Smartphone projector: tips en de beste projectors

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een smartphone projector kopen? Dit is een leuke en praktische gadget. Hiermee projecteer je films en clips op de muur. Lekker vanuit je bed of vanaf de bank op een groot scherm kijken, dat kan allemaal met deze projector. Het is wel belangrijk dat je voor de juiste kwaliteit gaat, daarom hieronder een kort overzicht van de beste smartphone projector.

Strex Beamer6000 lumen
Bekijk de prijs

Smartphone projector kopen? Hier let je op

De ene projector is de andere niet. Ga je een smartphone projector kopen, let dan op de projectietechniek. De meeste projectors bevatten LCD of led. Ook het aantal ANSI-lumen is belangrijk. Dit is de lichtopbrengst oftewel het lichtvermogen van de lamp die in de projector of beamer zit.

Hoe hoger de ANSI waarde hoe beter het beeld, ook in slechte lichtomstandigheden. Een smartphone projector die bedoeld is voor educatief of zakelijk gebruik moet minimaal 2000 ANSI lumen hebben. Ga je voor een thuisbioscoop kies dan voor een smartphone beamer van 1000 tot 3000 ANSI lumen.

Is de projector bedoeld om te gamen, kies dan voor 2000 tot 3000 ANSI lumen. Zo heeft elk doel dus een bepaalde lichtopbrengst nodig. Bij een lage lichtopbrengst moet je de kamer helemaal verduisteren, iets dat natuurlijk niet altijd praktisch is. Ga je voor een grote projectie dan moet het licht verdeeld worden over een groot oppervlak, ook in dit geval heb je meer lumen nodig.

Mini beamer voor je smartphone

Een smartphone projector oftewel mini beamer koppel je eenvoudig aan je toestel. Let wel op want in sommige projectors is het vereist dat je de smartphone erin doet (speciaal vakje) waarna het beeld vergroot op de muur verschijnt. Een projector waar je de smartphone in moet doen en dus niet rechtstreeks te koppelen is, dat is toch vaak van een lagere kwaliteit.

Ga bij voorkeur voor een mini beamer met wifi en/of Bluetooth, in het beste geval beiden. Een HDMI-, VGA of USB aansluiting is ook wel zo praktisch. Zo kun je de mini beamer op meerdere manieren gebruiken.

Beste smartphone projector

Wat is nu de beste smartphone projector? Het is in ieder geval belangrijk dat de beamer koppelbaar is aan de smartphone, anders heb je er niet veel aan. Kijk je naar de prijs dan kosten de goedkoopste projectors tussen de € 25 en € 50. Helaas geven deze geen goede beeldkwaliteit. De duurdere mini beamers kosten al snel tussen de € 150 en € 300.

Strex Beamer Smartphone Projector

Dit is een luxe smartphone projector tegen een goede prijs. Je smartphone maakt draadloos verbinding met deze mini beamer. Hierdoor kun je video’s en afbeeldingen projecteren of vergroten. Het apparaat is 45° te kantelen. Hierdoor kun je hem heel eenvoudig naast de bank zetten waarbij de video netjes op de muur wordt afgespeeld. Hierbij geniet je van haarscherpe beelden.

Voor professioneel gebruik is deze projector absoluut geschikt. Hij beschikt ook nog eens onder verschillende aansluitingen waaronder VGA of HDMI. Draadloos te gebruiken waarbij je van je woonkamer of kantoor een thuisbioscoop maakt. Speelt af in 6000 lumen. Niet de allergoedkoopste maar zeker wel de beste smartphoneprojector die je wensen kunt.

Strex Beamer Smartphone Projector

LifeGoods Mini Beamer – WiFi Connect

De beste smartphone projector en ook nog eens voordeliger. Deze mini beamer projecteert in full HD-kwaliteit en is voorzien van ondersteuning tot 1080P. Hij heeft een lichtopbrengst van maar liefst 4500 lumen en is hiermee van een uitstekende kwaliteit.

Je eigen home cinema set middels de smartphone, koppelen doe je via wifi of Bluetooth. Ook overdag is de kwaliteit van de beelden perfect. De contrastratio bedraagt 2000: 1. Je maakt gebruik van led projectie en is hiermee geschikt voor grote ruimtes, de horeca, vergaderruimte maar ook thuis. Uiteraard voorzien van verschillende aansluitingen waaronder USB en HDMI.

Naar LifeGoods Mini Beamer

Sanbo® SMART WI-FI Mini Beamer

Dit model is gelijkwaardig geprijsd en nog steeds van een perfecte kwaliteit. Speciaal voor smartphones en voorzien van HDMI, USB en VGA. Koppel de smartphone via wifi aan deze projector. De mini beamer heeft een contrast van 5000: 1. De lichtopbrengst bedraagt tot 4500 lumen.

Deze smartphone projector is zo klein, die neem je overal mee naartoe. Hij weegt in totaal slechts 900 g en is hiermee zeer licht van gewicht.

Sanbo® SMART WI-FI Mini Beamer

Beeldscherm vergroter

Een smartphone projector kopen maar hier niet te veel geld aan uitgeven? In plaats van op de muur projecteren kun je ook voor een beeldscherm vergroter gaan. Dit is een vergrootglas waar je de smartphone achter neerzet (in liggende stand). Dankzij het vergrootglas kijk je films of video’s in een groter formaat dan je gewend bent.

Leuk om een avondje film in bed te kijken, minder praktisch wanneer je met z’n tweeën kijkt. De beeldschermvergroter voor de smartphone is wel makkelijk mee te nemen en hierdoor ook leuk op een feestje. Dit is trouwens ook een perfecte oplossing voor ouderen of mensen met een slecht zicht.

Naar beeldscherm vergroter

Smartphone projector bol.com

Op zoek naar een smartphone projector bol.com? Bovenstaande projectors zijn gewoon bij bol.com verkrijgbaar. Voor een compleet overzicht kijk hier: smartphone projectors. Hier staat voldoende aanbod tussen, variërend van € 25 tot ontzettend duur. Misschien wel leuk om te weten, de duurste beamer voor de smartphone kost ruim € 300.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Smartphone projector: tips en de beste projectors
Schuiven naar boven