Beste touchscreen pen, stylus pennen

Bijgewerkt: 10 november 2022

Niet langer vingerafdrukken op het scherm, maak gebruik van een touchscreen pen. Bedien op deze manier de smartphone of tablet, waarbij je ook nog eens veel nauwkeuriger werkt. Helaas zijn niet alle styluspennen hetzelfde, waardoor er ook veel verkeerde keuzes zijn. Ga je voor het beste model, dan kies je voor een touchscreen pen van het allerhoogste niveau.

Apple Pencil – 2nd Generation

Voor Apple apparaten is de Apple Pencil 2 de meest logische keuze. Hij is de meest succesvolle opvolger van de eerste generatie. Deze touchscreen pen werkt zeer nauwkeurig en heeft nauwelijks vertraging. Hij ligt goed in de hand, alsof je een gewone balpen vast hebt. Dit maakt hem uitermate geschikt om te kleuren, te schrijven of om schetsen te maken. Je kunt er zelfs foto’s tot op de pixel nauwkeurig mee bewerken.

Het model is voorzien van een touchscreen tip. De platte zijde is magnetisch waardoor hij automatisch oplaadt. Uiteraard werkt hij geheel draadloos dus dat betekent veel bewegingsvrijheid.

Hij is wat duurder dan andere modellen maar hij is meer dan de moeite waard. De Apple Pencil ontvangt dan ook veel lovende reviews van gebruikers.

Apple Pencil – 2nd Generation – kijk de prijs

Microsoft Surface-pen

Wanneer je gebruik maakt van Windows dan moet je zeker eens bij de Microsoft Surface-pen kijken. Hij is compatibel met de Surfrace (Pro) modellen, waarbij je voor handgeschreven notities en de mooiste tekeningen gaat. Het aanbrengen van schaduwen is niet langer een probleem. Tijdens het gebruik heb je het gevoel alsof je op papier schrijft of tekent, terwijl dit toch echt op het scherm is.

Navigeer alsof het een aangeboren gewoonte is. Deze styluspen koppelt zich moeiteloos aan de Surfrace Pro of Laptop Studio. Een klein nadeeltje is dat deze pen niet oplaadbaar is. Je zult dus af en toe de batterijen moeten vervangen.

Microsoft Surface-pen – naar de voorraad

2 in 1 Stylus Pen

Wanneer je niet teveel geld wil uitgeven is het lastig om de beste touchscreen pen te vinden. Toch zijn die wel degelijk verkrijgbaar, in prijs variërend van € 10 tot € 25. De 2 in 1 touchscreenpen is geschikt voor alle (teken)tablets, iPads, smartphones, Android, Windows en Apple.  Je creëert op een vloeiende manier de meest strakke lijnen, waarbij je perfecte tekeningen of notities maakt. Op en top nauwkeurigheid, waarbij dit model ook nog eens voorzien is van een comfortabele grip.

Deze voordelig geprijsde styluspen is middels een USB-kabel oplaadbaar. Het activeren van de pen is vrij eenvoudig. Maak verbinding via Bluetooth en klik op de knop. De pen is nu klaar voor gebruik. Gedurende de activiteiten gaat de batterij tot wel 12 uur lang mee.

2 in 1 styluspennen – prijslijst

Vaarwel vingerafdrukken op het scherm

Een touchscreen scherm is erg praktisch, maar laat ook vaak vingerafdrukken achter. Hierdoor moet je het scherm continu schoonmaken. Met dikke vingers kun je ook niet zo nauwkeurig werken. Een touchscreen pen is in dit geval de meest logische keuze. Het voorkomt vieze vingers in, maar zorgt ook voor een nauwkeurige werkwijze.

Professionals maken veel gebruik van de stylus pen. Eentje met een hoge nauwkeurigheid creëert vloeiende lijnen zonder dat er haperingen optreden. De vertraging moet dan ook minimaal zijn. Je komt dan al snel bij de wat duurdere merk uit, maar die zijn kwalitatief wel de beste keuze.

Een goedkoop model is een goede zet wanneer je iets in het lage prijssegment zoekt. Ook de goedkope touchscreenpen werkt nauwkeurig, maar er kunnen wat meer haperingen optreden. Bovendien is het gevoel toch wat anders, maar dat is iets dat je zelf moet ervaren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste touchscreen pen, stylus pennen
Schuiven naar boven