Beste spiegelreflexcamera voor beginners

Bijgewerkt: 5 mei 2022

De beeldkwaliteit van een spiegelreflexcamera is uitstekend. Dankzij verschillende instellingen heb je invloed op de scherptediepte, kleurintensiteit en helderheid. De beste spiegelreflexcamera voor beginners is vooral gebruiksvriendelijk. Moet je voor Canon, Nikon of toch een ander merk gaan? Ontdek de beste modellen, speciaal voor beginners.

Canon EOS 2000D

  • Toont voorbeeldfoto’s
  • Deel foto’s en video’s via wifi
  • Prijsindicatie: € 500

Ben je fan van het merk Canon, dan is dit model de beste spiegelreflexcamera voor beginners. Niet alleen vanwege de interessante prijs, ook de vele mogelijkheden zijn een absoluut pluspunt. Je maakt de mooiste foto’s in een resolutie van liefst 24,7 megapixels. Dit betekent haarscherpe foto’s!

Beginnende fotografen hebben behoefte aan extra ondersteuning. Daarom toont dit model voorbeeldfoto’s, waarna je bepaalt of je een nieuwe poging waagt of de foto bewaart. Naast fotograferen heb je ook de mogelijkheid tot het maken van video’s in full HD-kwaliteit. Maak gebruik van de hulpstand en word een betere fotograaf.

Dankzij wifi en de speciale app deel je foto’s en video’s op social media of met je vrienden. Dit model wordt standaard geleverd met een 18-55 mm lens. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden met een of meerdere speciale lenzen.

Bekijk Canon EOS 2000D

Canon EOS 250D

  • 24,1 megapixel
  • Voorzien van wifi
  • Prijsindicatie: € 739

Iets duurder geprijsd maar nog steeds de beste spiegelreflexcamera voor beginners: de Canon EOS 250D. Vanwege de hoge kwaliteit en de functionaliteiten is dit model ook geschikt voor gevorderden. Je kunt hier dus een hele tijd mee vooruit.

Je maakt professionele haarscherpe foto’s met een resolutie van 24,1 megapixels. Filmen doe je in 4K kwaliteit. Dit is een ongekend hoge resolutie en hierdoor zeker van meerwaarde. Om je creativiteit te stimuleren is er de guided user-interface en de Creative Assist-modus. Maak ook gebruik van het speciale touchscreen, waarmee je vanuit ongebruikelijke hoeken fotografeert.

Voorzien van een APS-C sensor, zeer geschikt voor Wildlife fotografie. Er is beeldstabilisatie in de lens aanwezig. Uiteraard is dit model voorzien van wifi, ondersteuning voor een micro SD kaart, Panorama, creative filters en geluidsopname. De prijs is inclusief lens. Voor alleen de body ben je goedkoper uit.

Naar Canon EOS 250D

Nikon D3500

  • 24,2 megapixel
  • Heldere foto’s bij weinig licht
  • Prijsindicatie: € 800 (inclusief 2 lenzen)

Dit is de beste spiegelreflexcamera voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. De Nikon D3500 is betaalbaar en wordt geleverd inclusief één of twee lenzen. Met dit model maak je haarscherpe en heldere foto’s, ook bij weinig licht. Dit maakt de D3500 erg praktisch in gebruik.

Met een groot zoombereik maak je verschillende opnamen waaronder portretten, sportopnamen en het fotograferen van dieren of landschappen. Dankzij de ingebouwde vibratiereductie heb je weinig last van onscherpte, ook in een slecht verlichte situatie.

Voorzien van snapbridgetechnologie waardoor je de spiegelreflexcamera via Bluetooth met de smartphone verbindt. Er is geen wififunctie aanwezig. Dankzij de hoge kwaliteit, de vele functies en het gebruiksgemak wordt deze camera goed beoordeeld door gebruikers (gemiddelde van 4,7 van 5).

Bekijk Nikon D3500

Goedkope spiegelreflexcamera

Als beginner is het budget soms niet zo groot. Een goedkope spiegelreflexcamera biedt dan uitkomst. Wees hier wel voorzichtig mee, want de kwaliteit van de foto’s is niet altijd perfect. Ook zijn hele goedkope modellen soms lastig in gebruik. Daarnaast is een goedkope spiegelreflexcamera voor de beginner prima, maar hij groeit niet mee met de opgedane fotografie-ervaring.

Is er behoefte aan een goedkoop model maar wel een waarmee je professionele foto’s mee maakt? Ga dan voor de goedkopere versie van Canon. Of kijk eens bij het alternatief.

Alternatieven voor de spiegelreflexcamera

Een systeemcamera is een prima alternatief voor de spiegelreflexcamera. Hij is compacter, waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Voor de beginner is een systeemcamera ook nog eens goed, want er zitten minder bedieningsknoppen op. Dit maakt het gebruik van deze camera er een stuk eenvoudiger op.

Enkele verschillen tussen deze twee camera’s

Een verschil tussen systeemcamera en spiegelreflexcamera is de beeldkwaliteit. Bij minder licht is de beeldkwaliteit bij een spiegelreflexcamera hoger. Maar met de meeste systeemcamera maak je ook haarscherpe foto’s met veel scherptediepte.

Voor het maken van sportfoto’s is een systeemcamera soms een betere keuze, omdat deze meer frames per seconde maakt. Toch moet gezegd worden dat de moderne spiegelreflexcamera’s hierin steeds beter worden.

Een groot pluspunt van de beste spiegelreflexcamera is dat deze over een viewfinder in de vorm van een optische zoeker beschikt. Hierdoor hoef je de camera niet tegen het oog te houden en fotografeer je ook vanuit ongebruikelijke hoeken. Dankzij de optische zoeker bekijk je exact dezelfde beelden als de camera, zonder vertraging. Sommige systeem camera’s hebben ook een vieuwfinder maar niet in de vorm van een optische zoeker.

Het is helaas niet zo dat een systeemcamera goedkoper is dan zijn grotere broer. De prijs ligt ongeveer gelijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste spiegelreflexcamera voor beginners
Schuiven naar boven