Beste USB-C hub

Bijgewerkt: 10 november 2022

Een dockingstation maakt het thuiswerken er een stuk makkelijker op, maar is natuurlijk ook geschikt voor op kantoor. Een USB-C hub zorgt voor een perfecte aansluiting op de monitor, als stroomvoorziening en voor verschillende randapparatuur. Tegenwoordig is de USB -C poort steeds meer de standaard op laptops en computers. Maar dan is het wel belangrijk om de beste keuze te maken met betrekking tot de hub, zodat deze ook compatibel is.

Rolio USB C Hub

De Rolio onderscheidt zich van andere modellen door de verschillende aansluitingen. Hij beschikt over drie USB 3.0 poorten, een HDMI aansluiting en SD & TF poorten. Sluit alle benodigde apparatuur op je pc of laptop aan, er is meer dan voldoende ruimte beschikbaar. Hij is compatibel met de MacBook en op alle apparaten met USB-C.

Dit model van premium kwaliteit is universeel inzetbaar. Je hebt slechts één USB-C poort nodig om met meerdere apparaten tegelijk te werken. Het gehard aluminium design heeft een moderne vormgeving, in dezelfde kleur als de spacegrijze MacBook. Dankzij het plug & play systeem is deze hub direct klaar voor gebruik.

Rolio USB C Hub – prijslijst

Sounix USB 3.0 Hub

Dit voordelig geprijsd model is een must-have voor iedereen die regelmatig met een laptop, MacBook of computer werkt. Hij biedt een goede oplossing voor te weinig aansluitingen, waardoor je voortaan gebruik maakt van de gewenste randapparatuur of accessoires. In totaal biedt dit model een uitbreiding van 4 USB-poorten.

De Sounix USB 3.0 Hub is razendsnel en voorzien van SuperSpeed Data. De behuizing is vervaardigd van extra sterk materiaal. Klein van formaat en hierdoor makkelijk mee te nemen. Bovendien is hij ook nog eens voordelig geprijsd.

Sounix USB 3.0 Hub – check de prijs

USB-C Hub 8 in 1

Ben je al enige tijd op zoek naar de beste USB C hub die ook inzetbaar is als splitter? Dan heb je dit model nodig. Hij biedt verschillende aansluitingen, geschikt voor data overdracht, het aansluiten van randapparatuur of het bekijken van films in een hoge 4K kwaliteit. De volgende poorten en aansluitingen zijn aanwezig:

  • 4K HDMI-poort
  • USB 3.0
  • Kaartlezer (TF en SD)
  • Ethernet (LAN)
  • PD charging & Data poort

De USB-C Hub 8 in 1 is een alleskunner en onmisbaar op het werk of thuis. Ondanks de vele aansluitingen wordt deze hub zeker niet warm. Profiteer van de snelle dataoverdracht (10/100 MB/s). Compatibel met Chromebook, MacBook, laptop en pc’s, draaiende op verschillende besturingssystemen.

USB-C Hub 8 in 1 – bekijk voorraad

Andere modellen die een aanbeveling verdienen

Een andere populaire hub met USB-C is de A-KONIC, die ook voorzien is van een HDMI 4K poort (ongeveer € 35). De goedkopere versie van hetzelfde merk (€ 18) heeft eenzelfde ontwerp maar minder poorten. Beide modellen zijn geschikt voor MacBook, Samsung, Lenovo en vele andere apparaten.

Verder is de Nuvance een goed verkopend model maar eenvoudig van opzet. Hij beschikt over een aan/uit schakelaar en met een prijs van € 13 trekt hij vooral koopjesjagers aan.

Met of zonder ethernetpoort

De eenvoudige USB-C hubs bieden uitbreiding met betrekking tot USB-poorten, maar beschikken niet over een ethernetpoort. Deze poort is nodig voor het opzetten van een bekabelde internetverbinding. Sommige apparaten beschikken niet over een ingebouwde ethernet poort. Een USB-naar-ethernetadapter is dan het meest voorkomende advies. Maar een USB-C hub met ethernetpoort is eigenlijk een veel betere keuze.

Is een bekabelde internetverbinding gewenst en is de ethernetpoort niet aanwezig? Kies dan bij voorkeur voor een hub met deze poort. Met het oog op de toekomst is het misschien ook praktisch om direct voor dit model te gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste USB-C hub
Schuiven naar boven