De beste sneeuwschep – sneeuwschuiver

Bijgewerkt: 12 december 2022

Ligt er een dik pak sneeuw dan wil je mogelijk de weg of het pad vrijmaken. Een sneeuwschep is hier het beste hulpmiddel bij. Hij wordt ook wel eens sneeuwschuiver genoemd, want zo werkt hij ook. Je kunt er zowel mee scheppen als schuiven, maar dit moet natuurlijk niet te veel inspanning vragen. Daarom hebben we naar verschillende modellen gekeken en zijn tot een slotconclusie gekomen.

Sneeuwschep kunststof met aluminium strip

De meeste sneeuwscheppen zijn goedkoop en hebben een geheel kunststof blad. Maar wanneer je net wat meer grip op de sneeuw wil krijgen, dan is kunststof met een aluminium strip aan te raden. Deze maakt het makkelijker om het pad sneeuwvrij te maken, simpelweg omdat je minder werk verricht. Je komt niet vast te zitten in de grond of de sneeuw en het model is ontworpen om vele jaren mee te gaan.

Het kunststof handvat voelt de eerste keer wat goedkoop aan, maar wanneer je er wat langer mee werkt blijkt hij toch heel degelijk te zijn. Hij is misschien niet van de allerhoogste kwaliteit maar wel heel betaalbaar en erg praktisch. Je betaalt ongeveer € 17 dus dit is meer dan de moeite waard.

Sneeuwschep aluminium strip – bestellen

Sneeuwschuiver met staal verzinkt

Eigenlijk is er wel een verschil tussen een sneeuwschep en een sneeuwschuiver. Met de schep haal je het sneeuw echt tevoorschijn en gooi je dit aan de kant. De sneeuwschuiver duw je voor je uit, waardoor je op een snelle manier het pad vrijmaakt. Deze sneeuwschuiver van verzinkt staal is de beste keuze om snel te werken. Je hakt er bevroren sneeuw mee los en verwijdert dit, of je schuift het pad sneller dan het licht (bij wijze van spreken) weer mooi schoon.

Wanneer je last hebt van vastgevroren sneeuw, ijs of dierenmest dan is dit de ideale oplossing. Hij kost rond de € 30 en voor dit materiaal is dat helemaal niet duur. Let op dat je hem alleen op krasvaste oppervlakken gebruikt en zeker niet op gevoelige materialen. Wees dus voorzichtig met het natuurstenen terras.

Sneeuwschuiver verzinkt staal – controleer de voorraad

Inklapbare sneeuwschep

Steeds meer gebruiksvoorwerpen zijn inklapbaar, van de smartphone tot de eettafel. Waarom dan niet voor een inklapbare sneeuwschep kiezen? Dit model vouw je compact op waardoor hij nooit in de weg staat. Ook is dit heel praktisch om mee te nemen, bijvoorbeeld wanneer je op wintersport gaat.

Het is geweldig om te zien hoe groot de inhoud van deze schep is. Het kunststof blad heeft een gebogen en langgerekte vorm. Dat is ideaal om grote hopen sneeuw mee weg te halen. Gebruik hem ook om sneeuw te verzamelen voor het maken van een sneeuwpop, het is maar een tip.

Doordat het schepgedeelte van kunststof is zal het geen materialen beschadigen. Het veroorzaakt dus geen krassen op natuurstenen tegels, houten vlonders of andere materialen. De aluminium steel biedt de juiste houvast en stabiliteit. Het handvat is weer van kunststof en heeft een goede grip.

We zijn erg blij om te zien dat een inklapbare sneeuwschep toch van een goede kwaliteit is. Nu ben je natuurlijk benieuwd wat het model moet kosten. We hebben hem gezien voor een prijs van ongeveer € 17,50. Ja, dat heeft zelfs ons verrast.

Inklapbare sneeuwschep – bestellen

Zo hebben we gekozen

Je zal je afvragen hoe we tot de beste sneeuwschep zijn gekomen. Er zijn namelijk ontzettend veel modellen verkrijgbaar en omdat we slechts één exemplaar in de garage hebben staan, moesten we gedegen onderzoek doen naar de andere scheppen.

Eigenlijk hebben we spijt van onze vroegere aankoop. We kwamen er al snel achter dat er veel betere scheppen en schuivers op de markt zijn. In onze situatie zou het model met kunststof blad en aluminium strip een betere keuze zijn. Toen zijn we ons gaan verdiepen in nog veel meer modellen. Hierbij hebben we goed op de kwaliteit en het gebruiksgemak gelet. Ook keken we in winkels naar de merken en modellen en lazen we reviews van gebruikers die in webshops waren achtergelaten.

Moet iedereen een sneeuwschep hebben?

Het is je vast wel opgevallen dat de winters lang niet meer zo streng zijn als vroeger. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat er helemaal geen sneeuw meer valt. Daarom moet iedereen een sneeuwschep in huis hebben, of zeker in het tuinhuisje of de schuur hebben staan. Wanneer je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt dan is een opvouwbare sneeuwschep een aanrader. Die laatste is ook heel handig om mee te nemen op vakantie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste sneeuwschep – sneeuwschuiver
Schuiven naar boven