Verschil Samsung S10 en Note 10 ( S10 Note)

Het verschil tussen Samsung S10 en Note 10 is niet bijster groot. Voor welk van deze twee toestellen moet je kiezen? In dit artikel een vergelijking van deze twee Samsung smartphones. Het design, scherm, processor en camera’s: dit is wat je kunt verwachten.

De Samsung S10 en Samsung Note 10 in een notendop

De Samsung Note 10 wordt soms (onterecht) ook wel de Samsung S10 Note genoemd. De juiste benaming is: Galaxy Note 10. De Galaxy S10 is in februari 2019 uitgebracht, ongeveer een half jaar later (in augustus 2019) kwam de Galaxy Note 10 op de markt.

Het gaat in beide gevallen om een smartphone uit het hogere segment. Ze behoren dan ook absoluut tot de vlaggenschepen van Samsung. Dit verzekert je in ieder geval van een zeer goede kwaliteit.

Verschil in behuizing en scherm (display)

Natuurlijk kijk je niet alleen naar het uiterlijk, maar het vormt wel een belangrijk onderdeel in deze vergelijking. De Galaxy S10 heeft een 6,1 inch display met amoled scherm. Deze heeft een hoge pixeldichtheid, waardoor beelden er helder uitzien. De Galaxy Note 10 is iets groter en heeft een 6,3 inch Dynamic amoled scherm. De pixeldichtheid is lager, waardoor dit toestel op het gebied van kijkervaring wat minder scoort.

Met de behuizing zit het wel goed. Beide toestellen hebben een aluminium frame en beschermend Gorilla Glass 5 of 6. Met een ip68 certificering zijn de Samsung smartphones stof – en waterdicht. Ze kunnen gedurende 30 minuten onder water, mits de diepte niet meer dan 1,5 meter bedraagt.

Over de processor en de prestaties

Let je goed op de processor en prestaties? Dit kan namelijk een belangrijk verschil tussen Samsung S10 en Note 10 zijn. Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S10 vind je een Exynos 9820 processen met 8GB werkgeheugen.

De Galaxy Note 10 is uitgerust met een Exynos 9825 processor met 8GB werkgeheugen. De Exynos 9825 processor heeft een iets hogere kloksnelheid en is dan ook sneller dan de Exynos 9820. Dit betekent dat de Samsung Galaxy Note 10 iets beter presteert, maar het verschil is erg klein.

Triple hoofdcamera: de specificaties

Weinig verschil tussen Samsung S10 en Note 10: de triple hoofdcamera heeft dezelfde specificaties. De lenzen zijn nagenoeg hetzelfde en er is 2x optisch zoom aanwezig. De selfiecamera is ook hetzelfde. Bovendien maak je ook nog eens gebruik van dual videobellen.

Hoe zit het met de opslagruimte, iets dat je nodig hebt bij het opslaan van foto’s en filmpjes? Bij de Samsung S10 heb je de keuze uit een toestel met 128 GB of 512 GB opslagruimte. De Samsung Note 10 is alleen wat jij maar met 256 GB opslagruimte. In de Note 10 is het niet mogelijk om een sd-kaart te plaatsen. Dit is op zich vreemd want zo kun je het geheugen nooit uitbreiden. Gelukkig kan dit bij de Galaxy S10 wel. Hierbij maak je gebruik van een micro sd-kaart tot 1 terabyte.

Verschil tussen Samsung S10 en Note 10: de accu

Er is zeker een verschil in accu en accuduur. Samsung heeft bij de Galaxy S10 gekozen voor een 3400mah batterij (li-ion). Deze gaat in gesprekstijd toch meer dan 21 uur mee. De accu van de Galaxy Note 10 heeft een iets grotere capaciteit, namelijk 3500mah. In gesprekstijd gaat deze maar liefst 25 uur mee. Hiermee is de accu van de Note 10 beduidend beter.

Opladen van de accu kan middels snelladen of Qi draadloos opladen. Ook zijn de toestellen geschikt als powerbank of omgekeerd opladen. Dit betekent dat je via het toestel een andere smartphone kunt opladen. De Samsung functioneert hierbij als powerbank.

Welke kleuren zijn verkrijgbaar?

Genoeg keuze, deze toestellen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit geldt zeker voor de Galaxy S10 die in 8 verschillende kleuren te koop is. Hierbij Heb je de keuze uit wit en zwart, groen, blauw, rood of geel (en een aantal andere kleuren). Bij de Note 10 is de keuze iets beperkter en kies je uit 5 verschillende kleuren.

Conclusie – welke van deze twee toestellen is beter?

Welke van deze twee Samsung smartphones is nu echt beter? Qua prestaties is de Galaxy S10 iets beter. De Note 10 presteert wat minder op het gebied van kijkervaring en het geheugen is niet uitbreidbaar. Het scherm is wel groter, dit is echter een persoonlijke keuze. Op de eindstreep maakt het qua prestaties niet veel uit voor welke van deze twee toestellen je kiest.

 Natuurlijk speelt budget ook een rol. De Samsung sS0 kost tussen de €685 en €725 (met 128gb opslagruimte)De Samsung Note 10 ( Samsung S10 Note) kost tussen de €875 en €900.

Lastig om een keuze te maken? Kijk ook eens bij andere Samsung toestellen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com