Test mobiele airco

Bijgewerkt: 27 januari 2023

Wat is de best geteste mobiele airco? Deze mobiele versie heeft een aantal voordelen. Hij is goedkoper, je zich niet aan verplichte installatie vast en hij is ook nog eens verplaatsbaar. In de test mobiele airco zie je welke merken vergoed tot perfect zijn. Ontdek ook hoeveel capaciteit je nodig hebt.

Mobiele airco of split unit

Het grote verschil tussen een mobiele airco en split unit is het gebruiksgemak. Een mobiel apparaat is verplaatsbaar, waardoor je hem in elke ruimte gebruikt. Bovendien is hij direct klaar voor gebruik, je hoeft hem niet te installeren. Een (multi) split unit kan je wel zelf installeren, maar een erkend bedrijf moet hem in werking stellen. Dit kost allemaal extra geld.

Vanwege al dat gedoe en die extra kosten kiezen veel mensen voor een mobiele airconditioning. De moderne apparaten kunnen niet alleen koelen maar ook verwarmen.

Best geteste mobiele airco’s

De test mobiele airco is samengesteld aan de hand van gebruikerservaringen, functionaliteiten en de prijs.

MOA mobiele airconditioners

Een heel goed en populair merk is MOA. Dit heeft vooral met de betaalbaarheid te maken, maar ook met de goede werking. Je hebt bijvoorbeeld het 7000- model, dat geschikt is voor ruimtes tot 25 m². Het 12.000- model koelt en verwarmt ruimtes tot maximaal 44 m². Deze laatste beschikt over wifi en is te bedienen middels een app.

Deze apparaten hebben een laag energieverbruik (energieklasse A). Dit houdt de kosten voor energie lager, dat is wel zo prettig. Naast koelen en verwarmen maak je ook gebruik van de ontvochtingingsfunctie en een timer.

Gebruiks zijn heel tevreden over de MOA- modellen. Ze vinden dat dit merk goed koelt en verwarmt, makkelijk in gebruik is en dat de airco’s ook nog eens een flinke capaciteit hebben. Sommigen vinden hem voor op de slaapkamer wat luidruchtig, maar voor in de woonkamer of werkkamer is dit de perfecte oplossing. Verkrijgbaar vanaf € 199.

Bekijk MOA airco’s

Evolar – drie in één

Een wat duurder merk maar wel van een topkwaliteit is Evolar. Het betreft altijd een 3-in-1 mobiele airco, maar in sommige gevallen zelfs een 4-in-1 model. Je hebt de keuze uit een mobiele airco met of zonder een afvoerslang naar buiten toe. De modellen zonder afvoerslang zijn wel wat duurder, maar aan de andere kant hoef je niet voor afvoer naar buiten en een raamafdichting te zorgen.

Evolar biedt alles wat je nodig hebt: koelen, verwarmen en ontvochtigen. De goedkopere modellen zijn geschikt voor ruimtes tot 25 m², terwijl de grotere modellen tot wel 45 m² kunnen koelen en verwarmen. Een en ander hangt ook van de warmtelast af.

De 4-in-1 airco kan ook nog eens de lucht reinigen, wat natuurlijk helemaal prettig is. Zeer geschikt wanneer je last hebt van astma, eczeem of andere klachten. De modellen beginnen vanaf ongeveer € 249 en lopen op tot rond de € 1000. Gebruikers zijn zeer te spreken over de stille werking en de supersnelle koeling en verwarming.

Naar Evolar airco’s

Inventum mobiele airco

Iedereen heeft wel eens van het merk Inventum gehoord. Onder andere van de airfryer of de contacgrill. Maar wist je dat het merk ook ventilatie warmtepompen en mobiele airco’s op de markt brengt? En ook nog eens van een uitstekende kwaliteit.

Opvallend aan dit merk is dat het naast de hoge kwaliteit ook nog eens heel betrouwbaar is. In de test mobiele airco komt Inventum dan ook als ‘uitstekend’ naar voren. Je koopt al een model vanaf € 189, geschikt voor ruimtes van 20 m² tot 33 m². De modellen die rond de € 400 kosten kunnen ruimtes tot 45 m² koelen en verwarmen.

Met energielabel A weet je zeker dat deze mobiele airco’s energiezuinig zijn. Afhankelijk van het model ontvang je er ook een luxe raamafdichtingskit bij, en natuurlijk een afstandsbediening.

Een aantal van deze modellen is zeer stil (44 dB), geschikt voor gebruik in de slaapkamer. Inventum kan verrassend goed koelen. Dat hij ook nog eens geschikt zijn als verwarming, dat is mooi meegenomen. Regel zelf de temperatuur en de installatie voor de slang naar buiten toe is heel eenvoudig. Dit merk heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Inventum- modellen

Wat is de best geteste mobiele airco?

De Nederlandse consumentenbond heeft recent geen mobiele airco’s getest. Ben je op zoek naar een goede mobiele airco, dan zijn bovenstaande drie merken zeker aan te raden. Let evengoed op de onderlinge verschillen. Kijk ook goed naar de capaciteit met betrekking tot hoge of lage warmtelast.

  • Hoge warmtelast: ruimte met veel computers of apparatuur, maar ook zolderkamers en kamers met een plat dak
  • Lage warmtelast: ruimtes waar het niet snel te warm wordt

Let dus goed op de afmetingen van de kamer en of deze een hoge of lage warmtelast heeft. Dan weet je ook wat de beste mobiele airco is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Test mobiele airco
Schuiven naar boven