Tekentablet voor Chromebook

Bijgewerkt: 13 februari 2022

Een tekentablet is een praktisch apparaat dat vergelijkbaar is met de computermuis. Alleen gebruik je een pen, waardoor je preciezer en sneller werkt. Ideaal voor het maken van tekeningen of het bewerken van foto’s. De tekentablet voor Chromebook is in het begin even wennen, maar uiteindelijk wil je niets anders meer.

Wat kun je doen met een tekentablet?

Eigenlijk is de tekentablet voor Chromebook een extra hulpmiddel. Je kunt er namelijk best veel mee, maar hij is voornamelijk bedoeld voor het precieze werk. Denk hierbij aan:

  • Fotobewerking
  • Digitaal tekenen
  • Digitale handtekeningen
  • Handgeschreven brieven
  • Ontwerpen
  • Schetstekeningen
  • Chromebook aansturen

Hiermee is de tekentablet geschikt voor professioneel en hobbymatig gebruik, voor werk en studie. Alles wat op de tekentablet plaatsvindt verschijnt op het scherm van het Chromebook.

Tekentablet voor Chromebook: de beste modellen

Een tekentablet kun je als een invoerapparaat zien. Hij werkt in eerste instantie hetzelfde als de muis, alleen via een styluspen. Een muis sluit je eenvoudig op een Chromebook aan, maar hoe zit dit met een tekentablet? Dit is mogelijk met een USB-A of USB C-aansluiting (afhankelijk van het model). Hiervoor is dus een extra kabel nodig. Deze wordt vaak bij de tablet geleverd. Optioneel is er de tekentablet met Bluetooth.

Voor de werking van de pen is geen apart stuurprogramma of software nodig. De tekentablet reageert automatisch op de pen.

Een tekentablet voor Chromebook is verkrijgbaar vanaf € 55. Hieronder vind je de beste modellen.

Wacom grafische tablet

Een van de bekendste en bestverkochte tekentablets voor Chromebook is die van het merk Wacom. Afhankelijk van het model dat je kiest betaal je tussen de € 58 en € 80. Hiermee is deze tablet ook nog eens zeer betaalbaar.

Op eenvoudige wijze maak je schetsen en tekeningen, bewerk je foto’s, speel je spelletjes of bestuur je het Chromebook. De speciale pen is ergonomisch gevormd en ligt lekker in de hand. Deze tablet verbind je middels een USB-kabel met Chromebook, of ga voor het model met Bluetooth.

De duurdere Wacom grafische tablet is een aanrader omdat deze meer dan 4000 drukniveaus heeft. Hierdoor heb je veel meer controle en precisie. Bovendien zijn er ook nog eens sneltoetsen aanwezig, dit maakt het gebruik van de tekentablet er een stuk makkelijker op.

Bekijk Wacom modellen

Huion tekentablet

Een vergelijkbaar model is de Veikk tekentablet (vanaf € 79). Deze is geschikt voor PC, Mac, Chromebook maar ook Android tablets en smartphones. Multifunctioneel dus. Hij wordt geleverd met een micro USB kabel. Mocht dit niet in je Chromebook passen, dan maak je simpelweg gebruik van een verloopstekker of adapter. Er wordt een OTG adapter bijgeleverd, die is compatibel met de meeste Chromebooks.

Dit lichtgewicht ding neem je overal mee naar toe. Hiermee is het de perfecte tekentablet voor Chromebook, ook omdat hij een compacte afmeting heeft (21 x 13 cm). De duurdere modellen zijn voorzien van een eigen scherm waardoor je niet naar het computer- of laptopscherm hoeft te kijken. Houd er wel rekening mee dat deze modellen mogelijk niet geschikt zijn voor Chromebook. Dit staat altijd bij het product aangegeven.

Naar Huion tekentablets

XP Pen

De laatste uitstekende tekentablet voor Chromebook is van het merk XP Pen. Ook nu weer kies je voor een model zonder eigen scherm, deze is namelijk geschikt voor Chromebook. De modellen inclusief scherm zijn bedoeld voor Windows of Mac computers en laptops.

XP Pen is verkrijgbaar vanaf € 65. Zeer geschikt voor foto- en videobewerking, digitaal tekenen en nog veel meer.

Bekijk XP Pen tablets

Oefenen met een tekentablet

Je zal merken dat het werken met een tekentablet voor Chromebook in het begin tegenvalt. Je bent namelijk geneigd om te kijken wat je met de pen doet, waardoor je naar beneden kijkt. Maar je moet jezelf aanleren om naar het Chromebook scherm te blijven kijken.

In het begin oefen je door via het bureaublad apps of programma’s te openen. Speel ook eens wat eenvoudige spelletjes, zodat je het precieze werk met betrekking tot de pen onder de knie krijgt.

De volgende stap is iets schrijven of tekenen. Open hiervoor Google Docs en schrijf wat tekst (met de pen dus). Probeer ook eens iets te tekenen.

Voor fotobewerking op een Chromebook maak je gebruik van Pixlr of Polarr. In de Android Store vind je ook programma’s als Photoshop Express of Snapseed. Daarnaast is Canvas een leuk programma voor Chromebook, waarmee je via een tekentablet ontwerpt en tekent.

Welke tablet is geschikt voor tekenen?

Koop je een tekentablet voor creatieve uitspattingen, kijk dan zeker eens bij het merk Wacom. Deze tekentablets werken zeer precies en nauwkeurig. Het grootste voordeel is dat ze compatibel zijn met Chromebook.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Tekentablet voor Chromebook
Schuiven naar boven