag
  • Tik op de instellingen app
  • Tik op geavanceerde functies
  • Zoek naar de optie vegen voor schermafbeelding
  • Tik op de schakelaar om deze functie in te schakelen

Na het maken van een schermafbeelding zie je dit even als miniatuurversie op je scherm verschijnen. Tik hier op en de afbeelding opent zich. Je kunt deze nu bewerken, opslaan of met vrienden delen. Mocht je op een later moment de screenshot willen bewerken: deze vind je in de galerij van je toestel. Kijk hiervoor in de map screenshots (schermafbeeldingen).

Kan geen schermafbeelding maken

Een screenshot met Samsung S9 maken werkt niet? Probeer het opnieuw. Mocht het nog steeds niet lukken, start het toestel dan opnieuw op. Wanneer de knoppen slecht reageren da zou je eventueel een reset naar fabrieksinstellingen kunnen doen.

Let op want de fysieke knoppen kunnen ook kapot zijn. Ee schermafbeelding met Samsung S9 maken gaat dan niet werken.  Bied je toestel ter reparatie aan, want die knoppen heb je ook voor andere zaken nodig. Bij oudere toestellen is het recht op garantie verkopen en moet je de reparatie zelf betalen. Tenzij je een verzekering had afgesloten, maar dan nog wordt niet alles (altijd) vergoed.

Over de Samsung S9

Deze Samsung smartphone is in februari 2018 uitgebracht. Hij heeft een 5,8 inch scherm met een waterdichte behuizing (beschermend Gorilla Glass 5). De S9 wordt aangedreven door een Exynos 9810 processor. Aan de achterzijde een enkele 12mp camera en aan de voorzijde een 8 mp camera. Eigenlijk heeft dit toestel zeer eenvoudige specificaties maar bedraagt de nieuwprijs toch nog rond de €450 (2021).

Alternatief

Is er een beter alternatief voor de Samsung S9? Zoek je een nieuwer toestel, dan kun je beter voor de Samsung S10 gaan. Deze heeft namelijk zeer interessante specificaties. De Samsung Galaxy S10 heeft een 6,5 inch dynamic amoled display. Het toestel is uiteraard stof – en waterdicht en voorzien van een Gorilla Glass 5 en 6. De S21is een echte aanrader vanwege de snelle Exynos processor met 6 GB RAM geheugen. Ook de triple hoofdcamera is een absoluut pluspunt. Deze camera beschikt over 3 lenzen met 2 x optische zoom, telelens en groothoeklens. De selfiecamera heeft een resolutie van 10mp, dit staat garant voor een mooie heldere selfies. De S10 kost nieuw ongeveer €469 (128 GB opslagruimte, prijs in 2022).

Bekijk de Samsung Galaxy S21

Er is nog een alternatief, namelijk de Huawei P30. Huawei is een stevige concurrent van Samsung. De P30 is van maart 2019 en heeft een 6,1 inch oled display. Dit toestel heeft ook een triple hoofdcamera, maar met veel betere specificaties (hoge resolutie). Ook de selfiecamera overtreft die van de Samsung S10. De Huawei P30 heeft dan nog een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en kost nieuw ongeveer €449 (prijs in 2021).

Bekijk de Huawei P30

Wist je trouwens dat Samsung ook de A-serie heeft? Dit zij goedkopere toestellen met verassend goede specificaties. Helemaal niet verkeerd om hier eens naar te kijken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Samsung S9 – screenshot maken
Schuiven naar boven