Sim only zonder Preventel check

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je bent op zoek naar een sim only zonder Preventel check. Wanneer je geregistreerd staat bij Preventel kan het namelijk dat je aanvraag door een provider geweigerd wordt. Vaak weet je niet dat je geregistreerd staat, daar kom je pas achter wanneer je een sim only abonnement wil afsluiten.

Dit is Preventel

Misschien had je nog niet eerder van Preventel gehoord. Dit is een stichting die je niet kunt vergelijken met het BKR. Het Bureau krediet registratie gaat namelijk over alle kredieten (leningen). Natuurlijk, wanneer je een abonnement inclusief smartphone afsluit en het toestel is duurder dan € 250 dan valt dit onder een lening. Je krijgt dan een (positieve) BKR registratie.

Wat doet Preventel dan? Deze stichting bestaat sinds 1997 onder de naam Gemeenschappelijk Informatie Systeem Mobiele Operators (GISMO). Preventel werkt samen met de grootste telecom aanbieders. Ze registreren personen en bedrijven die een openstaande vordering bij een van de deelnemers hebben.

Sim only zonder Preventel check, kan dat?

Je hebt een vordering bij een van de deelnemende telecomaanbieders/ providers openstaan. In dit geval sta je bij Preventel geregistreerd. Nu wil je een sim only zonder Preventel check afsluiten. Is dit mogelijk?

Alleen wanneer je voor een aanbieder gaat die niet samenwerkt met Preventel. Het is dus even goed opletten voor welke provider je kiest.

Deze providers werken samen met Preventel

Bij de volgende providers lukt het niet om een sim only zonder Preventel check af te sluiten:

  • Vodafone
  • Telfort
  • KPN
  • T-Mobile
  • Hollands nieuwe
  • Tele2
  • Ben
  • Yes Telecom

Wanneer je bij een van deze providers terechtkomt en je hebt een openstaande vordering bij een andere provider uit deze lijst, dan heb je dus een probleem. Je kunt geen sim only abonnement afsluiten.

Gelukkig zijn er alternatieven

Zoals je ziet staan niet alle providers als deelnemer bij Preventel vermeld. Dit biedt een aantal interessante alternatieven. Want een sim only zonder Preventel check afsluiten is dus nog steeds mogelijk! Er zijn meer dan 15 verschillende providers in Nederland actief, aan jou de keuze. Veel van deze providers zijn ook nog eens goedkoper dan de allergrootste aanbieders.

Houd er wel rekening mee dat een aantal providers onderdeel of een handelsnaam is van een van de grootste providers. Hierdoor kan het zomaar voorkomen dat je toch door een Preventel check gaat. Gewoon blijven proberen bij een andere aanbieder.

Registratie bij Preventel beëindigen

Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet meer bij Preventel geregistreerd staat? Dit is heel eenvoudig: betaal de openstaande vordering bij de provider waarbij je een betalingsverplichting hebt. Zodra je alle openstaande kosten hebt betaald dan neemt de provider contact op met Preventel. Je registratie wordt dan beëindigd, al kan dit enige tijd duren.

Bij het BKR blijf je vijf jaar na het voldoen van je betalingsachterstand nog geregistreerd. Dit is bij Preventel gelukkig niet het geval. Zodra je geen openstaande vordering meer hebt ben je ook overal vanaf. Je kunt dan gewoon weer een mobiel abonnement afsluiten bij de provider van jouw keuze.

Sim only is een abonnement zonder toestel

Ga je voor een sim only abonnement? Dit is een mobiel abonnement zonder toestel oftewel smartphone. Belangrijk om te weten want je ontvangt dus geen nieuwe smartphone! Heb je al een toestel, dan is een sim only abonnement helemaal geen verkeerde keuze.

Maar wanneer je nog geen (nieuwe) smartphone hebt dan ligt dit toch even wat anders. Je hebt dan twee keuzes. Je gaat voor een mobiel abonnement inclusief smartphone of je koopt de smartphone zelf.

Wanneer je zelf een smartphone koopt dan is het belangrijk om prijzen goed met elkaar te vergelijken. Let op want soms kom je lage prijzen tegen maar betreft het hier een toestel in combinatie met een abonnement. Voordat je het weet heb je dus een abonnement inclusief toestel afgesloten. Wil je zelf vergelijken met betrekking tot losse toestellen?

Bekijk de populairste smartphones (los toestel)

Neem de tijd om een goede vergelijking te maken. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar de specificaties van het toestel. Een smartphone moet immers op jouw wensen en gebruik aansluiten.

Wat je nog moet weten over Preventel

Heb je moeite om een sim only zonder Preventel check af te sluiten? Je kunt tegen je registratie bij Preventel bezwaar maken. Dit kan alleen schriftelijk dus niet telefonisch. Overigens geeft de stichting aan dat ze helemaal niet telefonisch bereikbaar zijn. Dit is op zich wel vreemd en ook nog eens klantonvriendelijk, maar dat terzijde.

Schriftelijk moet je in ieder geval je naam en voorletters en je geboortedatum doorgeven. Verder je postadres en een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Schrijf op je kopie identiteitsbewijs altijd de datum aan waar de kopie voor bedoeld is. De Stichting bekijkt het bezwaar en stuurt binnen 30 dagen schriftelijk de uitslag toe.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Sim only zonder Preventel check
Schuiven naar boven