Beste schoonmaakdoekjes voor een goede hygiëne

Bijgewerkt: 16 januari 2022

Schoonmaken kan op verschillende manieren. Maak je gebruik van schoonmaakdoekjes? Deze zijn erg praktisch, want je hoeft geen apart doekje en schoonmaakmiddel te kopen. Alles in één, wel zo makkelijk. Natuurlijk ga je voor de beste schoonmaakdoekjes, want hier zijn grote verschillen in. Bekijk de beste doekjes van dit moment en lees ook even de voor- en nadelen van dit soort schoonmaakproducten.

Dit zijn schoonmaakdoekjes

Vergis je niet maar met schoonmaakdoekjes bedoelen we de kant-en-klare doekjes. Je noemt dit ook wel vochtige allesreiniger doekjes of gewoon vochtige schoonmaakdoekjes. Dit soort schoonmaakproducten heeft veel voordelen maar er kleven ook wat nadelen aan vast.

Grootste voordeel is dat je altijd een schoonmaakproduct bij de hand hebt. Praktisch om snel even iets schoon te maken. Je kunt deze doekjes voor bijna alle oppervlakken en in verschillende ruimtes gebruiken. Denk hierbij aan gebruik in de keuken, badkamer of het toilet. Maar ook geschikt voor het verwijderen van vingervlekken op meubels of deurposten.

Het nadeel van schoonmaakdoekjes is dat ze een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel bevatten. Bij sommige merken is dit net iets teveel waardoor de doekjes een vette of poederachtige laag achtergelaten. Ander nadeel is dat sommige doekjes beloven dat ze bacteriën doden. In praktijk blijkt dit soms niet zo te zijn.

Beste schoonmaakdoekjes op een rij

Eerst maar even de beste schoonmaakdoekjes bespreken. Dit zijn schoonmaakproducten die uit verschillende tests als beste uit de bus komen. Een van deze test is die van Kassa, maar er zijn ook andere testjes uitgevoerd. Daarnaast heb ik de best verkochte schoonmaakdoekjes erbij gehaald en hierbij gekeken naar beoordelingen van gebruikers. Het zijn immers gebruikers die heel goed kunnen vertellen hoe tevreden (of ontevreden) ze zijn.

Goed, hieronder vind je dus driemaal de beste schoonmaakdoekjes op een rij. Lees daarna nog even door want je krijgt nog een aantal praktische tips.

1. Dettol Multi-Reiningingsdoekjes

Absoluut een van de beste schoonmaakdoekjes die je kunt kopen. Dettol is een ontzettend bekend merk wanneer het op hygiëne in het huis aankomt. De schoonmaakdoekjes van dit merk verkopen daarom altijd goed. Voordeel is dat ze een hygiënischer resultaat geven, ideaal bij gebruik in de badkamer of het toilet gebruik je ze in de keuken? Deze doekjes zijn erg krachtig tegen keukenvet. Bovendien zijn ze ook nog eens effectiever tegen andere soorten vuil.

Deze reinigingsdoekjes bevatten geen bleekmiddel en zijn hierdoor veilig voor verschillende oppervlakken. Bovendien laten ze ook nog eens een heerlijke geur achter. In de Kassa tests uit 2013 eindigden deze doekjes op de derde plek. Pluspunt is dat deze doekjes dikker zijn en hierdoor goed schoonmaken. Nadeel is dat ze erg vochtig zijn en soms zelfs schuim produceren. Bedenk dat deze test uit 2013 is, inmiddels is er wel het een en ander veranderd.

Gebruikers zijn er ontzettend tevreden over. De kwaliteit is goed en de doekjes zijn hartstikke praktisch. Vooral de geur is erg prettig, hij is verkrijgbaar in twee varianten. Een absolute aanrader.

Bekijk Dettol reinigingsdoekjes

2. Glorix Toiletdoekjes

Vind je het ook altijd een karwei om wekelijks het toilet schoon te maken? Wanneer je gebruik maakt van Glorix toiletdoekjes haal je elke dag snel een doekje over het toilet. Je zult merken dat je aan het einde van de week heel wat minder poetswerk hebt, het toilet ziet er nog schoon uit.

In de Kassa tests uit 2013 scoren deze doekjes een tweede plek. Kijk je naar de huidige beoordelingen van gebruikers dan scoren de Glorix toiletdoekjes ook als tweede. Voordeel is dat je toilet er schoon uitziet en lekker fris ruikt. Ook ideaal om mee te nemen voor onderweg, je maakt snel een openbaar toilet schoon.

Sommige gebruikers vinden de doekjes wat klein waardoor ze niet zo goed in de hand liggen. Het is daarom aan te raden om óf twee doekjes tegelijkertijd te nemen of met een enkel doekje alleen met de vingers schoon te maken. Dus niet het doekje in de handpalm leggen. Verder prima beoordelingen en alle eer voor deze toiletdoekjes. Met betrekking tot prijs ook nog eens redelijk voordelig. Je hebt hierbij keuze uit verschillende verpakkingen.

