Valentijnscadeau 2022 – voor hem & haar: de beste tips

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Het is bijna zover: Valentijnsdag. Zoek je nog het leukste valentijnscadeau 2022? Er zijn heel wat leuke cadeaus voor hem en haar verkrijgbaar. Waarschijnlijk heb je geen inspiratie of kun je niet kiezen. Daarom vind je in deze blogpost een aantal tips met betrekking tot het beste valentijnscadeau dat je kunt vinden.

Wanneer is Valentijnsdag 2022?

Welke dag is Valentijn 2022? Valentijnsdag valt jaarlijks op 14 februari. Dit is elk jaar weer, die datum verandert dus niet. Maandag 14 februari 2022 is het Valentijnsdag, goed onthouden!

Een groot of klein valentijnscadeautje

Valentijnsdag is de dag waarop twee geliefden aandacht aan elkaar schenken, vaak middels een valentijnscadeautje. Eerst ging het om anonieme liefde, dit is vanuit commercieel oogpunt veranderd naar gewone liefde.

Sinds de jaren ’90 vieren steeds meer mensen Valentijnsdag. Vooral bloemenwinkels, boekwinkels, parfumeries en cadeauwinkels zien rond deze periode hun omzet stijgen.

Valentijnscadeau: moet je een groot of klein valentijnscadeautje kopen? Dat maakt helemaal niet uit, zolang het maar recht uit je hart komt. Om je toch een idee te geven: mensen geven gemiddeld € 50 uit aan een valentijnscadeau.

Beste valentijnscadeau 2022 – een aantal tips

Al enige tijd aan het denken over het beste valentijnscadeau 2022? Hieronder een aantal praktische tips en ideeën. Misschien vind je op deze manier wel het leukste valentijnscadeau voor hem of het meest verrassende valentijnscadeau voor haar.

Eerst vind je wat ideeën met betrekking tot valentijnscadeautjes voor mannen, scrol verder om de valentijnscadeautjes voor vrouwen te ontdekken.

Overzicht valentijnscadeau voor hem – mannen

Laten we beginnen met ideeën voor een valentijnscadeau 2022 voor hem (mannen). Kijk goed naar de ideeën en tips, je hebt er veel aan. Wanneer je op het linkje bij de omschrijving klikt zie je gelijk een overzicht van beschikbare producten en wat het kost.

Barbecue brandijzer

Voordat je het weet is het weer zomer. Toegeven: mannen zijn dol op barbecueën. Daarom is het barbecue brandijzer een verrassend goed idee. De man kan een stempel of boodschap op het vlees of de groente branden. Alle letters van het alfabet zitten erbij. Kost tussen de € 18 en € 25.

Bekijk barbecue brandijzer

8-in1 schroevendraaier

Ook weer een geliefd valentijnscadeau, elke man kan dit gebruiken. Het gaat hier om de combinatie precisiepen/schroevendraaier. Ideaal voor het repareren van kleine apparaten waaronder horloges, en smartphones. Deze 8-in-1 schroevendraaier wordt geleverd inclusief meerdere magnetische bitjes. Een absolute aanrader. Prijs: tussen de € 8 en € 15.

Naar 8-in-1 schroevendraaier

JBL Bluetooth speakers

Er is geen man die de JBL Bluetooth speakers links laat liggen. JBL is sowieso al een topmerk en erg populair bij mannen die van muziek houden. Voordeel van dit merk is de zeer hoge kwaliteit en het perfecte geluid. Een superkrachtig stereogeluid!

De Bluetooth speaker is eenvoudig koppelbaar met smartphone, tablet maar ook verschillende andere apparaten. De accu gaat tot wel 20 uur mee (afhankelijk van het model). Kosten liggen tussen de € 30 en € 100, maar er zijn ook duurdere modellen verkrijgbaar.

Bekijk JBL Bluetooth speakers

Fitbit sporthorloge

Steeds meer mannen zijn goed bezig met hun gezondheid. Hier hoort natuurlijk een sporthal nooit je bij. Het meest populaire merk is Fitbit, hier zijn verschillende modellen en verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Charge 4 of de Versa 2.

Het gaat hier om een smartwatch of Activity Tracker. In beide gevallen goed te koppelen met de smartphone (Android of iOs). Het Fitbit sporthorloge houdt verschillende prestaties bij zoals het aantal stappen, verbruikte calorieën, hartslag, hartslagzone maar ook de afgelegde afstand. Is voorzien van gps en herkent automatisch een aantal activiteiten.

Geen goedkoop valentijnscadeau maar wel leuk om te geven. Je betaalt gemiddeld tussen de € 100 en € 239. Je moet dus wel heel veel van je vriend/man houden of voldoende budget hebben om dit te kopen. Hij zal er een nieuw geval hartstikke blij mee zijn.

Naar Fitbit wearables

Overzicht valentijnscadeau voor haar – vrouwen

Snel over naar het leukste valentijnscadeau voor haar. Voor de vrouw dus. Vrouwen houden meer van persoonlijke verzorging maar zijn ook met hun gezondheid, werk, kinderen en huishouden bezig. Daarnaast zijn het vooral jonge vrouwen die dol zijn op de leukste gadgets.

