Goedkoopste iPhone die je kunt krijgen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het is al langer bekend: de kleine iPhone SE is de goedkoopste Apple smartphone. Toch is het mogelijk om een nog goedkopere iPhone op de kop te tikken. Wat is de goedkoopste iPhone die verkrijgbaar is? In deze blogpost lees je alles over lekker voordelige Apple smartphones. Maar dan ook van een goede kwaliteit, want dat is wel waar je verwachtingen ligt.

Waarom iPhones zo duur zijn

Is het je al eens opgevallen dat een iPhone altijd duurder is dan een Android toestel? Over het algemeen genomen klopt dit ook. Apple is namelijk een van de duurste smartphonemerken. Dit heeft met verschillende zaken te maken, maar kwaliteit speelt hier een belangrijke rol in. Apple maakt ook gebruik van het eigen iOS besturingssysteem. Dit is een zeer veilig mobiel besturingssysteem en nauwelijks te hacken.

Apple heeft natuurlijk ook de naam mee. Bijna iedereen wil een iPhone, je betaalt mee aan die naamsbekendheid. De nieuwste iPhones zijn ook nog eens snel, hebben goede camera’s en de behuizing gaat niet snel kapot.

Goedkoopste iPhone van dit moment

Wat is nu de goedkoopste iPhone, en dan bedoel ik ook echt de allergoedkoopste? Ik wil niet flauw doen maar een hele oude iPhone is natuurlijk de allergoedkoopste. Maar ja, een heel oud model kan niet meer mee met de huidige richtlijnen. Het besturingssysteem is zo verouderd, je ontvangt geen beveiligingsupdates meer. Bovendien kun je vrij weinig met dit soort toestellen.

Kijk je naar de nieuwste iPhones dan is de iPhone SE uit 2020 de goedkoopste. Dit is de opvolger van de iPhone SE uit 2016. Maar wacht, er zijn nog een aantal modellen die misschien twee of drie jaar geleden zijn uitgebracht en nog prima mee kunnen. Daarnaast zijn er nieuwere modellen die zeker tot de goedkoopste iPhone behoren. Hieronder het overzicht.

IPhone SE 2016. Prijs: ongeveer € 325

De eerste goedkoopste iPhone is de SE uit 2016. Oké, ik had eerder gezegd dat je niet heel veel aan dit soort toestellen hebt. Maar wanneer je er alleen maar mee wil bellen en lichtjes gebruikt maakt van internet dan is dit nog steeds een prima smartphone. Je moet er echter geen al te hoge verwachtingen van hebben.

Voordeel is wel dat je voor een bedrag van € 325 een hele nieuwe iPhone SE (2016) krijgt. Ga je voor een refurbished model dan betaal je ongeveer € 165.

Misschien wel leuk om te weten, dit toestel heeft een 4 inch scherm met brede schermranden. Hij is in zijn totaliteit bijna 124 mm hoog. Deze draait oorspronkelijk op besturingssysteem iOS 9.3 maar dit is upgradeble naar een nieuwere versie. Er zit een Apple A9 processor in met een werkgeheugen van 2 GB. Intern is er een opslagcapaciteit van 16 of 32 GB. Er is ook een model met een capaciteit van 64 GB.

Er zit een enkele 12 MP hoofdcamera en een 1,2 MP selfiecamera op, dit is natuurlijk niet heel bijzonder. Verder een leuk dingetje om mee te bellen of eenvoudig gebruik te maken van wat applicaties. Niet meer verkrijgbaar maar wel tweedehands.

Apple iPhone 6s. Prijs: ongeveer € 329

Voor een paar euro meer dan de iPhone SE krijg je de Apple iPhone 6s. Ook weer de goedkoopste iPhone, want dit is niet veel geld. Kijk maar eens naar de nieuwste iPhones, die kosten makkelijk meer dan € 1000. De vraag is of de iPhone 6s ook een beetje mee kan.

Deze smartphone is in 2015 uitgebracht. Hij heeft een 4,7 inch scherm met brede schermranden. De behuizing is niet waterdicht, hij heeft wel een stevige aluminium achterkant en zijkant. Ook weer voorzien van een Apple A9 processor met 2 GB werkgeheugen. Hij beschikt over een 12 MP hoofdcamera en aan de voorkant een 5 MP camera.

De batterij gaat in gesprekstijd bijna 10 uur mee. In 2015 scoorde deze iPhone ontzettend goed. Naar moderne maatstaven is dit natuurlijk een stuk minder. Al met al behoort deze wel tot de goedkoopste iPhone. Gloednieuw kost hij ongeveer € 329. Een refurbished model is verkrijgbaar vanaf € 137. Let trouwens op want wanneer je voor een grotere opslagcapaciteit gaat dan betaal je ook meer.

