Beste baby schommel stoel (2023) – baby schommelstoeltjes getest

Bijgewerkt: 4 januari 2023

De beste baby schommelstoel kalmeert je baby en is ook nog eens praktisch voor jezelf. Zo heb je even je handen vrij. Er is een ruime keus in baby schommels. Met standaard, muziek of extra speeltjes, waar ga je voor? Ontdek de beste baby schommelstoel. Met de beste beoordelingen van gebruikers en tips van de Consumentenbond.

Gebruik van een baby schommelstoel

Je moet een baby schommelstoel niet met een babyschommel verwachten. Deze laatste gebruik je voor buiten (in de tuin) en is geschikt voor baby’s die al kunnen zitten. De baby schommelstoel gebruik je vanaf de geboorte. Het stoeltje lijkt nog het meest op een Maxi-Cosi, en is in een standaard geplaatst.

Waarom een baby schommelstoel? Dit heeft een aantal voordelen:

  • Automatische swing (wiegen)
  • Verschillende snelheden
  • Meerdere melodietjes
  • Geschikt voor jonge baby’s
  • Kalmerend en afleidend

De schommelstoel werkt met een stroomadapter of (oplaadbare) batterijen. De betere stoeltjes hebben verschillende timertijden die automatisch afsluiten. Bovendien is het zitje in minimaal twee posities verstelbaar. De vrolijke melodietjes en/ of de speelboog met speeltjes houden baby urenlang bezig.

Advies: zo lang mag baby in het stoeltje

Babyschommel stoeltjes zijn geschikt voor baby’s van ongeveer 3 – 9 kilo. Hoe lang mag een baby in een schommelstoel? Dit is vergelijkbaar met de Maxi-Cosi of het wipstoeltje. Een baby mag maximaal 2 uur achter elkaar in een schommelstoeltje. Laat baby daarna vrij bewegen op een speelkleed, in de box of elders. Let erop dat het stoeltje geen slaapplaats is en dat je altijd toezicht op je baby houdt. Deze tips zijn afkomstig van de Consumentenbond (wipstoeltje).

Beste baby schommelstoel 2023

Je wilt het beste voor je kindje, waarbij kwaliteit voorop staat. Natuurlijk moet het stoeltje niet al te duur zijn. Hieronder vind je 5x de beste baby schommelstoel. Deze zijn geselecteerd op best verkochte producten en de meest goede beoordelingen. Let op: het kan voorkomen dat een product is uitverkocht. Gelukkig is er nog veel meer keuze.

1. 4Baby Rock ’n Relax

Dit schommelstoeltje behoort zeker tot de best verkochte modellen. In de 4Baby Rock ’n Relax komt baby helemaal tot rust. De swingsnelheid is in 5 standen verstelbaar. Dankzij de timer bepaal je zelf hoelang het stoeltje blijft schommelen. Er zijn 12 melodietjes aanwezig, dus baby kan lekker mee swingen. Staat het geluid te hard of te zacht? Er zit een mooie volumeregeling op.

De babyschommel is voorzien van speelboog met speeltjes en een adapter (netstroom). Natuurlijk ook in combinatie met batterijen te gebruiken. Dankzij de hoofdverkleiner is het stoeltje geschikt voor baby’s vanaf 3 kg, tot een maximum van 9 kg.

Bekijk 4Baby Rock ’n Relax

2. Baby Swing Little World Dreamday Dots

Deze beste baby schommelstoel is erg comfortabel. Van het merk Little World en van een topkwaliteit: een stoeltje met 5 snelheden. Dit model is voorzien van elektrische besturingstechniek. Het stoeltje meet het gewicht van de baby en past hier de snelheid op aan. De 8 verschillende melodietjes houden baby op een leuke manier bezig. Het volume bepaal jezelf, zodat de geluidjes nooit te hard of te zacht staan.

Je gebruikt dit stoeltje met bijgeleverde adapter of batterijen (deze worden niet meegeleverd) inclusief uitwasbare bekleding, 5-punts veiligheidsgordel, speelboog en een zacht hoofdkussentje. Ouders zijn vooral tevreden over het comfort, het mooie design en de zeer goede kwaliteit. Geschikt voor baby’s van 0 – 6 maanden oud.

3. Lumenzy Baby Swing Little World Dreamday

Een mooi en moderne babystoeltje met goede reviews. Lumenzy is fabrikant van babystoeltjes, wiegjes maar ook woonaccessoires. Deze babyswing is in 2 posities verstelbaar. Met 5 verschillende swingssnelheden hoeft baby zich niet te vervelen.

Uiteraard is er een afneembare speelboog met 2 speeltjes aanwezig, maar ook 8 verschillende melodietjes. Deze schommelstoel is eenvoudig in te klappen en op te bergen. De bekleding is afneembaar en wasbaar, wel zo hygiënisch. Geschikt voor baby’s met een gewicht van 3 – 9 kg.

Bekijk de Lumenzy Baby Swing

4. X Adventure Elektrische Babyschommel

Een moderne en opvallend design met een mix van hoge kwaliteit. De X Advertune schommel stoel is goedkoper dan andere modellen, en heeft ook nog eens veel functies. Hij schommelt met verschillende snelheden, maar heeft ook een kalmerende trilfunctie. Dit is iets dat je niet snel bij andere schommelstoeltjes tegenkomt. Deze stoel is ook nog eens gezien van 8 verschillende geluiden en een afneembare speelbeugel (met 2 speeltjes).

Net zoals alle stoeltjes is ook dit model uitgerust met veiligheidsgordel en uitwasbare bekleding. Geschikt voor baby’s vanaf 0 maanden tot maximaal 12 maanden. Inklapbaar en heel gemakkelijk op te bergen.

Naar X Advertune B-Portable Swing

5. Bright Starts Ingenuity Convert Me

Ben je op zoek naar een praktisch en mooi schommelstoeltje? Dit model behoort zeker tot de beste baby schommelstoel. Het merk Bright Starts heeft een zeer comfortabel en mooi model ontwikkeld. Volautomatisch, met 5 verschillende schommel snelheden. Uitgerust met muziek en natuurgeluiden, zodat baby lekker kan genieten. De speelbrug is draaibaar, zodat je voor de nodige afwisseling zorgt. Er hangt al een speeltje aan, maar er zijn nog twee extra punten waar je speeltjes aan kunt hangen.

Naast schommelen heeft dit model ook een trilfunctie. De timer is instelbaar van 30 tot 60 minuten. Je kunt de schommelstoel zeer eenvoudig omvormen tot een babyzitje. Werkt op 4 batterijen en hierdoor overal bruikbaar (ook op vakantie). Maak je niet druk over geluiden: de motor werkt zeer stil en het volume van de melodietjes is aanpasbaar.

Bekijk de Bright Starts stoel

Dit waren alweer de 5 beste baby schommelstoeltjes. Zoek een leuk model uit en geniet samen met je baby van het komfoor en de afwisseling.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste baby schommel stoel (2023) – baby schommelstoeltjes getest
Schuiven naar boven