Beste desinfecterende handgel (2022)

Bijgewerkt: 16 januari 2022

Met de beste desinfecterende handgel maak je de handen op een snelle wijze schoon. Dit kan toch net wat hygiënischer zijn, en dat is belangrijk voor jezelf. Wat is de beste desinfecterende handgel? Hieronder vind je meer informatie over desinfectie handgel met alcohol.

Zo werkt desinfecterende handgel of alcohol

Een desinfectie handgel bevat een percentage alcohol. Van alcohol is bekend dat het ontsmettend werkt, maar dit hangt weer van het alcoholpercentage af. Wat veel mensen niet weten is dat standaard desinfectie handgels een laag alcoholpercentage hebben.

Vaak wordt alcohol gebruikt voor het afbreken van het celmembraan van micro-organismen. Hiervoor moet het product minstens 60% alcohol bevatten. Een desinfecterende handgel bevat soms een lager percentage. Het is dan ook niet bedoeld voor het ontsmetten van instrumenten.

Beste desinfecterende handgel 2022

De beste desinfecterende handgel bevat een alcoholpercentage van 60% of hoger. Wat overigens niet wil zeggen dat een lager alcoholpercentage slecht is. Dit hangt helemaal van het gebruik en de doelstelling af waar je voor kiest.

Veel verkochte merken zijn de desinfecterende handgel van Sanicure of Herome. Maar ook andere merken scoren goed. Bekijk de producten, beoordelingen en de prijs van desinfecterende handgel. Maak zelf een keuze met betrekking tot de beste desinfecterende handgel.

Naar desinfecterende handgel

Dit moet je weten over het gebruik van desinfectiemiddelen

Desinfectiemiddelen zijn er in verschillende vormen. In ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van professioneel desinfectiemiddelen. Thuis maak je gebruik van andere producten. Moet je (medische) apparatuur ontsmetten? Dan krijg je vaak iets via de behandelende arts voorgeschreven.

Desinfectie handgel is bedoeld wanneer de handen niet al te vies zijn of wanneer er geen water en zeep beschikbaar is.

Desinfecterende handgel is niet geschikt voor het ontsmetten van oppervlakken. Dit kan wel met alcohol. Houd er rekening mee dat alcohol soms geschikt is voor het ontsmetten van de huid maar dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Vermijd contact met de ogen of slijmvliezen. Desinfectie alcohol is niet geschikt om te drinken. Desinfecterende handgel moet je ook niet via de mond, neus of ogen binnenkrijgen. Smeer het ook zeker niet over wondjes.

Houd alcohol of desinfecterende handgel altijd buiten bereik van kinderen. Ook huisdieren mogen hier niet mee in aanraking komen. Moet je de handen van kinderen schoonmaken, helpt hier dan altijd bij.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste desinfecterende handgel (2022)
Schuiven naar boven