Beste slimme kerstboomverlichting – Smart verlichting

Bijgewerkt: 25 november 2022

Slimme kerstboomverlichting is erg in trek. Je bedient de verlichting vanaf de smartphone, bijvoorbeeld aan- of uitschakelen. Maar ook het kleur- of knipperpatroon instellen. De beste slimme kerstboomverlichting moet van een goede kwaliteit zijn, maar natuurlijk ook betaalbaar. In dit artikel de best verkochte modellen op een rij.

Kerstverlichting bedienen via wifi

Vanaf je smartphone of tablet de kerstverlichting bedienen, hiervoor zijn twee dingen nodig:

 • Slimme kerstboomverlichting
 • Wifi netwerk

Smart kerstboomverlichting wordt steeds vaker verkocht, en ook nog tegen lagere prijzen dan enkele jaren terug. Bekijk de beste slimme kerstboomverlichting.

Deltaco Smart Home lichtsnoer

 • Witte of gekleurde lampjes
 • Prijsindicatie: vanaf € 22,95

Met een lengte van 5 of 10 meter is het Delacto lichtsnoer zeer geschikt als kerstboomverlichting. Het bestaat namelijk uit vele kleine ledlampjes, in de kleur warmwit of meerkleurig. Het lichtsnoer is geschikt voor binnen maar ook voor buiten. Hiermee is het multifunctioneel in gebruik.

Dit is zeker de beste slimme kerstboomverlichting want je koppelt hem eenvoudig aan je smartphone of tablet. Dit gebeurt middels het wifinetwerk. Sluit de verlichting middels de voedingsadapter op het stopcontact aan en begin met de installatie. Hiervoor is geen speciale hub of gateway nodig.

Via de app schakel je niet alleen de kerstverlichting aan of uit maar stel je ook een timer in. Daarnaast kies je voor een aantal automatische acties. Groepeer meerdere lichtsnoeren zodat ze tegelijkertijd reageren. Dit model werkt desgewenst samen met de spraakgestuurde Google Assistant of Amazon Alexa.

Twinkley led kerstverlichting

 • Wifi of Bluetooth
 • Prijsindicatie: vanaf € 58

Ook Twinkley behoort tot de beste slimme kerstboomverlichting. Dit merk heeft namelijk verschillende typen verlichting in het assortiment. Bijvoorbeeld de multi colour kerstboomverlichting, de vlaggenmastverlichting of de ledstrip. Eventueel aan te vullen met een muziekdongle.

Voor slimme kerstboom van met een lengte van 10 meter ben je ongeveer € 59 kwijt. De smart vlaggenmast verlichting met 450 ledlampjes kost € 299. Voor slimme kerstverlichting zijn deze prijzen heel reëel. Even opletten wat niet alle verlichting van dit merk werkt middels wifi/Bluetooth.

Maak een koppeling tussen de kerstboomverlichting en de smartphone of de tablet. Dankzij de app ga je voor verrassende effecten en geweldige animaties. Je hebt via de app volledig toegang tot de online galerij, waar je keuze hebt uit nog veel meer animaties (te downloaden).

De smart kerstverlichting is te integreren met Google Assistant en Amazon Alexa, evenals Razer ChromaTM RGB. Synchroniseer tot 10 van deze lichtsnoeren waardoor ze perfect samenwerken.

Naar Twinkly smart kerstverlichting

Een slimme stekker

Kun je niet vinden wat je zoekt, maak dan gebruik van een slimme stekker. Deze stekker neem je op in het wifinetwerk. Vervolgens is het mogelijk om aangesloten apparaten vanaf een app aan te sturen. Op deze manier bedien je elke kerstverlichting, ook wanneer het niet om de zogenaamde slimme kerstboomverlichting gaat.

Een goede slimme stekker heeft geen hub nodig, waardoor installatie betrekkelijk eenvoudig is. Let bij aanschaf goed op de aanwezigheid van randaarde. Ook is het belangrijk om te kijken of de stekker bedoeld is voor binnen of buiten. Gaat het namelijk om buitenverlichting, dan is het gebruik van een smart buitenstekker aan te raden.

Bekijk wifi stekkers

Een aantal van deze modellen beschikt over een energiemeter. Zo houd je exact bij wat de kerstboomverlichting of een ander apparaat aan energie verbruikt.

Kun je led kerstverlichting dimmen?

Tegenwoordig bestaat bijna alle kerstverlichting uit ledlampjes. Dit is energiezuinig, het heeft een lange levensduur en produceert nauwelijks warmte. Hiermee is led kerstverlichting veilig en verantwoord in gebruik.

Er kan behoefte zijn aan het dimmen van de kerstverlichting. Maar kun je led kerstverlichting wel dimmen? Dit is zeker mogelijk, maar geldt niet voor alle soorten verlichting. Wil je led kerstverlichting dimmen, dan werkt dit via het lichtsnoer zelf of een aparte dimmer.

Zo werkt kerstverlichting bedienen met je smartphone

Slimme kerstboomverlichting bedien je vanaf je smartphone. Afhankelijk van het product heb je keuze uit de volgende functies:

 • Aan- en uitschakelen
 • Een timer instellen
 • Het dimmen van de verlichting
 • Lichtpatronen of animaties instellen
 • De lichtkleur aanpassen

Let op want het bedienen van kerstverlichting met de smartphone is alleen mogelijk met een speciale app. Koop je bijvoorbeeld de Twinkly verlichting, download dan de app “Twinkly” op het mobiele apparaat. Deze is verkrijgbaar in de Google Play Store of de Apple Store. Andere merken hebben weer hun eigen applicatie ontwikkeld.

Goed om te weten: dit kost kerstverlichting aan stroom

Zelfs de beste slimme kerstboomverlichting kent een bepaald stroomverbruik. Tijdens de kerstperiode ben je met gekleurde ledlampjes ongeveer € 0,25 kwijt. Dit is dus voor een periode van vier weken waarbij kerstverlichting zeker 8 uur per dag brandt.

Hiermee is led kerstverlichting een stuk energie zuiniger dan de ouderwetse lampjes. Toen was je tijdens de kerstperiode minimaal een euro aan stroomkosten kwijt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste slimme kerstboomverlichting – Smart verlichting
Schuiven naar boven