Naar Glorix Toiletdoekjes

3. Blue Wonder schoonmaakdoekjes

Bijna iedereen kent het merk Blue Wonder wel, ze produceren krachtige schoonmaakproducten. Sinds enige tijd zijn er ook de Blue Wonder schoonmaakdoekjes. Je hebt ze in antibacteriële versie, deze doekjes zijn dus desinfecterend.

Opvallend is dat dit product goed verkoopt maar verder niet in een test naar voren komt. Toch kun je aan het aantal verkopen zien dat dit merk populair is. Dit heeft waarschijnlijk met de desinfecterende eigenschappen te maken. Dit zijn dan ook zeker de beste schoonmaakdoekjes voor de keuken, badkamer en het toilet. Denk ook aan het schoonmaken van deurklinken, deurposten, de afstandsbediening en andere dingen wat veel met de handen wordt aangeraakt.

Prijstechnisch gezien is dit een goede keuze. Wanneer je een grootverpakking koopt ben je altijd goedkoper uit. Dat is zeker iets om over na te denken.

Bekijk Blue Wonder schoonmaakdoekjes

Desinfecterende schoonmaakdoekjes werken niet altijd

Koop je desinfecterende schoonmaakdoekjes? Houd er rekening mee dat deze niet altijd zo goed schoonmaken als beloofd. Een desinfectiedoekje moet een alcoholpercentage van zeker 80% bevatten. Bij veel reinigingsdoekjes ligt het alcoholpercentage toch een stuk lager. Bovendien is het desinfecterende middel zo weinig aanwezig dat het nauwelijks werkt.

Desondanks zijn desinfecterende schoonmaakdoekjes zeker geen verkeerde keuze. Ook al is de werking minimaal, dit is altijd beter dan helemaal geen werking.

Welke schoonmaakdoekjes gebruiken?

Veel mensen vragen zich af welke schoonmaakdoekjes ze moeten gebruiken. In principe maakt dit niet veel uit, alle doekjes hebben een reinigende werking. Natuurlijk is er een verschil tussen de desinfecterende doekjes en de normale schoonmaakdoekjes. Voor het toilet zijn desinfecterende doekjes zeker aan te raden. Dit geldt ook bij ziekte of een verminderd afweersysteem.

Kijk ook goed naar het oppervlak waarop je de doekjes gebruikt. De beste schoonmaakdoekjes bevatten een reinigingsmiddel. Sommige oppervlakken kunnen hier niet tegen, bijvoorbeeld natuursteen of ongelakt hout.

Professionele schoonmaakdoekjes, wat is het verschil?

Dan heb je ook nog de professionele schoonmaakdoekjes. Wat is het verschil met vochtige schoonmaakdoekjes? Met professionele schoonmaakdoekjes worden vaak de microvezel doekjes bedoeld. Deze worden gebruikt tijdens een andere manier van schoonmaken: alleen met water. Effectief in het verwijderen van vuil maar minder hygiënisch.

In het verleden is deze schoonmaakmethode bij veel vakantieparken gebruikt. Er kwamen toen veel klachten over stankoverlast binnen, want de schoongemaakte oppervlakken ruiken niet fris. Je kunt beter deze doekjes in combinatie met een allesreiniger gebruiken.

Kleurcodes schoonmaakdoekjes

Dit artikel gaat over de beste vochtige schoonmaakdoekjes. Wanneer je kijkt naar kleurcodes schoonmaakdoekjes dan gaat het om de uitwasbare doekjes. Binnen de schoonmaak wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Zo ziet dat uit:

  • Wit: voor algemene schoonmaak
  • Blauw: voor het interieur
  • Groen: speciaal voor vloeren
  • Rood: alleen voor het sanitair
  • Geel: voor de keuken of desinfectie

Wanneer je vochtige schoonmaakdoekjes koopt hoef je niet naar deze kleurcodes te kijken. Een vochtig schoonmaakdoekje is namelijk bedoeld om na gebruik weg te gooien. Deze moet je dan ook zeker niet in de wasmachine stoppen!

Kan ik vochtige schoonmaakdoekjes uitwassen?

Dan kom ik gelijk bij de volgende vraag uit: kun je vochtige schoonmaakdoekjes uitwassen? Nee, dit is niet aan te raden. Ten eerste verwijder je tijdens het wassen het werkzame schoonmaakmiddel dat in het doekje zit. Het doekje zal hierna geen functie meer hebben. Ten tweede droogt het doekje na het wassen uit, dan heb je er ook niks meer aan.

Vochtige schoonmaakdoekjes kunnen in de wasmachine gaan scheuren. In praktijk gebeurt dit weinig, ze zijn vrij sterk. Toch kan een doekje schade aan de wasmachine aanrichten, bijvoorbeeld wanneer deze via de gaatjes of het rubber achter de trommel verdwijnt. Wanneer zich hier veel vochtige schoonmaakdoekjes ophopen kan dit voor flinke schade zorgen. Gooi vochtige schoonmaakdoekjes na gebruik altijd weg.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste schoonmaakdoekjes voor een goede hygiëne
Schuiven naar boven