Beste Weber bbq – barbecue van topkwaliteit

Bijgewerkt: 20 maart 2022

Ben je op zoek naar een barbecue, dan heb je keuze uit verschillende merken. Weber is een merk van topklasse. De beste Weber bbq biedt alles wat je nodig hebt. Een aantal modellen is uitgeroepen tot de beste barbecue, waardoor je hiermee een goede aankoop doet. Bekijk het overzicht.

Weber Master Touch barbecue

Eerder werd de Weber Master Touch barbecue uitgeroepen tot de beste houtskool bbq. Dat is niet zomaar, want dit model kan werkelijk alles. Braden, grillen of roken, je regelt het met dit product. Hij heeft een grillplaat met een afmeting van 57 x 57 cm, hiermee is hij geschikt voor meerdere personen.

Dit model is voorzien van vernieuwde functies. Denk hierbij aan een houtskoolring dat het brandstofverbruik veel efficiënter maakt. Maar ook een scharnierend deksel, zo garen de gerechten perfect. Zowel de schaal als het deksel zijn van geëmailleerd staal, dit krijg je niet zomaar kapot of aan het roosteren.

Ook het design mag er wezen. Met zijn bollen vorm, glanzend uiterlijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren is deze bbq geschikt voor iedereen. Dat dit de beste Weber bbq is betekent niet dat hij ook gelijk de duurste is. Afhankelijk van de kleur varieert de prijs van € 370 tot € 499.

Bekijk Weber Master Touch barbecue

Compact Kettle

Misschien wil je net iets minder diep in de buidel tasten. En hoeft het voor jou allemaal niet zo groots te zijn. Mag het model tussen de € 100 en € 150 kosten? De beste Weber bbq in deze prijsklasse is de Compact Kettle.

De modellen uit deze lijn hebben een grillplaat van 47 x 47 cm. Kleiner dan voorgaand model maar nog steeds heel acceptabel. Je kunt met 2-4 personen barbecueën, dat is geen probleem. Dankzij de deksel is de Compact Kettle geschikt voor het klaarmaken van verschillende soorten vlees, grote braadstukken, kip, vis maar ook groenten.

Voorzien van een ventilatiesysteem, dat ervoor zorgt dat de houtskool meer zuurstof krijgt. Hierdoor wordt de barbecue sneller warm en blijft ook goed op temperatuur. Het vet wordt door de kogel opgevangen en druipt er af, dit komt in de schaal (eventueel met water) terecht. Dit resulteert in zeer mals vlees.

Een absolute topper, en ook nog eens tegen een voordelige prijs. Bekijk en vergelijk deze met de andere Weber modellen.

Naar Weber Compact Kettle

De elektrische barbecue

Weber heeft ook een elektrische barbecue in het assortiment. Deze is geschikt voor koud roken. Dit is het op een lage temperatuur roken van vlees of vis, waardoor het een lichte rooksmaak krijgt. Bovendien is het product dan ook langer houdbaar.

De elektrische Weberbarbecue is vooral praktisch in gebruik. Hij is van gietijzer, dit is waar maar biedt wel een uitstekende kwaliteit. Hiermee is hij geschikt voor gebruik in de tuin, maar je kunt hem ook binnenshuis of onder een overkapping plaatsen.

Dit elektrisch model is voorzien van een kookoppervlakte van 32 x 43 cm. Het warmtespiraal heeft een vermogen van 2,2 kW en resulteert in een zeer goede warmteverdeling. Barbecueën op de juiste temperatuur, dat is mogelijk dankzij deze krachtpatser. Ben je op zoek naar een elektrisch model, dan is de Q-1400 zeker de beste Weber bbq. Met een aanschafprijs van € 350 tot € 400 krijg je met een hoge kwaliteit te maken.

Bekijk elektrische Weber bbq

Hier moet je op letten bij het aankopen van een barbecue

Even opletten want je hebt verschillende soorten barbecues. Deze kun je onderverdelen in:

  • Elektrische bbq
  • Gasbarbecue
  • Houtskool bbq

Het vaakst wordt de houtskoolbarbecue verkocht, en dit heeft met de verschillende voordelen te maken. Ten eerste de lagere aanschafprijs, maar ook omdat houtskool veel minder kost dan elektriciteit of gas. Daarnaast is de smaak met een houtskool bbq veel authentieker.

Let ook even op het totale oppervlak van de grillplaat. Voor een of twee personen kom je best met een klein model uit, maar voor 3-4 personen moet de grillplaat zeker 47 cm lang en breed zijn. Voor 6 personen kies je voor een model van minimaal 52 cm lang en breed. Veel barbecues zijn rond van vorm, maar ook dan geldt dit soort afmetingen.

Wat is beter gas of kolen bbq?

Kijk je naar gezondheid, dan is een gasbarbecue een betere keuze. Dit komt omdat het vet uit het vlees op de juiste manier wordt afgevoerd. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet naar onder, het komt in het vuur terecht en verbrand. Hierdoor komen er mogelijk schadelijke stoffen vrij, die in het vlees vallen.

Maar de Weber bbq heeft hier wat op gevonden. Door de koepelvorm en de mogelijkheid om water onder in de schaal te doen, verdwijnt het vet op de juiste manier. Zo komt het niet op het vlees terecht.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Weber bbq – barbecue van topkwaliteit
Schuiven naar boven