Beste wifi versterker (2023) – wifi repeater

Bijgewerkt: 4 januari 2023

Een stabiel wifi-netwerk is onmisbaar. Bij een slechte ontvangst of wanneer het draadloze internet niet ver reikt, biedt de beste wifi versterker 2023 uitkomst. Zo creëer je een tweede netwerk. Zorg dat het aantal wifibanden met de router overheen komt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken om rekening mee te houden.

Wifi versterker kopen: keuzehulp

De wifi versterker wordt ook wel onder de naam wifi repeater verkocht. Er zijn veel verschillende soorten versterkers verkrijgbaar. Hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten, dat helpt bij het maken van een keuze.

  • Wifi banden: het aantal wifibanden op de versterker moet overeenkomen met de router. Je hebt de keuze uit singelband (2,4 GHz), dual-band (tot 5 GHz) en sumultaneous dual band (gelijktijdig 2,4 en 5 GHz).
  • 5gHz ondersteuning: nodig wanneer de router dit ook ondersteunt.
  • Beamforming: deze versterker achterhaalt de locatie van verbonden apparaten om zo het bereik te verbeteren.
  • Wifi standaard: wireless-N heeft een maximale snelheid van 450 mbps. Wireless-AC haalt een snelheid tot 5000 mbps.
  • Bedrade snelheid: fast-ethernet (tot 100 mbps) of gigabit (tot 1000mbps).

Ethernet poort: een versterker met ethernet poort functioneert ook als access point.

Beste wifi versterker 2023

De gemiddelde wifi versterker kost tussen de €25 En €60. Wil je een hoge wifi snelheid, dan ligt de prijs ook hoger. Welke repeater is het meest geschikt? De Consumentenbond heeft een aantal repeaters getest. BesteTop5.nl kijkt ook naar gebruikerservaringen: hoe tevreden is de consument over de werking van de wifiversterker? Zo is de lijst beste wifi versterker samengesteld.

1. TP-Link TL-WA854RE v2

TP-Link is altijd een goed merk op het gebied van wifi producten. Deze wifi versterker maakt gebruik van 2,4 gigahertz en wijst de juiste bandsnelheid toe. De totale wifisnelheid bedraagt 300 mbps. Deze wifi-versterker is ideaal om het thuisnetwerk uit te breiden. De slimme signaal indicator vindt de beste locatie. Zo profiteer je van een supersnelle verbinding.

Je maakt gebruik van de fast-ethernetaansluiting. Zo voorzie je de smart-tv, gameconsole of de laptop van internet. Deze wifi-repeater is meer dan 300 keer beoordeeld. Consumenten zijn tevreden over de goede kwaliteit en het vol bereik, op welke verdieping binnenshuis dan ook. Ontvangt 4,3 van de 5 sterren.

Bekijk TP-Link TL-WA854RE v2

2. MD-goods

Dit model steek je in het stopcontact, versterkt het wifisignaal en is ook nog eens voorzien van een gratis internet kabel. Het betreft hier een Plug&Play wifiversterker. De snelheid van 300 mbps past goed bij alle routers. Zowel de snelheid als de afstand zijn perfect. Hiermee is deze wifi repeater geschikt voor het versterken van het wifi signaal richting de eerste of tweede verdieping van de woning. Uiteraard ook geschikt voor streamen en online gamen.

Deze versterker is compatibel met alle types routers, modems, smartphones, tablets, en andere draadloze appratuur met wifimodule. Heb je geen wifi router dan sluit je de versterker met de bijgeleverde UTP kabel op het modem aan. Wordt goed beoordeeld: 4,3 van de 5sterren.

Naar MD-goods

3. TP-Link WA850RE

In het overzicht beste wifi versterker alweer een model van TP-Link. Deze voordelig geprijsde repeater werkt met singelband (2,4 GHz) en heeft een totale wifi snelheid van 300 Mbps. Handig: de TP Link repeater kan van een bekabeld apparaat een draadloos apparaat maken. Dit is allemaal te danken aan de ethernet aansluiting, waardoor de repeater als draadloze adapter functioneert. Dankzij zijn ruim bereik is deze versterker geschikt voor het creëren van een wifi-netwerk op zolder, in de garage of de tuin.

De voordelige prijs is echt een pluspunt. Daarnaast ontvangt deze wifi-versterker zeer goede beoordeling (4,4 sterren). Installeer de versterker en ervaar dat je overal in huis een perfecte wifi-verbinding hebt. Kortom: ook dit model is een echte aanrader.

Bekijk TP-Link WA850RE

4. TP-Link RE450 

Misschien een vreemde naam voor een wifi repeater, maar oh wat is hij goed! De reikwijdte van je wifi-netwerk vergroot je in een handomdraai. Hierbij combineert het apparaat snelheden op de 2,4 en 5 GHz band. In totaal bedraagt de maximale wifi snelheid 1750 mbps. Dit is meer dan de voorgaande modellen.

Dankzij de hoge snelheid is deze wifi versterker geschikt voor gamen en streamen in 4K. Eindelijk een stabiele en snelle draadloze verbinding, en dat allemaal met een eenvoudige installatie. Dit model is goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,4 van de 5 sterren.

Qua prijs is dit model perfect, je weet tenminste wat je koopt. Geschikt voor Nederlandse en Belgische stopcontacten.

Naar TP-Link RE450

5. Netgear EX3700

Ook weer een model dat zeer goed verkoopt en zeker in het rijtje beste wifi versterkers thuishoort. Netgear: wie kent deze naam niet? Ze leveren merkproducten voor thuisnetwerken, maar ook voor het bedrijfsnetwerk.

Deze Netgear wifi versterker werkt met singelband (2,4 GHz). Hij heeft een totale wifisnelheid van 750 Mbps. Dit is misschien niet zo snel als 5 GHz, maar het biedt wél een goede wifi dekking, geschikt voor het draadloos streamen van muziek en films. Hij is ook nog eens compact, waardoor dit model niet teveel ruimte in beslag neemt.

De snelle en simpele installatie maakt het er alleen maar leuker op. Zelfs op zolder ervaar je een perfecte ontvangst: wat wil je nog meer? Met meer dan 80 beoordelingen ontvangt deze wifi repeater 4,3 van de 5 sterren. Ook bij bol.com te bekijken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste wifi versterker (2023) – wifi repeater
Schuiven naar boven