Beste verzwaringsdeken (2023) – diepe druk stimulatie

Bijgewerkt: 1 januari 2023

De beste verzwaringsdeken heeft een kalmerend en ontspannen effect op kinderen en volwassenen. Het helpt bij klachten als ADD, ADHD, autisme, slapeloosheid, depressie en nog veel meer. Het is natuurlijk wel belangrijk om voor de juiste verzwaringsdeken te kiezen. Bekijk het overzicht beste verzwaringsdeken 2023.

De werking van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is bedoeld als een vorm van therapie oftewel diepe druk stimulatie. Dit soort dekens is een stuk zwaarder dan normale dekens of dekbedden. Voor volwassenen zijn er verzwaringsdekens vanaf 7 kg verkrijgbaar. Hierbij is het de bedoeling dat het gewicht van de deken op 7% tot 15% van het lichaamsgewicht van de gebruiker zit.

Hoe werkt een verzwaringsdeken? Deze verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam. Door de verhoogde druk op het lichaam worden er gelukshormonen en slaaphormonen aangemaakt. Het gevolg is meer ontspanning, een gevoel van tevredenheid en een diepere slaap.

Verzwaringsdekens werken zeer goed bij mensen met ADD en ADHD, slapeloosheid, psychische klachten, autisme maar ook bij slechte slapers door lichamelijke klachten.

Beste verzwaringsdeken 2023

Sinds de populariteit in verzwaringsdekens toeneemt zie je ook steeds meer aanbieders verschijnen. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, de vulling en het buitenmateriaal van de deken. Je ziet ook veel verschil in prijs, hoewel dat natuurlijk ook van de grootte en het gewicht van de deken afhangt. Hieronder vind je 5x de beste verzwaringsdeken.

1. Litollo verzwaringsdeken – 8 kg

Een verzwaringsdeken van 8 kg is geschikt voor volwassenen met een lichaamsgewicht tussen de 45 en 110 kg. Deze deken heeft een vulling van micro glaspareltjes, die goed verdeeld zijn in kleine afzonderlijke vakjes. Hierdoor blijven de pareltjes op hun plaats. Wanneer je aan de deken voelt dan lijkt deze nog het meest een vulling van zand te hebben, maar dat is natuurlijk niet zo. De buitenkant van de deken bestaat uit 100% katoen.

Het prettige aan katoen is dat het goed ademt/ ventileert. Deze deken heeft een lengte van 150 X 200 cm. De verzwaringsdeken van Litollo wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld. Met een score van 4,5 van de 5 sterren is dit dan ook zeker een aanrader.

Bekijk Litollo verzwaringsdeken – 8 kg

2. Kustaa Verzwaringsdeken – 6.75 kg

Een wat lichtere verzwaringsdeken die geschikt is voor mensen met een lichaamsgewicht tussen de 35 kg en 75 kg. Kan hiermee als kinderdeken worden gebruikt maar ook voor licht volwassenen. Daarnaast is het een prima verzwaringsdeken voor mensen die een te diepe druk niet prettig vinden. Deze deken helpt ontspannen en zorgt ervoor dat je in slaap valt en beter doorslaapt.

Heeft een vulling van korreltjes die in vakjes zijn verdeeld. Het buitenmateriaal is van 100% katoen. Deze deken heeft een afmeting van 122 X 82 cm, geschikt als eenpersoons deken. Wordt geleverd inclusief buitenhoes, wat wel zo hygiënisch is. Gezien de prijs en de goede werking ontvangt deze deken een mooie score van de maximale 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de effectiviteit en de voordelige prijs.

Naar Kustaa Verzwaringsdeken – 6.75 kg

3. Swiss Night – Verzwaringsdeken – 7 kg

Van het merk Swiss Night deze beste verzwaringsdeken van dit moment. Met een afmeting van 120 X 80 cm is dit een eenpersoons deken van een uitstekende kwaliteit.  Hij is ook als tweepersoons deken met een afmeting van 150 x 210 cm verkrijgbaar. Zeer geschikt bij stress en angst, autisme en andere klachten.

Deze deken is mooi verdeeld in kleine vakjes waardoor de vulling goed op zijn plaats blijft. Bovendien zorgt dit voor een betere drukverdeling. Een verzwaringsdeken is met de hand uitwasbaar. Daarnaast is het altijd aan te raden om gebruik te maken van een speciale hoes, waardoor je de deken zelf minder vaak hoeft uit te wassen. Deze deken valt vooral op vanwege zijn voordelige prijs.

4. Lucovitaal Verzwaringsdeken

Voor de vierde in het overzicht beste verzwaringsdeken komen we uit bij het merk Lucovitaal. Het is een grote deken met een afmeting van 150 X 200 cm, bedoeld voor één persoon. Bestaat uit een vulling van glaskorreltjes en heeft een buitenkant van 100% katoen. Dit absorbeert het vocht goed en ventileert als de beste.

Deze deken helpt bij het goed inslapen en zorgt er ook voor dat je gedurende de nacht beter doorslaapt. Helpt bij het verminderen van verschillende (psychische) klachten.

Ook deze verzwaringsdeken wordt goed beoordeeld en ontvangt een score van 4 van de 5 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en de effectiviteit van deze deken. Gezien de prijs is ook dit model een aanrader.

Bekijk Lucovitaal verzwaringsdeken

5. SleepHappy Verzwaringsdeken 7 kg

De laatste verzwaringsdeken is dit zachte model met een olijfgroene kleur. Overigens kun je ook kiezen uit een blauwe of grijze kleur. Deze deken heeft een gewicht van 7 kg en is hiermee geschikt voor volwassenen en kinderen met een lichaamsgewicht tussen de 60 en 100 kg. Hij heeft een afmeting van 152 X 203 cm en is dus bedoeld als tweepersoons deken.

Helpt om stress weg te nemen en verlaagt de bloeddruk en hartslag. Het bijzondere aan deze deken is het buitenmateriaal dat van heerlijk zacht fleece is. Hiermee is dit een van de betere dekens in zijn soort. Voor een tweepersoons deken is deze ook nog eens prettig geprijsd. De SleepHappy verzwaringsdeken is door gebruikers beoordeeld met een 4,9 van de 5 sterren.

Wat je nog moet weten over de beste verzwaringsdekens

Heb je lichamelijke klachten en kun je hierdoor geen druk op bepaalde lichaamsdelen verdragen? Toch kan een verzwaringsdeken helpen met beter en dieper slapen. Gebruik in dit geval een dekenboog. Hiermee voorkom je dat de verzwaringsdeken pijnlijke lichaamsdelen raakt, terwijl je wel van de voordelen van deze deken geniet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste verzwaringsdeken (2023) – diepe druk stimulatie
Schuiven naar boven