Beste videobewerkingsprogramma: gratis en betaald

Bijgewerkt: 25 september 2022

Bewerk opgeslagen video’s tot een complete film of video. Dit doe je met een videobewerkingsprogramma. Er zijn verschillende van deze software verkrijgbaar waaronder Adobe Premier Pro, het beste videobewerkingsprogramma van dit moment. Maar er is nog veel meer verkrijgbaar.

De aanschaf van bewerkingsoftware hoeft niet heel duur te zijn. Dit is mogelijk vanaf € 57, maar voor de betere software moet je toch wat dieper in de buidel tasten. Bekijk de beste programma’s.

Corel VideoStudio Ultimate 2022

Ondanks dat Adobe de beste videobewerkingssoftware heeft, beginnen we toch met Corel VideoStudio Ultimate. Deze versie uit 2022 biedt het nieuwste van het nieuwste. Het bewerken van video’s is je nog nooit zo makkelijk gemaakt. Je maakt gebruik van krachtige en exclusieve functies zoals beeldstabilisatie, sjablonen, kleurverlopen en videomaskers. Ook kun je een gesplitst scherm aanmaken.

Maak gebruik van ruim 2000 visuele effecten en graphics, maar ook vele 3D-titels en gezichtseffecten. Daarnaast kun je spraak omzetten in ondertiteling. Met al die handige functies bewerk je een video in en handomdraai.

Uiteraard is rekening gehouden met de nieuwste ontwikkelingen waaronder AR en GIFjes. Deze software kost ongeveer € 88, is als download verkrijgbaar en in verschillende talen waaronder ook Nederlands.

Bekijk Corel VideoStudio Ultimate 2022

Pinnacle Studio 21 Ultimate

Voor dit videobewerkingsprogramma betaal je een stuk meer, maar het is wel zeer uitgebreid en geschikt voor professioneel gebruik. Je creëert video’s of films in professionele kwaliteit, met overgangen, gesplitst scherm, meerdere cameraopnames bewerken en meer dan 2000 videofilters.

Experimenteer ook eens met het bewerken van 360° video’s, er gaat een nieuwe wereld voor je open. Vind je de geluidseffecten niet zo goed? Krijg toegang tot royaleityvrije muziek of krachtige geluidsgereedschappen. Uitermate geschikt voor de professionals maar ook voor hobbymatig gebruikt.

De prijs ligt rond de € 379. Niet heel goedkoop maar je krijgt hier wel fysieke software voor (geen download). Eventueel te installeren op meerdere apparaten.

Naar Pinnacle Studio 21 Ultimate

Adobe Photoshop & Premiere Elements 2022

Een zeer goede keuze is de video bewerkingssoftware van Adobe. Photoshop is erg populair onder professionals en hobbyisten. Het is in de basis bekend van het bewerken voor foto’s, maar met deze software kun je ook video’s bewerken. Voeg bijvoorbeeld bewegende overlays aan foto’s toe of comprimeer video’s. Kies voor de juiste indeling voor social media of op je website.

Ben je ook zo dol op die bewegende beelden op social media? Dat kan ook met dit programma! Denk verder eens aan het maken van dynamische videocollages met overgangen, titels en thema’s. Dit programma is niet zo heel uitgebreid, maar in de basis zeer goed voor het bewerken van foto’s en video’s. De prijs bedraagt ongeveer € 139.

Bekijk Adobe Photoshop & Premiere Elements 2022

Bonus: Adobe Premiere Pro

Deze bewerkingsoftware voor video’s wordt door velen als de beste gezien. Toch is dit een beetje een persoonlijke voorkeur, want de Correl Videostudio Ultimate heeft vergelijkbare functies en is een stuk voordeliger. Bedenk dat je bij Adobe ook grotendeels voor de merknaam betaalt. Wanneer je dol bent op Adobe dan zou je zeker eens bij deze videobewerkingssoftware moeten kijken.

Beste gratis videobewerkingsprogramma

Veel gratis videobewerkingsprogramma’s plaatsen een watermerk in de video. Dat kun je het bedrijf niet kwalijk nemen want je maakt gratis gebruik van dure software. Het watermerk zorgt ervoor dat anderen bekend raken met het bedrijf, waardoor ze de software mogelijk aanschaffen.

Hieronder een lijstje met gratis videobewerkingssoftware voor beginners:

 • Cyberlink PowerDirector 365
 • Adobe Premiere Pro (proefversie)
 • Filmora
 • Lightworks
 • Animoto (online programma)
 • Vimeo Video Maker (ideaal voor beginners)
 • iMovie
 • Final Cut Pro

Lees ook: Beste fotobewerkingsprogramma (2022)

Videobewerkingsprogramma als app op je smartphone

Veel smartphones zijn voorzien van ingebouwde videobewerkingssoftware, in de vorm van een app. Vaak vind je het programma in de camera-app terug. Maar je opent hem ook via de afbeeldingen app.

Zoek je iets anders, wat je helpt om betere video’s te creëren en deze vervolgens te delen? Bekijk de beste videobewerking apps.

 • MoviePro
 • Splice
 • Hyperlapse
 • Powerdirector
 • Videon
 • Magisto

Apps komen en gaan. Sommigen zijn erg populair, anderen slaan niet bij het publiek aan en verdwijnen uiteindelijk weer uit de app-store. Installeer alleen een videobewerking-app wanneer je hem uit de officiële Apple Store of uit de Google Play Store haalt. Het is niet aan te raden om dit soort apps via een website of persoon te installeren. Mogelijk bevat de app schadelijke software.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste videobewerkingsprogramma: gratis en betaald
Schuiven naar boven