Instax camera Mini 11

Ja echt, geen bloemen of parfum maar een Instax camera. Dit is tegenwoordig weer helemaal de trend. Vergelijk het met een polaroidcamera maar dan met een modern design en in vrouwelijke kleuren.

De nieuwste Instax camera Mini 11 van Fujifilm is voorzien van een selfiecamera en kan ook in donkere omstandigheden perfect fotograferen. De foto rolt er direct uit, hier is wel apart fotopapier voor nodig. Bestel dat er gelijk bij, dat is wel zo leuk. Prijs: ongeveer € 59. De Mini 9 is overigens ook nog verkrijgbaar.

Bekijk Instax camera

Warmtegevoelige mok

Populair onder vrouwen die regelmatig koffie of thee drinken: een warmtegevoelige mok. Dit is een mooi valentijnscadeau 2022. De mok reageert namelijk op warmte en zal hiermee van kleur veranderen of een afbeelding tonen.

Een aanrader is de warmtegevoelige beker met sterrenbeelden maar er zijn ook andere modellen verkrijgbaar. Voor deze mok betaal je tussen de € 14 en € 20, dat valt dus nog mee.

Naar warmtegevoelige mok

RITUALS verzorgingsproducten

Onder vrouwen is het merk RITUALS het helemaal. Het bestaat uit een lijn verzorgingsproducten waaronder douchegel, geurstokjes, een geschenkset met verzorgingsproducten en nog veel meer. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende heerlijke geuren. RITUALS is vooral zo populair omdat het ontspannend werkt.

Ze hebben niet alleen een vrouwenlijn maar ook een herenlijn, iets dat ook steeds populairder wordt. Voor een product van dit merk betaal je tussen de € 8 en € 20. In het laatste geval gaat het om een complete geschenkset. Het perfecte valentijnscadeau voor haar.

Bekijk RITUALS producten

Populaire boeken

Het is een feit dat vrouwen van lezen houden. Mannen ook wel maar vrouwen lezen veel meer. Elke week komen er weer een aantal nieuwe boeken uit. Het is niet zo dat vrouwen alleen maar romannetjes lezen. Zo is het nieuwste boek van Barack Obama erg populair. Maar ook biografieën, thrillers en dagboeken doen het heel goed.

Het aanbod wisselt regelmatig waarbij je ook ziet dat er continu iets anders als populairste boek naar voren komt. Een boek is in ieder geval een goed valentijnscadeau voor haar. Wees er wel zeker van dat ze van lezen houdt.

Naar de meest populaire boeken

Nog wat leuke ideeën

Luxe rozenblaadjes om het helemaal romantisch te maken. Een leuk kaartje, een decoratieroos of een cadeau mooi inpakken met een gouden lint. Vaak zit het hem in de kleine dingen. Daarom hieronder nog een overzicht om je valentijnscadeau helemaal compleet te maken.

Bekijk valentijnscadeau aanvullingen

Een romantisch valentijnscadeau

Wat is nu een echt romantisch valentijnscadeau? Vaak wordt gedacht dat dit uit een bos bloemen bestaat. Natuurlijk is het geven van een bos bloemen erg lief, maar niet het meest romantische.

Een romantisch valentijnscadeau is iets wat je vanuit je hart geeft. Maar vooral iets wat hij of zij echt leuk vindt. Iets geven wat je eigenlijk zelf zou willen krijgen, daar scoor je geen punten mee. Bedenk dus altijd wat je Valentijn echt leuk zal vinden.

Valentijnsdag cadeau bestellen

Een Valentijnsdag cadeau bestellen? Dit doe je ruim van tevoren. Ruim twee weken voor Valentijnsdag zie je het in de winkels ontzettend druk worden. Het is dan ook tijd om je Valentijnsdag cadeau te bestellen. Doe je dit online, dan heb je het cadeau vaak binnen twee dagen in huis. Houd er wel rekening mee dat, hoe meer Valentijnsdag dichterbij komt, hoe drukker het is. Niet alleen in winkels maar ook in webwinkels.

Het voordeel van online een Valentijnsdag cadeau bestellen is dat je dit op elk moment van de dag kunt doen. Dus ook ‘s nachts, wanneer je Valentijn lekker ligt te slapen. Niemand die in de gaten heeft wat je doet. Het cadeau wordt altijd goed verpakt verzonden. Zo ziet de ander niet wat je gekocht hebt (mochten jullie samen onder één dak wonen).

Het mooie aan online bestellen is dat je gebruik maakt van de wettelijke 14 dagen zichttermijn. Wanneer je een Valentijnsdagcadeautje 2022 in een fysieke winkel koopt dan kun je het niet altijd meer ruilen. Online shoppen is het tegenwoordig helemaal, maar dat wist je vast wel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Valentijnscadeau 2022 – voor hem & haar: de beste tips
Schuiven naar boven