Beste airfryer (2020 & 2021): Consumentenbond en gebruikers reviews

Met een airfryer bak je in hetelucht. Dit betekent vetvrij frituren en bakken. De beste airfryer 2020 én 2021 is door de Consumentenbond getest of ontvangt de beste reviews. Ontdek welke airfryers je niet mag missen en hoe je dit apparaat gebruikt.

Gebruik van een airfryer

De airfryer is zeer gebruiksvriendelijk. Hij is geschikt voor het frituren en bakken van frietjes, snacks, aardappelschijfjes, vlees en nog veel meer. Je kunt er zelfs gebak (cake, muffins) in klaarmaken. Je hoeft alleen maar de temperatuur en de tijd in te stellen. Geen olie toevoegen, tenzij dit wenselijk is. Kies in dit geval voor zonnebloemolie of olijfolie.

Plaats dit apparaat altijd op een hittebestendige ondergrond. Gebruik eventueel een onderzetter of ovenwant en leg deze onder de airfryer. Zo blijft de ondergrond goed beschermd.

Beste airfryer 2020 – 2021

De Consumentenbond heeft een groot aantal airfryers getest. Hierbij is gelet op het stroomverbruik en de inhoud van het apparaat. De Consumentenbond vond het ook belangrijk om te kijken hoe goed airfryers verschillende producten klaar kunnen maken. Uiteraard zijn er ook nog gebruikers beoordelingen. Dit is net zo belangrijk, omdat deze beoordelingen laten zien wat anderen van het apparaat vinden. Al deze dingen zijn samengevoegd tot de beste airfryer 2020/ 2021.

1. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

Een heteluchtfriteuse van het bekende merk Philips. Dit apparaat kan frituren, grillen, bakken en braden. Dit gebeurt met 90% minder vet, dus absoluut een stuk gezonder.

Voorzien van een dubbele stervormige bodem. Hierdoor wordt de hete lucht wervelend door het apparaat geblazen. Vet verzamelt zich op de bodem en is eenvoudig te verwijderen. Het resultaat is knapperige gerechten die ook nog eens supergezond zijn.

De Philips Avent Airfryer heeft een extra grote inhoud van 1,4 liter. Hiermee is deze geschikt voor het hele gezin. De temperatuur is instelbaar van 60 – 200 graden Celsius. Dit model komt bij de Consumentenbond als beste uit de test. Ook ontvangt het zeer goede reviews van gebruikers. Keuze uit een losse Airfryer of compleet met accessoires. Gezien de kwaliteit en het advies van de Consumentenbond heeft deze een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Bekijk de Philips Avance Airfryer XXL

2. Philips Avance Airfryer XL HD9247/90

Dit model, een maatje kleiner, kwam in 2017 als beste uit de test van de Consumentenbond. Nog steeds wordt de Philips Airfryer XL ontzettend veel verkocht. Heeft zelfs nog meer reviews dan de XXL ontvangen. Zoals gezegd een maatje kleiner met een inhoud van 1,2 liter.

Ook nu weer is de temperatuur instelbaar. Via de temperatuur indicator houd je dit goed in de gaten. Voorzien van automatisch kookprogramma en automatische uitschakeling. Een gebruiksvriendelijke airfryer dus.

Gebruikers zijn vooral erg tevreden over de goede kwaliteit en het groot gebruiksgemak. Dat de airfryer goed uit te breiden is, is ook een absoluut pluspunt. De airfryers van Philips zijn BPA vrij en mogen in de vaatwasser. Dankzij het strakke zwarte design past dit model binnen de moderne of klassieke keuken.

Naar de Philips Avance Airfryer XL

3. Tefal Easy Fry EY4018 – Heteluchtfriteuse

Deze keer een beste Airfryer van Tefal. Ontvangt van de Consumentenbond het predicaat beste koop (januari 2019). Gebruikers geven dit product een 4,4 van de 5 sterren. Dit model is vooral energiezuinig (1500 watt). Het heeft een instelbare temperatuur van 80 – 200 graden Celsius en schakelt automatisch uit.

Is ook voorzien van een automatisch kookprogramma. De Tefal Easy Fry heeft een inhoud die geschikt is voor 1200 gram friet. Dit is een ruime inhoud, geschikt voor grote gezinnen.

Met de 8 verschillende automatische programma’s wordt bakken een feest. De timer kun je tot 60 minuten instellen. Na afloop klinkt er een geluidssignaal. Wordt geleverd met grillrooster en is voorzien van 2 jaar garantie. Met deze heteluchtfriteuse zit je zeker goed. Is ook nog eens voordeliger dan de twee voorgaande modellen.

Bekijk de Tefal Easy Fry EY4018

4. Inventum GF250HL – Hetelucht Friteuse

Een van de goedkoopste Airfryer, maar toch van een uitstekende kwaliteit. Dit model van Inventum is klein en hiermee geschikt voor 1- 4-persoons huishoudens. De inhoud is 2,5 liter, geschikt voor ongeveer 800 gram friet. Hij heeft een vermogen van 1500 watt, wat ook nog eens redelijk energiezuinig is.

Dankzij het heteluchtsysteem bereid je maaltijden op een gezonde manier. Niet alleen geschikt voor frituren maar ook voor grillen, bakken en roosteren. Met de twee handige draaiknoppen stel je de temperatuur en de uitschakeltimer in.

De onderdelen mogen in de vaatwasser. Net als alle andere airfryers in dit overzicht zijn ook bij dit model de frituurmand en pan voorzien van een antiaanbaklaag. Gebruikers vinden dit een voordelige koop en zijn erg tevreden over de goede kwaliteit.

Naar de Inventum GF250HL

5. Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL – Hetelucht Friteuse

Als laatste in het overzicht beste Airfryer een model van het merk Tristar. Kwam in februari 2017 als beste uit de test (Consumentenbond). Wordt nog steeds veel verkocht, vooral gezien de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Tristar heteluchtfriteuse heeft een inhoud van 3,2 liter. De temperatuur is eenvoudig instelbaar (80 – 200 graden Celsius). Uiteraard is er een temperatuurindicator en automatische uitschakeling aanwezig. De kom is verwijderbaar, de bodem voorzien van antislip.

Geschikt voor bakken, braden, grillen en natuurlijk frituren. Er passen 5 porties friet tegelijkertijd in de mand. Dit model werkt met een snelle hetelucht circulatie. Hierdoor is er geen olie of slechts een heel klein beetje olie nodig. Uitgerust met oververhittingsbeveiliging, wat wel zo veilig is.

Bekijk de Tristar Crispy Fryer

Dit was het overzicht beste airfryer. We hebben een keuze moeten maken tussen de best geteste en best beoordeelde modellen. Een ander populair model is de Philips Viva Airfryer. Deze is het energiezuinigst (1425 watt) en heeft een inhoud van 2,2 liter. Voordeel is dat dit model een minimale temperatuur van 40 graden Celsius heeft. Die wilden we je niet onthouden.

Smakelijk en vooral gezond eten!

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.