Wat is een halfhoogslaper en vanaf welke leeftijd is dit geschikt?

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je hebt het normale bed, stapelbed, hoogslaper en de halfhoogslaper. Wat is een halfhoogslaper eigenlijk? Is dit ook geschikt voor mijn kind? Kinderen vinden het ontzettend leuk om hier in te liggen. Voordeel van dit bed is dat je kindje niet zo hoog hoeft te klimmen. Mocht het uit bed vallen dan is het risico op verwondingen niet zo groot. Toch blijft het even opletten want het kind moet hier de juiste leeftijd voor hebben.

Verschil tussen een hoogslaper en halfhoogslaper

Een hoogslaper is een bed dat op flinke poten staat. De ruimte onder het bed wordt benut als zithoek of bureau. Een hoogslaper heeft een hoogte die varieert van 150 cm tot 180 cm. Het is dus even opletten wat je koopt want sommige hoogslaperers zijn zo groot dat ze bijna tot het plafond reiken.

Het grootste verschil tussen een hoogslaper en halfhoogslaper is de hoogte. Een halfhoogslaper heeft vaak een hoogte die varieert van 80 cm tot 120 cm.

Bekijk halfhoogslapers

Flink wat ruimte besparen

Waarom zou je voor een halfhoogslaper kiezen? Omdat je hier flink wat ruimte mee bespaart. De ruimte onder het bed is geschikt voor een uitschuifbaar bureau of opbergkast. Dit betekent dat je geen apart bureau of extra kast op de slaapkamer hoeft te plaatsen.

Wat zich onder de halfhoogslaper bevindt dat hangt weer van het merk en het model af. Zorg dat het bed voldoet aan je wensen of eisen, hier is meer dan voldoende keuze in.

Welke leeftijd halfhoogslaper?

Een hoogslaper wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Niet alleen vanwege het slaappatroon, ook omdat kinderen vaak op of rondom het bed spelen. Een halfhoogslaper is minder hoog en dus wat veiliger. Met welke leeftijd kun je een halfhoogslaper kopen? Dit kan wanneer het kind vier jaar of ouder is.

Is je kindje drie jaar en wil je toch een halfhoogslaper kopen? Ga dan voor een uitvalbeveiliging in de vorm van een bedhekje. Deze bedhekjes zijn los verkrijgbaar en voorkomen dat je kindje uit bed valt.

Naar bedhekjes

De beste halfhoogslaper

Kijk je naar dit type bedden dan is er heel veel keuze. Bijvoorbeeld in materialen, modellen en kleuren. Wat is de beste halfhoogslaper? Lastig te zeggen want een en ander hangt van je budget en wensen af. Toch heb je kwalitatief goede en minder goede bedden.

Houd er rekening mee dat het aanbod vaak wisselt. Zo kan de prinsessen halfhoogslaper nu populair zijn, over een jaar is dit misschien het kasteel bed. Dat hangt er dus puur vanaf wat kinderen op dat moment willen.

Ga je voor de beste hoogslaper? Laat je kindje meekiezen. Het is tenslotte je kind dat hier dagelijks in moet slapen en op de slaapkamer speelt.

Tip: halfhoogslaper met bureau

Er komt een tijd dat je kind zich bezighoudt met huiswerk of knutselen. Dan is een halfhoogslaper met bureau wel zo prettig. Het bureau is uitschuifbaar waardoor het niet te veel ruimte in beslag neemt. Is je kindje klaar met zijn werk? Dan wordt het bureau gewoon terug geschoven. Ideaal voor de wat kleinere slaapkamer.

Extra leuk: de halfhoogslaper met glijbaan

Voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met zeven jaar is de halfhoogslaper met glijbaan een echte aanrader. Voor wat oudere kinderen kun je beter voor een bed met bureau gaan.

Bekijk deze bedden met glijbaan

Voordeel van een halfhoogslaper met glijbaan is dat je kindje op een leuke manier uit bed komt. Bovendien creëer je gelijk een mini speeltuin in de slaapkamer. Let er wel op dat je zoon of dochter niet de hele dag op de slaapkamer speelt, maar ook in de woonkamer of buiten. De slaapkamer is namelijk bedoeld ter ontspanning, niet voor teveel spanning.

Is een halfhoogslaper handig?

Als ouder zijnde moet je het bed regelmatig opmaken of verschonen. In dat opzicht kun je jezelf afvragen of een halfhoogslaper handig is. Over het algemeen wel, de hoogte bedraagt maximaal 120 cm maar vaak wat minder. Dit is een prima werkhoogte.

Let wel even op met een glijbaan, want deze kan tijdens het opmaken of verschonen van het bed in de weg zitten. Hierdoor kan het dat je half over het bed moet hangen, maar voor de meeste ouders is dit geen probleem. De iets oudere kinderen kunnen ook helpen met het verschonen van het bed, bijvoorbeeld door het hoeslaken over het verste hoekje van het matras te doen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wat is een halfhoogslaper en vanaf welke leeftijd is dit geschikt?
Schuiven naar boven