De beste sneeuwblazer – sneeuwvrije wegen

Bijgewerkt: 12 december 2022

In Nederland en België ligt er niet zo vaak een dik pak sneeuw. Daarom is de sneeuwblazer hier ook niet zo bekend. Maar het is wel een praktisch hulpmiddel waarmee je moeiteloos wegen, de oprit of de tuin sneeuwvrij maakt. Het opruimen van sneeuw was nog nooit zo makkelijk geweest. De beste modellen kosten wat, maar zijn wel in zeer goede investering.

FUXTEC Sneeuwblazer Benzine (210 cc)

Een sneeuwschep is heel handig maar voor grote tuinen en lange paden is dit eigenlijk niet te doen. Met een sneeuwblazer verwijder je snel en effectief al het sneeuw, zodat er weer een vrij en veilig looppad ontstaat. Na verschillende modellen te hebben bekeken vonden we de FUXTEC als beste naar voren komen. Deze benzine sneeuwblazer heeft twee bijzondere kenmerken.

Ten eerste de elektrische starter. Hiermee start je de machine op eenvoudige wijze, zonder dat je moet wachten totdat er een batterij is opgeladen. Daarnaast zijn de schuifnokken in hoogte verstelbaar en kun je de uitwerpschacht ook op verschillende manieren instellen. Dit ding rijdt ontzettend soepel door de sneeuw. Hij is voorzien van vier vooruitversnellingen en twee achterruitversnellingen.

Dit model werkt sneller en doet het beter dan veel andere merken. Mede te danken aan de grote doorrijdiepte waardoor je zonder problemen door een diepe laag sneeuw gaat. De motor is winterbestendig en kan zelfs de zwaarste vorst aan. De prijs mag er ook wel wezen, ongeveer € 730. Bedenk dat veel andere merken nog wel duurder zijn.

FUXTEC Sneeuwblazer Benzine – bestellen

VidaXL Sneeuwblazer (302 cc/11 pk)

De VidaXL sneeuwblazer is onze volgende keuze. Het is een geweldige machine maar wel wat duurder dan het voorgaande model. Aan de andere kant is hij ook zeer krachtig, hij heeft een 302 cc motor. Hij gaat probleemloos door 30 cm sneeuw, en dat is natuurlijk uitzonderlijk.

Start de motor elektrisch of handmatig. Zowel sneeuw als ijs worden door de vijzelbladen opgeschept en vervolgens verbrijzeld. Deze krachtpatser heeft maar liefst zes voorwaartse versnellingen. Achterwaarts heb je de keuze uit twee snelheden. Dit maakt het gebruik van deze sneeuwblazer er niet alleen praktisch maar ook heel soepel op. De sneeuw kun je dankzij de trechter met een draaihoek van 180° aan beide kanten uitwerpen.

Dit is absoluut de beste sneeuwblazer voor het zwaardere werk, maar het kost wel meer dan € 1400. Het sneeuwt tegenwoordig niet meer zo hard in West-Europa, maar mocht dit in de toekomst toch weer gaan gebeuren dan is deze sneeuwblazer een uitstekende keuze.

VidaXL Sneeuwblazer – bekijk de prijs

Verharde of onverharde oprit/tuinpad

Alle sneeuwblazers werken perfect over verharde tuinpaden, opritten en stoepen. Wanneer je hem over een onverhard pad of op het gazon wil gebruiken, zoek dan een model met stuurbekrachtiging. Deze is uitermate geschikt voor de zachtere ondergronden. Bovenstaande twee modellen voldoen hieraan, want ze zijn uitgerust met een benzinemotor. Het is niet aan te raden om een elektrische sneeuwblazer op onverharde grond of in een dik pak sneeuw te gebruiken. Die is niet krachtig genoeg, dat hebben verschillende tests uitgewezen.

Hoe we tot een conclusie zijn gekomen

We moeten bekennen dat de winters lang niet meer zo streng zijn als vroeger. Toch weten we als geen ander hoeveel sneeuw er kan vallen, en dat het lastig is om paden of de stoep sneeuwvrij te maken. Wanneer je een grote oprit of een flinke tuin hebt, dan is werken met de sneeuwschep een zware klus.

We hebben ijskoud onderzoek uitgevoerd naar alternatieven voor de sneeuwschep. Met betrekking tot sneeuwblazers is er niet zoveel keuze, anders dan in landen waar veel meer sneeuw valt. Maar het is ons toch gelukt om een aantal goede apparaten eruit te pikken en deze nader te bekijken. We hebben ook inspiratie gehaald uit de website MovingSnow.com van Sikkema, die zich volledig toewijdt op sneeuwblazers. De expertise van Sikkema hebben we in ons onderzoek meegenomen.

Mocht je verlangend uitkijken naar een witte kerst of een mooi pak sneeuw, overweeg dan gelijktijdig om een goede sneeuwblazer aan te schaffen. Zo ga je goed voorbereid de winterperiode in.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste sneeuwblazer – sneeuwvrije wegen
Schuiven naar boven