Beste fotoprinter – druk je eigen foto’s af

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De foto’s in een winkel of bij de fotograaf af laten drukken? Niet nodig, met de beste fotoprinter regel je dit thuis (of op kantoor). Wees er wel zeker van dat je het juiste merk en model aanschaft. Je hebt namelijk kwalitatieve fotoprinters maar ook modellen die een stuk slechter scoren.

Verschil tussen printer en fotoprinter

Met een normale printer kun je foto’s afdrukken, dat is geen probleem. Wel moet je het verschil tussen een printer en fotoprinter kennen. Een fotoprinter beschikt namelijk over vier cartridges en werkt met fotopapier. Hierdoor zien de foto’s er mooier uit, te zien aan het diepe contrast en de heldere kleuren.

Een normale printer werkt met twee cartridges: één voor kleur en één voor zwart-wit. Hierdoor is het kleurbereik niet zo groot. Je kan er wel fotopapier in stoppen maar vaak werkt een normale printer beter met het gewone printpapier. Schaf dus een fotoprinter aan.

Dit is de beste fotoprinter

Een goede fotoprinter heeft een hoge afdrukresolutie. Bovendien bepaal je dankzij de verschillende functies het uiterlijk en de kwaliteit van de afdrukken. Oftewel: met de beste fotoprinter zien je foto’s er levensecht uit. Benieuwd welk merk of model je moet nemen? Hieronder vind je een overzicht van de beste fotoprinter van dit moment.

Canon fotoprinters

Kijk je naar printers dan kom je bijna altijd het merk Canon tegen. Dit heeft niet alleen met de hoge kwaliteit maar ook met de betaalbare prijs te maken. Van ditzelfde merk is ook de beste fotoprinter verkrijgbaar. Een zeer populair model is de Canon Pixma, deze werkt met vier cartridges en fotopapier. Het fotopapier is los bij te bestellen, maar je mag ook een ander merk fotopapier nemen.

Naast de Pixma, dit is een grotere fotoprinter voor thuis, wordt ook de mobiele versie goed verkocht. Voordeel van een mobiele fotoprinter is dat je hem overal mee naartoe neemt of neerzet. De afdrukken zijn wel wat kleiner, dat is een keuze die je moet maken.

Voor een Canon fotoprinter betaal je tussen de € 90 (vast model) en € 150 (mobiele printer). De starterskit kost iets meer, maar hier zit wel alles bij.

Bekijk Canon fotoprinters

Zoek je de Canon Pixma, dan vind je deze via bovenstaande link tussen de normale printers. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken, typ dan canon pixma ts3451 in.

HP fotoprinters

Een andere aanrader is de beste fotoprinter van het merk HP. Ook hierin heb je verschillende keuzes waaronder de HP LaserJet met vier cartridges en een printsnelheid tot 25 pagina’s per minuut. Of de mobiele fotoprinter, een compact model dat draadloos werkt. Zo print je de leukste foto’s vanaf je smartphone.

HP staat voor een uitstekende kwaliteit. De prijs van deze printers kan wel wat hoger liggen. Zo kost de HP LaserJet alleskunner meer dan € 1000. De mobiele printer van dit merk is wel goed geprijsd, namelijk rond de € 100. Of je gaat voor het Envy model, deze kan voor jou de benodigde inkt bestellen. Hiervoor betaal je net een paar tientjes meer, maar het biedt je wel veel gebruiksgemak.

Naar HP fotoprinters

Fotoprinter beste koop

Naast bovenstaande merken is er uiteraard nog meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van Fujifilm (mini fotoprinter) of merkloze modellen. Die laatste zijn een stuk goedkoper, je bent dan tussen de € 50 en € 60 kwijt. De kwaliteit is helaas ook wat minder.

Kijk je naar de fotoprinter beste koop dan domineren twee merken de lijst: Canon en HP. Dat is ook de reden waarom ze in het overzicht beste fotoprinter voorbijkomen.

Wat is het beste fotopapier?

Bij aanschaf van een fotoprinter krijg je er soms fotopapier bij. In andere gevallen moet je dit los aanschaffen. Wat is het beste fotopapier? Het beste kun je voor halfglanzend fotopapier gaan. Hiermee verminder je de kans op storende reflecties. Bovendien zijn de kleuren levendig en is er ook een goed contrast aanwezig. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de fotoprinter, maar met bovenstaande twee merken zit je altijd goed.

Koop bij voorkeur kwalitatief fotopapier. Dit mag van een van bovenstaande merken zijn, maar je hebt ook andere keuzes. Bedenk wel dat heel goedkoop fotopapier niet altijd de beste keuze is. De kwaliteit kan namelijk wat minder zijn, bijvoorbeeld omdat het om zeer dun papier gaat. Ook kun je beter glanzend fotopapier vermijden. Let verder even op matte papieren, deze hebben soms een textuur. Dit kan in sommige gevallen ongewenst zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste fotoprinter – druk je eigen foto’s af
Schuiven naar boven