Beste desinfecterende handgel (2021)

Met de beste desinfecterende handgel dood je bacteriën en virussen. Dit is belangrijk om besmetting te voorkomen. Met desinfectie middelen bescherm je niet alleen jezelf maar ook anderen. We zetten 5 x de beste desinfecterende handgel op een rij.

Zo werkt desinfecterende handgel of alcohol

Een desinfectie handgel bevat een percentage alcohol. Hierbij is het belangrijk dat het alcoholpercentage hoog genoeg is, anders gaan virussen en bacteriën niet dood. Wat veel mensen niet weten is dat standaard desinfectie handgels een onvoldoende alcoholpercentage hebben.

Het celmembraan van micro-organismen moet worden afgebroken. Dan pas heeft het product voldoende effectiviteit. Hiervoor moet de handgel of desinfectie alcohol minstens 60% alcohol bevatten.

Beste desinfecterende handgel 2021

Let op: het kan dat bepaalde producten niet meer verkrijgbaar zijn. Dit komt door de uitspraak van het corona. Hierdoor is de vraag naar desinfecterende handgel enorm gestegen. We proberen wekelijks nieuwe producten toe te voegen. Mocht het product toch niet verkrijgbaar zijn, kijk dan eens in deze lijst wat nog wel verkrijgbaar is. Overigens geeft die lijst geen garantie dat het om desinfectiemiddelen met een alcoholpercentage van minstens 60% gaat.

Bekijk hieronder 5x de beste desinfecterende handgel óf desinfectie alcohol met minimaal 60% alcohol. Vanwege de snelle wisseling van producten kunnen we hier even geen beschrijving bijgeven. Daarom zie je alleen het plaatje, de levertijd en de prijs. Staat er geen levertijd bij dan is het product momenteel uitverkocht. Zodra de coronacrisis voorbij is maken we hier weer een normaal artikel van.

Top 5 best verkochte desinfecterende handgel of desinfecterende alcohol

Dit moet je weten over het gebruik van desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen kunnen nooit besmetting met een virus of bacterie uitsluiten. Dit geldt al helemaal voor de beste desinfecterende handgel, zelfs wanneer deze een hoog alcoholpercentage heeft. Neem de voorzorgsmaatregelen in acht. Was de handen regelmatig. Desinfectie handgel is bedoeld wanneer de handen niet al te vies zijn of wanneer er geen water en zeep beschikbaar zijn.

Desinfecterende handgel is niet geschikt voor het ontsmetten van oppervlakken. Dit kan wel met alcohol. Houd er rekening mee dat alcohol wel geschikt is voor het ontsmetten van de huid maar dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Vermijd contact met de ogen of slijmvliezen. Desinfectie alcohol is niet geschikt om te drinken.

Houd alcohol of desinfecterende handgel altijd buiten bereik van kinderen. Ook huisdieren mogen hier niet mee in aanraking komen. Moet je de handen van kinderen ontsmetten, helpt hier dan altijd bij.

Update beste desinfecterende handgel 2021

Eind 2019 brak een nieuw coronavirus in de Chinese stad Wuhan uit. Binnen enkele weken had het virus zich wereldwijd verspreid. Vanwege de snelle verspreiding maar ook de hogere sterfte dan bij een normaal griepvirus zijn er vergaande maatregelen genomen. De handen goed wassen, geen handen schudden en 1,5 m afstand houden zijn hier enkele maatregelen van. In veel landen zijn scholen, sportscholen, horecazaken en belangrijke winkels gesloten.

De maatregelen blijven in Nederland ook begin 2021 van kracht. Ondertussen blijft het belangrijk om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden (uitgezonderd mensen die samenwonen). Gebruik desinfecterende handgel na elk bezoek aan een winkel, het werk of wanneer je buiten bent geweest. Was de handen goed na elk toiletgebruik.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.