Met welke printer kun je stickers printen?

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Etiketten en stickers printen, hartstikke praktisch. Met welke printer kun je stickers printen? Dit kan niet met elke printer. Met een inkjetprinter kun je stickers afdrukken, met een laserprinter wordt dit wat lastiger. Hieronder zie je welke printers geschikt zijn. Ook lees je hoe het printen van stickers exact werkt.

De beste inkjetprinters

Zoek je een printer waarmee je stickers kunt printen, dan kies je voor een inkjetprinter. Het verschil tussen een inkjetprinter en laserprinter zit hem in het gebruik van de inkt. Een inkjetprinter werkt met een cartridge, gevuld met vloeibare inkt. De printkop spuit de inkt op het papier.

Een laserprinter werkt met een toner, deze is gevuld met tonerpoeder. Het poeder wordt middels statische elektriciteit op de juiste plek aangebracht.

Nog een belangrijk verschil tussen deze twee is dat een inkjetprinter erg gedetailleerd is in kleuren en lijnen. Een laserprinter is niet zo geschikt voor het printen van stickers of foto’s.

Hieronder vind je de beste inkjetprinters. Je ziet bekende merken als Canon, Epson en HP voorbijkomen.

Bekijk inkjetprinters

Dit soort printers is verkrijgbaar vanaf € 59. De professionele modellenkosten meer dan € 200. Voor het printen van stickers maakt niet zo heel veel uit of je voor een goedkoper of duurder model gaat. Wel is het zo dat de duurdere modellen meer functionaliteiten hebben en ook nog eens sneller zijn.

Stickervel of bedrukbare etiketten

Naast een inkjetprinter heb je ook een stickervel of bedrukbare etiketten nodig. Dit is belangrijk want als je het verkeerde product koopt dan mislukt het printen.

Bekijk printetiketten

Je hebt keuze uit velletjes met kleinere etiketten of stickers, maar ook stickers met een A4 formaat. Er is dus meer dan voldoende keuze.

Een bewerkingprogramma

Als laatste heb je nog een bewerkingsprogramma nodig. Waarschijnlijk wil je een foto uitsnijden, een stukje tekst creëren of een logo ontwikkelen. Dit doe je met een goed bewerkingprogramma zoals Photoshop, Photostudio, Canva of wat dan ook. Er zijn veel van dit soort programma’s gratis verkrijgbaar. Voor de meer professionele ontwerpen moet je toch voor een betaald programma gaan.

Aan de slag

Je weet nu met welke printer je stickers kunt printen. En wat je nog verder nodig hebt. Hieronder vind je een handleiding stickers printen.

Stap 1: de etiketten ontwerpen

Open het bewerkingsprogramma of eventueel Word. Wanneer je gebruik maakt van Word kun je het beste een bestaand template downloaden. Je kunt ook gebruik maken van de etikettenfunctie (menu > verzendlijsten > etiketten).

Ontwerp de etiketten. Denk hierbij aan een adres, logo, afbeelding of iets anders. Zorg dat alles op de juiste plaats staat. Binnen Word zie je stippellijnen met de juiste afmetingen. Maak je gebruik van een ander programma, dan moet je veel secuurder te werk gaan.

Stap 2: de stickers printen

Is het ontwerp klaar? Zoek naar de functie printen of afdrukken. Plaats eerst een A4 papier in de printer en markeer één zijde met stift of pen. Druk vervolgens af. Kijk of het printresultaat gewenst is. Kijk nu of de gemarkeerde zijde bedrukt is, of toch de andere kant. Zo weet je ook of je het stickervel omhoog of omlaag in de printer moet leggen.

Ga naar de printerinstellingen en kies voor het juiste papierformaat. Leg een stickervel in de printer en klik op afdrukken. Bekijk het resultaat en ga vervolgens verder (indien nodig).

Een labelprinter

Heb je vaak labeltjes of etiketten nodig? Dan zou je ook aan een labelprinter kunnen denken. Dit is een apparaat dat vooral zakelijk veel wordt ingezet. Print zorgeloos etiketten of labels voor je kantooromgeving.

Bekijk labelprinters

Een labelprinter is verkrijgbaar vanaf € 38, oplopend tot meer dan € 100. De prijs is weer afhankelijk van het merk, model en functionaliteiten.

Online zelf stickers maken

Kan je zelf stickers maken zonder gebruik te maken van een printer? Ja dat kan, er zijn verschillende websites waarbij dit mogelijk is. Je ontwerpt online de stickers en bepaalt het formaat en het stickermateriaal. Vervolgens geef je opdracht tot het afdrukken hiervan. Binnen enkele dagen ontvang je de bestelde stickers in de brievenbus.

Zo maak je stickers met plakband

Ben je een beetje creatief, dan kun je ook stickers met plakband maken. Wat je nodig hebt is breed plakband (smal mag ook), bakpapier, een schaar en afbeeldingen of plaatjes.

Knip de plaatjes (of letters) uit waarvan je stickers wil maken. Plak stroken plakband op het bakpapier. Leg de uitgeknipte plaatjes bovenop het met plakband bedekte papier. Plak vervolgens een nieuwe laag plakband over de plaatjes. Hierdoor zitten de plaatjes ingeklemd tussen twee lagen plakband.

Knip nu de plaatjes opnieuw uit. Wanneer je het bakpapier er aan de achterkant afhaalt heb je een klevende sticker. Zo makkelijk is het om zelf stickers met plakband te maken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Met welke printer kun je stickers printen?
Schuiven naar boven