Beste mini fotoprinter (pocketprinter)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoe leuk is dat: een foto maken en direct uitprinten. Dat doe je met de beste mini fotoprinter. Dit kleine apparaatje neem je overal mee naar toe, maar ook handig voor gebruik in de slaapkamer of op kantoor. Er staat geen grote printer in de weg en je drukt de leukste foto’s af, zonder hoge kosten. Bekijk drie keer de beste mini fotoprinter, ook wel pocketprinter genoemd.

Het gebruik van een pocketprinter

De naam zegt het al, een pocketprinter heeft een zakformaat. Dit betekent dat hij eenvoudig in je jaszak, broekzak of rugzak past. Dankzij een speciale technologie hoef je geen aparte inkt te kopen. Dit betekent dat de mini fotoprinter direct klaar voor gebruik is. Wel heb je velletjes fotopapier nodig, die krijg je erbij en zijn later los bij te bestellen.

Je verbindt je smartphone of tablet eenvoudig met de printer middels een speciale app. Hierdoor print je onderweg de leukste foto’s af. Uiteraard werk de printer ook met een desktop computer (PC) of laptop.

3X de beste mini fotoprinter

Ben je op zoek naar een mini fotoprinter? Er zijn best veel merken en modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van Fujifilm of Kodak, maar er zijn ook wat minder bekende merken verkrijgbaar. Kwaliteit hangt vaak samen met de prijs. Snel over naar de beste mini fotoprinter.

Fujifilm kleine fotoprinter

Het merk Fujifilm staat altijd voor een hoge kwaliteit. Toch betekent dit niet dat de beste mini fotoprinter van dit merk ook gelijk duur is. Afhankelijk van het model betaal je tussen de € 99 en € € 145. Neem bijvoorbeeld de Fujifilm Instax Mini Link, verkrijgbaar in verschillende moderne kleuren. Deze pocketprinter is een echte krachtpatser. Je bedient hem via de app waarbij je foto’s eventueel eerst bewerkt met speciale filters of effecten. Print een collage uit of een op zichzelf staande foto, alles kan.

Binnen 12 seconden is de foto uitgeprint, waarbij je keuze hebt uit zwart-wit of foto’s in kleur. De pocketprinter werkt op batterijen, het volledig opladen van de batterij duurt tussen de 80 en 120 minuten. Dit apparaatje is het perfecte alternatief voor een polaroid camera.

Bekijk Fujifilm mini fotoprinters

Kodak pocketprinters

Het merk Kodak behoort ook tot de beste pocketprinters. Dit heeft met de uitstekende kwaliteit te maken, maar ook met de mogelijkheden. De Kodak mini fotoprinter is draagbaar waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Verbind hem via Bluetooth met je smartphone of tablet en gebruik de bijbehorende instant app. Druk op deze manier de leukste foto’s af.

Een volledig opgeladen batterij heeft een capaciteit van 20-50 foto-afdrukken. Ideaal wanneer je op vakantie bent, tijdens een feestje of op het werk. Je print in kleur of in zwar-wit, net wat je zelf wil. Het bijbehorend papier is los te bestellen. Voor ongeveer € 95 is deze mini printer van jou.

Naar Kodak pocketprinters

G&G pocket printer

Is je budget niet zo groot, kies dan voor de beste mini fotoprinter van G&G. Het merk zegt je misschien niet zoveel en dat kan wel kloppen en, ze zijn vrij onbekend. Aan de andere kant zijn de mini printers van dit merk van een gemiddelde kwaliteit. Van een compact formaat dus je neemt hem overal mee naar toe. Print snel en makkelijk de leukste foto’s af, waar je ook bent. Deze printer werkt namelijk via Android of iOS dus met vrijwel alle smartphones.

De printer werkt middels Bluetooth, zo leg je eenvoudig een koppeling met je mobiel toestel aan. Ook dit apparaatje werkt met de zink technologie. Dit betekent dat je geen inkt hoef aan te schaffen. De kwaliteit van de foto’s is wat minder dan bij de grote merken, maar daar is de lagere prijs ook naar. Bedenk dus van tevoren wat voor jou belangrijker is: de kwaliteit op de prijs.

Zo werkt een mini fotoprinter

Je ziet steeds meer mensen met dit apparaatje rondlopen. Hoe werkt een mini fotoprinter? Ten eerste moet je de pocket printer met je mobiele toestel, laptop of pc verbinden. Vaak via Bluetooth maar sommige modellen werken via wifi of een USB-kabel.

De meeste mini fotoprinters zijn voorzien van een techniek waardoor je geen aparte inkt nodig hebt. Let op want sommige modellen vragen juist wel om inktcartridges, dat is minder praktisch.

Verbind de mini fotoprinter met het toestel en zet hem aan. Stop een velletje papier in de printer en open de bijbehorende app. Druk nu de foto af, eventueel nadat je hem bewerkt hebt. Controleer of je tevreden bent over het resultaat.

Wat is Zinkpapier?

Je zult merken dat bovenstaande mini fotoprinters met speciaal zinkpapier werken. Dit is thermisch papier dat uit verschillende kleurenlagen bestaat. De zinkprinter activeert de juiste kleurenlagen. Hierdoor smelten er bepaalde kleurkristallen en worden ze zichtbaar. Zo druk je een foto in kleur af.

Voor de beste mini fotoprinter heb je dus Zinkpapier nodig. Dit kun je altijd later bijbestellen. Hierbij hoef je geen papier van hetzelfde merk als de mini fotoprinter te kopen, maar dat mag natuurlijk wel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mini fotoprinter (pocketprinter)
Schuiven naar boven