Beste Chromebook 2023

Bijgewerkt: 4 januari 2023

In je zoektocht naar beste Chromebook kom je heel wat merken en modellen tegen. Ook de prijzen variëren enorm. Zo koop je al een model vanaf € 150, oplopend tot meer dan € 400. Wat is het beste Chromebook 2023? Bekijk het actuele aanbod waarbij de beste merken en modellen naar voren komen.

Verschil tussen beste koop en beste keuze

Kijk je naar het beste Chromebook dan heb je twee mogelijkheden: de beste koop en de beste keuze. De beste koop betekent dat het Chromebook van een goede kwaliteit is met uitstekende specificaties. De beste keuze slaat juist op een goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit laatste geval is dus ook met de prijs rekening gehouden.

In het overzicht beste Chromebook vind je zowel de beste koop als de beste keuze.

Overzicht beste Chromebook (2023)

Een Chromebook draait op het Google besturingssysteem (Chrome OS). Eigenlijk is een chromebook veel goedkoper dan een Windows laptop of een Apple MacBook. Verschillende merken komen met een Chromebook op de markt. Weet je niet wat je moet kiezen? Kijk maar eens wat het beste Chromebook is.

Lenovo Chromebook

Een van de best verkochte merken is Lenovo, maar dan wel wanneer het op Chromebooks aankomt. Een Lenovo Chromebook is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 200. Je hebt dan een IdeaPad in handen en dat is zeker een goede keuze. Lenovo brengt verschillende Chromebooks uit, waaronder een met 10,1 inch scherm of misschien heb je toch meer behoefte aan een 14 inch scherm.

Verder zit er ook wel verschil in de processors. Sommige modellen zijn voorzien van een Intel Celeron processor, bij anderen is er juist een Mediatek processor ingebouwd. Verder moet je ook even goed op de beschikbare opslagruimte letten. En natuurlijk de videokaart, belangrijk wanneer je voor werk, studie of privé bezig bent met grafische zaken.

Het model met een scherm van 14 inch, Intel processor en een flash opslagruimte van 64 GB verkoopt het best. Dit is mede te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Conclusie: Lenovo is vooral heel betaalbaar maar moet soms wel op kwaliteit inleveren.

Bekijk Lenovo Chromebooks

HP modellen

De tweede in het overzicht beste Chromebook is het merk HP. Dit merk staat al jarenlang bekend vanwege de hoge kwaliteit. Aan de andere kant zijn Chromebooks van dit merk ook wat duurder geprijsd. Reken op een aanschafprijs vanaf € 229. Wil je een beter model dan ben je tussen de € 300 en € 450 kwijt.

De meeste modellen beschikken over een 14 inch scherm. Er wordt eigenlijk altijd gebruik gemaakt van een Intel Pentium- of een AMD Athlon processor. Deze processors zijn erg krachtig en leveren zeer goede prestaties.

De grafische kaart is fantastisch en dat merk je ook aan verschillende dingen terug. Bijvoorbeeld bij videobewerking of het afspelen van films. De opslagruimte bedraagt bij veel HP Chromebooks 64 GB, in sommige gevallen is dit meer. De accu gaat lang mee en ook de laptop heeft een langere levensduur dan bij andere merken. Conclusie: wanneer je budget het toelaat dan is een Chromebook van HP de beste keuze.

Naar HP Chromebooks

Chromebook van ASUS

Met ASUS zit je eigenlijk altijd goed. Het merk is goedkoper dan HP en kwalitatief beter dan Lenovo. Het zit er dus precies middenin. De meeste Chromebooks van dit merk hebben een 14 inch scherm, dit is vrij standaard. Wil je liever wat groter werken, kies dan voor een model met een 15,6 inch scherm. Dit model is vooral geschikt voor de wat zwaardere taken, dit is mede te danken aan de krachtige processor.

De Intel Celeron processor wordt ondersteund met 4 GB of 8 GB werkgeheugen. Verder is er een opslagruimte van 64 GB beschikbaar. Er zijn ook modellen met een Intel Core processor beschikbaar, dit is natuurlijk nog beter. Je ziet, van het merk ASUS is er meer dan voldoende keuze. De prijs begint vanaf € 239. Ga je voor een topkwaliteit dan moet je rekenen op een aankoopprijs vanaf € 429.

Bekijk ASUS Chromebooks

Wat is de beste Chromebook voor school?

Veel leerlingen en studenten maken gebruik van een Chromebook. Dit is ook iets dat de school of het onderwijsinstituut zelf aanbeveelt. Maar ja, wat is de beste Chromebook voor school? Studenten of ouders van leerlingen kijken vaak toch naar de prijs.

In dit geval is een Dell Chromebook een uitstekende keuze. De kwaliteit is goed, in 99% van de gevallen gaat het apparaat toch gedurende vier jaar mee. Verder zit het met de prijs ook wel goed.

Naar Dell Chromebook

Vaak is het mogelijk om een Chromebook via de school aan te schaffen. Meestal is het huren hiervan ook mogelijk. Zit je liever niet aan een bepaalde partij vast, bestel dan zelf een Chromebook. Zo kun je ook beter prijzen vergelijken. Bovendien legt de ICT-afdeling van de school dan geen beperkingen op het apparaat op.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Chromebook 2023
Schuiven naar boven