Beste schooltas: productvergelijking en tips

Scholieren of studenten kiezen voor een schooltas, rugzak, boekentas of handtas. Want ook die laatste is geschikt voor school. Maar wat is nu de beste schooltas? Dat hangt ten eerste van de persoonlijke voorkeur af. Maar ook het budget, de hoeveelheid boeken en de weersomstandigheden spelen een rol. Ontdek de beste schooltassen voor leerlingen en studenten.

Een stevige schooltas van TravelMore

De beste schooltas is van stevig materiaal. Bijvoorbeeld leder, maar ook polyester dat goed gestikt is. Let op want je hebt ook schooltassen van dun materiaal en die slecht gestikt zijn. Dit soort tassen scheurt snel of is binnen een half jaar kapot.

Zoek je de beste schooltas met ruimte voor de laptop, schoolboeken en andere materialen? Dan kom je bij de TravelMore rugzak/schooltas uit. Het XL-model beschikt over een 17 inch laptopvak, maar er zijn ook kleinere modellen verkrijgbaar. Deze rugzak is heel comfortabel en ontzettend degelijk. De prijs ligt tussen de € 35 en € 45, dus ook nog eens betaalbaar. Kies uit verschillende moderne kleuren.

Bekijk TravelMore schooltassen

Eastpak tassen

Wat is de beste boekentas? De Eastpak rugzakken oftewel schooltassen horen ook in dit rijtje thuis. Deze tassen worden veel in het voortgezet onderwijs gebruikt, hoewel je ze binnen het mbo ook tegenkomt. Let op want sommige modellen beschikt over een laptopvak, anderen hebben dit juist weer niet.

Een goede schooltas van dit merk is gemaakt van stevig polyester. Hij heeft een inhoud van 27 liter, variërend tot 33 liter. Een aantal modellen is van nylon gemaakt, maar die zijn meer bedoeld voor backpacking.

Voor een Eastpak schooltas ben je tussen de € 30 en € 55 kwijt. Zoek je een model met laptopvak dan moet je rekenen op een aanschafprijs van € 40-€ 50.

Naar Eastpak tassen

De aktetas

Vroeger werden aktetassen heel vaak gebruikt als boekentas. Hierna verdween dit uit de mode, en dat had voornamelijk met design te maken. Maar de aktetas is terug van weggeweest. Hij heeft een modern ontwerp, een hippe kleur, is stijlvol en verkrijgbaar in prachtige kleuren. Je bergt er de laptop maar ook schoolboeken in op.

Helaas is een aktetas niet altijd goedkoop. De beste schooltas in de vorm van een aktetas kost al snel € 75 of meer. Er zijn ook modellen die € 200 kosten. Die zijn wel van echt leder, dit gaat ontzettend lang mee. En hij heeft natuurlijk een zeer luxe uitstraling.

De aktetas is misschien niet de beste schooltas voor het voortgezet onderwijs, maar binnen het mbo, hbo en de universiteit wel. Ga in stijl naar de opleiding.

Bekijk aktetassen

Een goedkope schooltas

Niet iedereen heeft een groot budget. Is een goedkope schooltas ook goed genoeg? Ja hoor, alleen heeft deze een minder lange levensduur. Meestal gaat een goedkope schooltas een jaartje mee. Een en ander is wel weer afhankelijk van de inhoud van de tas. Veel leerlingen of studenten moeten toch aardig wat boeken meeslepen. Hoe zwaarder de tas belast wordt, hoe meer druk dit legt op de naden.

Een goedkope boekentas zal wat sneller scheuren bij de meest kwetsbare naden. Denk hierbij aan het hengsel of handvat. Ook de onderkant van een goedkope tas gaat wat sneller kapot. Meestal ontstaan als eerste gaten aan de onderkant of de hoeken van de tas. Houd het goed in de gaten, want hierdoor kunnen spullen kwijtraken.

Welke schooltas past bij mij?

In het overzicht beste schooltas zie je verschillende modellen voorbijkomen. Maar voor welke tas moet je kiezen? Het is aan te raden om voor een tas met een inhoud van 20-30 liter te gaan. Kleinere tassen zijn alleen geschikt voor korte schooldagen, waarbij je niet al te veel meeneemt.

Houd ook rekening met de laptop, deze moet in de tas passen. De rugzakken die je hierboven ziet zijn voorzien van een speciaal laptopvak. Hierdoor berg je de laptop veilig op, en haal je hem ook makkelijker uit de tas.

Liever een handtas, voor de dames? Een goede school handtas is ruim genoeg voor de laptop en de schoolboeken. Ook deze moet een minimale inhoud van 20 liter hebben. Daarnaast is het handig wanneer de handtas niet alleen over handvaten beschikt, maar ook over de schouder te hangen is.

Een tas voor de brugklas

Vanuit de basisschool naar het voortgezet onderwijs: dit start in de brugklas. Welke tas voor de brugklas is geschikt? Die zijn ieder geval voor een brede tas met een rits. Basisschoolleerlingen zijn niet gewend aan het meenemen van schoolboeken en een laptop. Daarom moeten de schouderbanden ook breed zijn, zodat ze de druk op de schouders beter verdelen.

Ook is het aan te raden om voor een schooltas met verstelbare schouderbanden te gaan. Brugklasleerlingen krijgen vaak nog met een groeispurt te maken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Beste schooltas: productvergelijking en tips
Schuiven naar boven