Vitamine D kopen – beste getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Wil je vitamine D kopen? Als beste getest weet je zeker dat je een goed product koopt. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende merken, allen met hun eigen kwaliteit.

Daarnaast heb je niet alleen vitamine D maar zijn er ook voedingssupplementen met verschillende soorten vitaminen en mineralen. Daarom is het zo belangrijk om vitamine die kopen dat als beste getest is (door gebruikers). Dan weet je tenminste zeker dat het product ook echt bij jou past.

Dit is waarom je vitamine D nodig hebt

Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht op de huid zelf vitamine D aan. Verder vind je vitamine D in vette vis, vlees en eieren. Het wordt ook aan halvarine, margarine en bak en braadproducten toegevoegd.

Waarom heb je vitamine D nodig? Het is belangrijk om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Want calcium is goed voor behoud van stevige botten en tanden. Vitamine D zorgt voor een betere opname van calcium vanuit voeding.

Soms kom je vitamine D tekort. Dit zie je veel bij mensen die weinig buiten komen. Ook huidtypen kan een rol spelen. Daarnaast kan ziekte ervoor zorgen dat je een tekort hebt aan vitamine D. Als laatste wordt dit ook tijdens de zwangerschap aangeraden.

Vitamine D kopen? Beste producten getest

Vitamine D kopen, beste getest. Je hebt de keuze uit merken als Davitamon en Lucovitaal maar er zijn ook veel merkloze producten verkrijgbaar. Bekijk hieronder het overzicht beste vitamine D.

1. Davitamon Foliumzuur Vitamine D Zwangerschap

Speciaal voor zwangere vrouwen wordt deze beste vitamine D inclusief foliumzuur aangeraden. Niet alleen voor zwangere vrouwen maar ook voor vrouwen met een kinderwens. De ingrediënten zijn goed voor de ontwikkeling van de baby. In de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D3 en foliumzuur. Een verpakking bevat 84 smelttabletten. Dagelijks een tabletje op de tong laten smelten, zonder dat je jouw water bij en neemt.

Bekijk Davitamon Foliumzuur Vitamine D

2. Davitamon Vitamine D Olie Baby’s en Kinderen

Vitamine D kopen? Voor baby’s en kinderen is het belangrijk dat ze voldoende van deze vitamine binnenkrijgen. Daarom is er de vitamine D olie van het merk Davitamon. Dit product bevat geen lactose en is volkomen glutenvrij.

Het is geurloos en smaakloos en wordt hierdoor gemakkelijk door baby’s en kinderen geaccepteerd. Geef kinderen tot vier jaar dagelijks 10 druppeltjes. Vanaf vier jaar is dit bedoeld voor kinderen die weinig buitenkomen of een donkere huidskleur hebben. Ook dan 10 druppeltjes per dag.

Naar Davitamon Vitamine D Olie Baby’s en Kinderen

3. Davitamon Compleet Weerstand met D3

Davitamon wordt door velen als vitamine D beste getest beoordeeld. Daarom alweer van dit merk, dit keer een verpakking van 100 tabletten. Bevat niet alleen vitamine D3 maar meerdere vitamines en mineralen. Ondersteunt hiermee het immuunsysteem (de weerstand).

Geschikt voor vrouwen en mannen en voorzien van onder andere vitamine A, vitamine B, vitamine C, ijzer, selenium en zink. Dankzij de goede kwaliteit behoort het zeker tot de beste vitamine D van dit moment.

Bekijk Davitamon Compleet weerstand

4. Lucovitaal Vitamine D3

Ook het merk Lucovitaal wordt vaak als beste getest. Wil je vitamine D kopen dan weet je dat je met dit merk een goede kwaliteit krijgt. De vitamine D3 van dit merk verhoogt opname van calcium in de botten. Daarnaast is het goed voor een sterk gebit en ondersteunt de weerstand.

Je slikt dagelijks een capsule, dit is meer dan voldoende. Een verpakking bestaat uit 120 capsules. Je hebt dus gelijk voldoende voor de komende vier maanden, dat scheelt weer. Overigens kun je meerdere verpakkingen tegelijkertijd bestellen.

Bekijk de Lucovitaal Vitamine D3

5. Pharma Nord Bio Vitamine D3

Wil je vitamine D kopen en als beste getest kijk dan zeker eens naar het merk Pharma Nord. Wat duurder dan voorgaande merken maar wel van een prima kwaliteit. Een verpakking bestaat uit 120 capsules, goed voor vier maanden.

Bevat een hogere dosering en goed opneembare vitamine D3. Dit is vooral geschikt voor mensen die weinig buitenkomen of te maken hebben met een vitamine D tekort. Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar maar dit geldt voor alle vitamine D die niet speciaal voor kinderen is bedoeld.

Naar de Pharma Nord Bio Vitamine D3

Een tekort aan vitamine D herkennen

Vitamine D kopen is het probleem niet, en als beste getest vinden ook niet. Het grootste probleem zit hem in het herkennen van een tekort aan vitamine D. Want vaak is er al lange tijd sprake van een tekort zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Bekijk hieronder hoe je een tekort aan vitamine D herkent en wat hier de gevolgen van zijn.

Symptomen vitamine D tekort

Bij een tekort aan vitamine D merk je dit door een tekort aan energie. Je voelt je vermoeid en bent lusteloos. Een vitamine D tekort kan ook leiden tot bloedend tandvlees, spierpijn en gewrichtspijn. Mogelijk krijg je last van hyperventilatie, krampen en angstaanvallen. Tanden en botten worden zwakker, maar dan heb je ook echt al langere tijd last van een vitamine D tekort.

De gevolgen van een vitamine D tekort

Wanneer je langdurig last hebt van een tekort aan vitamine D dan kun je last krijgen van hartproblemen. Botten en tanden worden steeds zwakker en breken makkelijker. Vooral bij oudere mensen kan dit voorkomen.

Wanneer je lichaam helemaal geen vitamine D meer in voorraad heeft dan ontstaan er botafwijkingen, zenuwafwijkingen en spierziekten. In ernstige gevallen is dit levensbedreigend!

Daarom is het zo belangrijk om je vitamine D gehalte op peil te houden. Vitamine D kopen kan hierbij helpen. Bekijk hierboven de beste vitamine D en of dit ook bij jouw situatie past.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Vitamine D kopen – beste getest
Schuiven naar boven