Naar iPhone 6s

IPhone 7. Prijs: ongeveer € 399

Voor een bedrag tussen € 399 en € 499 koop je de iPhone 7. Apple heeft deze uitgebracht in 2016. Een 4,7 inch scherm maar dit keer wel een waterdichte behuizing. Verder geen vernieuwingen met betrekking tot de fotocamera’s. Wel is de processor verbeterd, in deze smartphone vind je een Apple A10 processor met 2 GB werkgeheugen.

IPhone SE 2020. Prijs: € 495

Dit is echt de goedkoopste iPhone die ook nog eens vrij recent is uitgebracht. Hij komt namelijk uit 2020, zoals de naam al doet vermoeden. Let er wel op dat deze in veel gevallen wordt geleverd zonder oortjes en adapter. Dat is de reden waarom Apple de prijs laag kan houden. Maar er is meer, want dit is natuurlijk geen vlaggenschip onder de Apple smartphones.

De iPhone SE 2020 heeft een 4,7 inch scherm. Hij ziet er met zijn brede scherm handen een beetje retro uit. De behuizing is wel volledig waterdicht (IP 67). Hij draait op het besturingssysteem iOS 13 en wordt aangedreven door een Apple A13 processor. Het werkgeheugen is 3 GB groot.

Wat is het verschil met die uit 2016? Allereerst de snellere processor en het nieuwe besturingssysteem. Maar er is ook veel verbeterd met betrekking tot de camera’s en de accu. Daarnaast is de behuizing waterdicht, dat is de iPhone SE uit 2016 niet.

De cameraspecificaties zijn niet heel bijzonder. Een 12 MP-hoofdcamera en een 7 MP selfiecamera. Hier maak je prima plaatjes mee, maar natuurlijk geen professionele foto’s. Je maakt wel gebruik van het nieuwere Bluetooth 5.0, dat is natuurlijk weer een voordeel. Bovendien zit er ook NFC op. Handig voor contactloos betalen.

Naar iPhone SE 2020

IPhone 8. Prijs: ongeveer € € 547

Voor een bedrag van ongeveer € € 547 heb je een gloednieuwe iPhone 8, uitgebracht in het jaar 2017. Een prima keuze wanneer je de goedkoopste iPhone tegen een goede kwaliteit zoekt. Ook deze heeft weer een 4,7 inch scherm met een totale hoogte van 138,4 mm. Het betreft hier een retina IPS LCD scherm, een duidelijk verschil met oudere modellen.

Vernieuwend: de iPhone 8 is IP 67 gecertificeerd. Hiermee is hij waterdicht en kan gedurende een half uur tot 1 meter diepte onder water blijven. De behuizing is zeer stevig, deze smartphone is ook voorzien van beschermend glas.

De iPhone 8 wordt aangedreven door een Apple A11 processor met 2 GB werkgeheugen. Dit is een stuk beter dan modellen uit 2015 en eerder. De hoofdcamera heeft een 12 MP lens met een quad led flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 7 MP.

Doet het qua prestaties vrij goed. Ook over de accuduur is niet te zeggen, deze gaat in gesprekstijd een dikke 12 uur mee. Nieuw kost hij iets meer dan € 500 maar als tweedehands en geheel gecontroleerd toestel kun je hem voor een bedrag vanaf € 200 kopen. Je krijgt er dan zeker nog garantie op.

Bekijk iPhone 8

Dit is de beste en goedkoopste iPhone

Je moet natuurlijk niet alleen voor de goedkoopste iPhone gaan, deze moet ook nog eens goed zijn. Kijk je naar de beste en goedkoopste iPhone dan kom je vrijwel zeker op de iPhone SE uit 2020 uit. Dit is geschikt voor iedereen met een budget tot € 500.

Ligt je budget tussen de € 500 en € 750? Dan zou je eens kunnen denken aan de Apple iPhone XR uit 2018. Deze is verkrijgbaar voor een bedrag vanaf € 569 (gloednieuw). Een iets duurder model is de Apple iPhone 11, in 2021 is deze verkrijgbaar vanaf € 669.

Bedenk dat oudere iPhones uiteindelijk ook goedkoper worden. Het is een kwestie van geduld of even flink doorsparen voor een nieuwer toestel. Kun je een nieuwe iPhone niet in één keer betalen, denk dan eens aan een abonnement inclusief smartphone. Zo betaal je de iPhone in maandelijkse termijnen terug. Houd er dan wel rekening mee dat je BKR geregistreerd wordt. Deze registratie geldt voor smartphones vanaf € 250.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkoopste iPhone die je kunt krijgen
Schuiven naar boven