Dit is de beste grote paraplu (stormparaplu)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met z’n tweetjes onder een paraplu of omdat het vaak hard regent: een grote paraplu is dan wel praktisch. Vaak wordt deze verkocht onder de noemer stormparaplu. Maar let op want niet elke paraplu kan een storm aan. Daarom ga je voor de beste grote paraplu. Deze is van een hoge kwaliteit, klapt niet zomaar om en is ook nog eens betaalbaar.

Het begrip stormparaplu

Hoe herken je een stormparaplu? Vaak is dit aan de afmeting te zien, dit soort paraplu’s is een stuk groter. Verder kun je aan de buitenkant niet zien of je wel een stormparaplu te pakken hebt. Je moet dus uitgaan van de specificaties die de verkoper of de webshop je geeft. Om je te helpen vind je hieronder de beste grote paraplu die bestand is tegen zwaar weer of stormen.

Overzicht beste grote paraplu

Je mag best kritisch zijn bij de aanschaf van een grote paraplu. De kwaliteit wisselt namelijk enorm. Bekijk het overzicht beste grote paraplu’s inclusief de prijs. Lees ook de tips met betrekking tot aanschaf en gebruik goed door, zie hieronder.

Bekijk stormparaplu’s

Verschil tussen een stormparaplu en grote paraplu

Hierboven heb je de beste stormparaplu’s voorbij zien komen. Is dit niet wat je zoekt, dan kom je bij een normale grote paraplu uit. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit wat minder is. Bij een flinke windvlaag of storm kan de paraplu omklappen en kapotgaan. Een aantal modellen vallen wel onder de stormmodellen, die kun je met een gerust hart aankopen.

Naar grote paraplu’s

Over de aanschafprijs

Er zit ook wel verschil in prijs. Een normale paraplu (klein) is verkrijgbaar vanaf € 5. Voor een vrolijker normale paraplu betaal je tussen de € 8 en € 15. Een grote stormparaplu kost tussen de € 20 en € 35. Hoe groter het model en een betere kwaliteit, hoe meer je betaalt. Toch is het beter om voor een goede kwaliteit te gaan, dit bespaart je achteraf een hoop ellende.

De werking van een stormparaplu

Hoe werkt een stormparaplu en hoe kan het dat deze kwalitatief beter is? Het stormmodel is vaak voorzien van microfiber, dit is sterk en flexibel materiaal. Mocht een windvlaag onder de kap komen waardoor deze omklapt, dan breekt er niks af. Je kunt de paraplu gewoon weer terugklappen. Dit doe je door hem tegen de wind te houden, de bovenste helft klapt dan weer naar de oorspronkelijke staat terug.

Dat terugklappen kan ook handmatig, leg je hand op de stof en buig alles weer naar beneden toe. Je zult merken dat dit vrij gemakkelijk gaat.

Ergonomisch ontwerp

Het hangt er vanaf wat je koopt maar sommige modellen zijn voorzien van een ergonomisch ontwerp. Bijvoorbeeld een antislip handvat. Hoe hard het ook regent en hoe vochtig je handen ook zijn, het handvat glipt niet uit je handen. Hierdoor heb je de paraplu altijd stevig vast.

Het handvat zorgt er ook voor dat je hem goed vast kan blijven houden wanneer er harde windstoten aanwezig zijn. De meeste van dit soort stormparaplu’s kunnen windstoten tot 90 km/h aan.

Windsnelheid en de benamingen

Het waait hard, het is stormachtig of er steekt een storm op. Dan heb je ook nog de zware storm of een orkaan. Dit alles wordt weergegeven aan de hand van de schaal van Beaufort. Hieronder zie je de indeling met betrekking tot windkracht en wat de windsnelheid per uur is.

 • Windkracht 0 (windstil): tot 1 km/h
 • Windkracht 1 (zeer zwak): 1-5 km/h
 • Windkracht 2 (zwak): 6-11 km/h
 • Windkracht 3 (vrij matig): 12-19 km/h
 • Windkracht 4 (matig): 20-28 km/h
 • Windkracht 5 (vrij krachtig): 29-38 km/h
 • Windkracht 6 (krachtig): 39 t 49 km/h
 • Windkracht 7 (hard): 50-61 km/h
 • Windkracht 8 (stormachtig): 62-74 km/h
 • Windkracht 9 (storm): 75-88 km/h
 • Windkracht 10 (zware storm): 89-102 km/h
 • Windkracht 11 (zeer zware storm): 103-117 km/h
 • Windkracht 12 (orkaan): meer dan 117 km/h

Een stormparaplu is dus geschikt voor verschillende windsnelheden en kan ook stormachtig weer aan, zelfs wanneer het een storm betreft. Zit je in een zware storm dan kun je beter geen paraplu gebruiken, zelfs niet wanneer dit een stormparaplu betreft. De kans is aanwezig dat hij kapot gaat. Ook kan het gebruik hiervan gevaarlijk zijn, je kunt immers mee worden getrokken en vallen.

Met een paraplu fietsen

Is het verstandig om met een paraplu te fietsen? Volgens de wet mag dit, maar het is niet altijd verstandig. Een paraplu zorgt ervoor dat je niet alles ziet. Wanneer je geen richting kunt aangeven omdat je hand niet vrij is, dan ben je in principe in overtreding.

Met stormachtig weer kun je ook beter niet met een paraplu fietsen. Wanneer een windvlaag onder de paraplu komt kan deze jou uit balans brengen. De kans op valpartijen is dan vrij groot.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Dit is de beste grote paraplu (stormparaplu)
Schuiven naar boven