Beste vouwkrat: opbergen en boodschappen

Bijgewerkt: 11 juli 2022

De vouwkrat is een handig hulpmiddel bij het doen van boodschappen. Doordat hij inklapbaar is bespaar je veel ruimte. Sommige modellen staan op wielen waardoor je hem makkelijk verplaatst. Naast een boodschappen hulpmiddel wordt de vouwkrat ook veel ingezet als opbergmiddel. We selecteerden de allerbeste modellen van een hoge kwaliteit.

Sunware – Square vouwkrat met een inhoud van 46 l

Deze vouwkrat heeft een stevig design en een royale inhoud van 46 liter. Wanneer je een kleiner model zoekt dan kun je ook kiezen uit 32 l of de allerkleinste maat, 24 l. Sunware heeft iets moois en degelijks van dit model gemaakt. Hij is stevig genoeg voor het vervoeren van zware boodschappen of het opbergen van spelletjes. Daarnaast is hij zeer geschikt voor gebruik op de camping of het sportveld.

De afmeting van de 46 l variant bedraagt 54 cm in lengte en 26,5 cm in breedte. De hoogte komt uit op ongeveer 38 cm. Wanneer je hem opvouwt blijft er niets anders dan een smal pakketje over. Ideaal om mee te nemen achter in de auto, op de fiets of om hem compact in huis op te bergen.

Bekijk Sunware – Square vouwkrat

Het verschil tussen de vouwkrat en klapkrat

Velen denken dat de vouwkrat en de klapkrat hetzelfde zijn, maar er is verschil tussen deze twee. Een vouwkrat heeft scharnieren op drie verschillende plekken zitten te weten in de lange wanden, de bovenrand en het bodemdeel. Een klapkrat heeft scharnieren alleen in het bodemdeel zitten. Het is maar net wat je prettiger vindt.

Super Fold-N-Roll

Dit is de beste vouwkrat wanneer je veel boodschappen of grote spullen moet vervoeren. Hij heeft een inhoud van 50 l, is voorzien van deksel, trolley handvat en wielen. Deze XL vouwkrat op wielen is niet alleen een lust voor het oog maar ook heel erg praktisch. Dankzij het deksel is de inhoud niet zichtbaar of blijft het droog. De uitschuifbare stang heeft een maximale afmeting van 98 cm. Zo is de vouwkrat geschikt voor kleine en grote personen.

De krat en het deksel zijn zo stevig dat je er gewoon op kunt gaan zitten. Mocht je onderweg vermoeid raken, klap het deksel dan dicht en ga zitten. Erop staan kan ook, maar wees voorzichtig voor ongelukken.

De opbergcapaciteit bedraagt ongeveer 35 kg. Dit staat los van het draagvermogen van het deksel. Mocht je hem na gebruik op willen bergen dat is het geen probleem, want in een simpele handeling vouw je deze krat tot een compact pakketje in. Nu is het nog een kwestie van hem opzij zetten of opbergen.

Hij is iets duurder geprijsd dan andere modellen maar gezien de hoge kwaliteit, de ruime inhoud en de functionaliteiten doe je hier een zeer goede koop mee.

Naar Super Fold-N-Roll

De goedkoopste: merkloze vouwkrat van 32 liter

Niet iedereen heeft een groot budget of misschien wil je niet zoveel geld uitgeven aan een vouwkrat. Dit merkloze model is eenvoudig doch effectief. Het heeft een inhoud van 32 liter en is verkrijgbaar in de kleurencombinaties zwartgroen of zwartblauw. Voor een bedrag van nog geen € 10 haal je dit model in huis.

Hoe het met de kwaliteit zit? Die is redelijk goed. Je moet niet al te zware boodschappen of spullen in deze krat zetten, maar voor de gemiddelde boodschappen is dit prima. Het is een goed hulpmiddel om achter in de auto mee te nemen en hij is ook praktisch bij gebruik op de camping. Denk maar eens aan de vuile vaat die je in deze krat zet wanneer je naar de wasruimte loopt. Eventueel zou hij ook dienst kunnen doen als speelgoedkrat, maar met een vouwmodel moet je wel een beetje voorzichtig zijn. Wanneer kinderen met de krat gaan spelen kunnen vingertjes tussen de scharnieren vast komen te zitten.

Bekijk merkloze vouwkrat

Het aantal liter in een boodschappenkrat

Je hebt verschillende vouwkratten, vaak ook aangeduid als boodschappenkrat. De kleine modellen hebben een inhoud die varieert van 20-30 l. de middelmaten bieden een inhoud van 30-40 l. Een grote boodschappenkrat heeft een royale inhoud van 50 l of meer.

Voordat je een vouwkrat koopt is het belangrijk om met de inhoud rekening te houden. Aan de hele kleine modellen heb je niet zoveel, die zijn snel gevuld. De kleintjes zijn daarom alleen geschikt voor het eenpersoons huishouden of de kleine boodschapjes. Het is aan te raden om voor minimaal 30 l te kiezen. Al helemaal wanneer je de weekboodschappen haalt of wanneer het gezin uit drie of meer personen bestaat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste vouwkrat: opbergen en boodschappen
Schuiven naar boven