Visparaplu – beste modellen bij elk weertype

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Toegeven, als sportvisser loop je heus wel eens natte handen en misschien wel voeten op. Maar de hele dag in de regen zitten is natuurlijk ook geen pretje. De beste visparaplu beschermt tegen alle weersomstandigheden. Dus niet alleen tegen regen maar ook tegen zon of wind. Natuurlijk moet een visparaplu van een goede kwaliteit zijn. Maar bovenal betaalbaar.

De beste visparaplu’s van dit moment

Let op het verschil tussen een visparaplu en een brolly (brollie). Die laatste is een paraplu met zijwanden. Zo ontstaat het idee van een waterdichte schuiltent. Bekijk de top 3 beste visparaplu.

1. Albatros Regular Paraplu

  • Diameter: 220 cm
  • Materiaal: polyester

De Albatros paraplu is een uitstekende keuze in de categorie beste visparaplu van een groot formaat. Dit model beschikt over een stalen frame en is knikbaar in een hoek van 45° en 90°. Het stevige polyester doek is volledig waterafstotend en biedt ook bescherming tegen de wind. Groen van kleur waardoor je perfect in de omgeving opgaat.

Bekijk Albatros visparaplu

2. Capture Outdoor met aanritstent

  • Diameter: 250 cm
  • Materiaal: polyester

Voor twee tientjes meer deze mooie visparaplu met aanritstent. Bescherm jezelf tegen de meest barre weersomstandigheden. De paraplu biedt bescherming van bovenaf, de aanritstent juist vanaf de zijkant. Zo hoef je geen enkel weertype uit de weg te gaan.

Uiteraard behoud je goed zicht op het viswater. Dit model heeft een doorsnede van maar liefst tweeënhalf meter en is hierdoor royaal voor 1 tot 2 personen. Uiteraard knikbaar en hierdoor geheel naar wens in te stellen. Het materiaal is van sterke kwaliteit en heeft dan ook een lange levensduur. De tent zelf is afritsbaar, dus je gebruikt de visparaplu ook los.

Dit model wordt geleverd inclusief tentharingen en een transporthoes. Het totale gewicht van het pakket bedraagt 3,4 kg, dus zeer makkelijk mee te nemen.

Naar Capture Outdoor

3. Traxis – Eco Umbrella

  • Diameter: 250 cm
  • Materiaal: nylon

De beste visparaplu in een lage prijsklasse. Dit groene model gaat mooi in de omgeving op, maar heeft vooral veel praktische voordelen. Hij houdt je droog tijdens een regenbui, maar vanwege het ontbreken van zijwanden zal hij geen bescherming tegen storm bieden. Dit model is wel knikbaar waardoor je hem in de juiste positie plaatst.

Het frame is van stevig rvs en heeft hiermee een lange levensduur. Het doek is van nylon, dit is een sterke vezel. Voordeel van nylon is dat het weinig vocht opneemt en snel droogt. Bovendien verkleurt het niet snel, dus UV-zonlicht heeft hier weinig invloed op. Al met al een prima keuze tegen een interessante prijs.

Bekijk Traxis – Eco Umbrella

De prijs van een visparaplu (wat kost dat?)

Een standaard visparaplu is verkrijgbaar voor een bedrag variërend van € 30 tot € 40. Wil je een model met zijwanden, dan moet je rekenen op een aanschafprijs van € 50 tot € 70.

De karpertent, en deze is uitgebreider, is verkrijgbaar vanaf € 100. Het nadeel van een karpertent is dat hij een stuk groter, zwaarder en prijziger is. Terwijl je een visparaplu overal mee naartoe neemt, gewoon onder de arm.

De perfecte afmeting

Het is niet aan te raden om een visparaplu met een diameter van 140 cm of kleiner te nemen. Die biedt onvoldoende bescherming. De gemiddelde paraplu zal tussen de 200 en 250 cm in doorsnede zijn. Er zijn ook grote modellen met een diameter van 300 cm verkrijgbaar. Dit is een royale afmeting waardoor je altijd droog blijft. Maar niet direct noodzakelijk.

De beste keuze is een model met een gemiddelde diameter van 220 tot 250 cm, en met voorkeur een met afritsbare zijwanden (visparaplu met zijflappen). Zo weet je zeker dat je onder alle weersomstandigheden gewoon aan de waterkant kan blijven zitten.

Geen gewone paraplu

Een normale paraplu is geen vervanger voor de visparaplu. Gewone paraplu’s zijn een stuk kleiner en ook niet rechtop te zetten. Bovendien zijn ze minder goed bestand tegen steviger windvlagen. Laat de gewone paraplu daarom liever thuis en verwissel deze voor de beste visparaplu.

Garantie en ruilen

Een visparaplu kopen? Bestel online en maak gebruik van de zichttermijn. Mocht je niet tevreden zijn of toch een ander model willen, dan mag je het product binnen de zichttermijn zonder opgaaf van reden terugsturen.

Op visparaplu’s zit niet direct garantie. Maar dit product moet wel aan de verwachtingen voldoen. Mocht hij eerder kapot gaan dan je zou verwachten, dan heb je uiteraard recht op de wettelijke garantie. Neem hiervoor contact op met de verkoper.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Visparaplu – beste modellen bij elk weertype
Schuiven naar boven