Beste teunisbloemolie – let op kwaliteit!

De beste teunisbloemolie is van een goede kwaliteit. Deze zijn rijk aan Omega 6 en verzorgt de huid van binnenuit. Ook ideaal ter ondersteuning van een goede menstruatiecyclus. Daarnaast wordt teunisbloemolie nog voor veel meer dingen gebruikt. Je gaat toch wel voor kwaliteit? Bekijk de beste teunisbloemolie.

Waarvoor gebruik je teunisbloemolie?

Teunisbloemolie staat bekend om het gamalinoleenzuur. Dit is een onverzadigd Omega 6 vetzuur dat weinig in voeding voorkomt. GLA werkt vooral ontstekingsremmers en ondersteunt het gezond houden van botten, gewrichten en de huid. Daarnaast heeft het een positief effect op het zenuwstelsel maar ook op de menstruele cyclus (dit laatste natuurlijk alleen voor vrouwen).

Bij een tekort aan GLA krijg je last van een droge huid. Na verloop van tijd kunnen er ontstekingsziekten ontstaan. Mensen met een tekort aan GLA hebben dan ook vaker last van reumatoïde artritis, psoriasis, hooikoorts of hypertensie (hoge bloeddruk).

Teunisbloemolie mag je echter niet als medicijn zien want het bevat geen gezondheidsclaims. Gebruik teunisbloemolie daarom op een verantwoorde manier en alleen ter ondersteuning van de werking van je lichaam.

Beste teunisbloemolie (2021)

Deze olie, gemaakt van teunisbloem, is verkrijgbaar als olie of als capsules. De olie kun je op de huid aanbrengen en inmasseren. Ook geschikt als aromatherapie. De capsules zijn voor inwendig gebruik (slikken). In je zoektocht naar de beste teunisbloemolie heb je dus keuze uit verschillende mogelijkheden. Ontdek 5X de beste teunisbloemolie.

1. Vitals Teunisbloemolie 100 softgels

Eerst maar eens naar de teunisbloemolie capsules. Deze capsules van Vitals bevatten koudgeperste olie van de teunisbloem. Dagelijks neem je een tot zes capsules in, de hoeveelheid is een beetje afhankelijk van de behoefte. Wanneer de arts of therapeut anders voorschrijft dan houd jij je hier natuurlijk aan.

Deze capsules bevatten naast teunisbloemolie ook een softgel van gelatine, een bevochtigingsmiddel, gezuiverd water en antioxidant. Dit laatste is goed voor je afweersysteem. Een verpakking bevat 100 capsules waardoor je voorlopig vooruit kunt.

Bekijk Vitals Teunisbloemolie 100

2. Golden Naturals Teunisbloemolie extra Krachtig

Deze teunisbloemolie capsules zijn extra krachtig. Ze dragen bij aan de activiteit van hormonen. Goed voor de menstruatie en de huid. Met vitamine B6 en goed opneembaar GLA. Hiermee maak je het voor je lichaam een stuk makkelijker om deze belangrijke stof op te nemen en te verwerken.

Een verpakking bevat 120 capsules. Het is de bedoeling dat je tweemaal daags een capsule inneemt, dus twee capsules per dag. Heb je hier problemen mee dan mag je de teunisbloemolie ook eenmaal per dag innemen. Na een tijdje kun je overgaan op een onderhoudsdosering van 1 capsule per dag. Deze capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Naar Golden Naturals Teunisbloemolie extra Krachtig

3. Kneipp Teunisbloem Bodyolie

Wat heerlijk, een verzorgende bodyolie met teunisbloem. Deze olie is zeer geschikt voor de verzorging van de zeer droge of gevoelige huid. Het werkt kalmerend en jeukverlichtend. Voor dit soort huidtypen is dit de beste teunisbloemolie. Ideaal wanneer je last hebt van eczeem, een geïrriteerde huid of een zeer droge huid.

De werkzame bestanddelen voeden en verzorgen de huid. Hierdoor ontstaat er een goede vet- en vochtbalans in je huid. Na een aantal dagen gebruik voel en zie je het verschil. Wees lief voor je huid en ga voor de beste verzorging. Met Kneipp producten zit je altijd goed. Deze teunisbloemolie heeft ook nog eens een heerlijke geur.

Bekijk Kneipp Teunisbloem Bodyolie

4. Teunisbloemolie Druppels

Deze teunisbloemolie druppels zijn bedoeld om in te nemen. Ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen zoals geurstoffen of smaakstoffen. De druppels zijn glutenvrij en lactosevrij en hierdoor ook geschikt voor veganisten of mensen met een allergie. De beste teunisbloemolie druppels zijn voorzien van GLA (omega 6 vetzuur), goed voor je algemene gezondheid.

Schudden voor gebruik, ook wanneer je het elke dag gebruikt. Neem 10-30 druppels per dag. Bij voorkeur verdeel je de opname over de dag, bijvoorbeeld 2-3 keer. Een verpakking heeft een inhoud van 50 ml. Wanneer je meerdere verpakkingen bestelt dan ben je voordeliger uit, de keuze ligt natuurlijk bij jou.

Naar teunisbloemolie druppels

5. Healthy Vitamins teunisbloemolie extra sterk

Ja echt, dit is alweer de laatste in het overzicht beste teunisbloemolie. Dit keer eentje van het bekende merk Healthy Vitamins. Het gaat hier om een verpakking van 50 capsules (softgels) van een uitstekende kwaliteit. Bevat Omega 6 vetzuren met gammalinolzuur en linoleenzuur. Deze extra krachtige capsules bevatten 100 mg gammalinolzuur. Dit is een hogere dosering dan veel andere capsules.

Hoe zit het met de dosering? Neem 1-2 keer per dag een capsule in. Het is aan te raden om dit voor, tijdens of vlak na de maaltijd te doen. Neem niet meer in dan de aanbevolen dosering. Niet geschikt voor kinderen, alleen voor volwassenen.

Bekijk Healthy Vitamins teunisbloemolie extra sterk

Dit was het overzicht beste teunisbloemolie van dit moment. Kent teunisbloemolie bijwerkingen? Dit komt vrij weinig voor. Wanneer je het op de huid gebruikt dan kan de huid wel eens met roodheid of jeuk reageren, maar dit zie je heel weinig. Teunisbloemolie innemen kan soms ook bijwerkingen geven, bijvoorbeeld maagklachten of darmklachten.

Dit geldt overigens voor alles voedingssupplementen: probeer het eerst een tijd uit. Zo kom je er achter hoe je lichaam erop reageert. Merk je bijwerkingen en denk je dat dit door teunisbloemolie komt? Stop er dan mee en bekijk of de klachten minder worden of weggaan.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.