De leukste eetkamerstoelen

Bijgewerkt: 13 juli 2022

Je woning op een bijzondere manier inrichten? Dat doe je met de leukste eetkamerstoelen. Net wat anders dan de rest heeft. Deze stoelen moeten natuurlijk wel comfortabel zitten. Het belangrijkste is dat ze een design hebben dat helemaal bij jou past. Kijk maar eens naar de leukste eetkamerstoelen.

Direct naar beste eetkamerstoelen

Een eetkamerstoel of fauteuil

Je hebt eetkamerstoelen en fauteuils. Hier zit een groot verschil tussen. Een eetkamerstoel is bedoeld voor aan de (eet)tafel. De fauteuil plaats je bij de zithoek. Bijvoorbeeld bij het bankstel, salontafel en televisie. Wel zo gezellig, want televisie kijken en relaxen doe je niet op een eetkamerstoel.

De leukste eetkamerstoelen sluiten perfect op je interieur aan. Maar ze zitten ook comfortabel. Want een avondje gezellig tafelen met vrienden, daar wil je geen rugpijn van krijgen. Misschien werk je ook wel aan de eetkamertafel, ook dan moet je goed zitten.

Welke eetkamerstoelen zitten lekker?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: neem geen houten stoelen zonder zachte zitting. Dit zag je in de jaren ’50 maar dat kan tegenwoordig echt niet meer. Oké, als reservestoel of voor in een wachtkamer is het nog acceptabel. Maar je wil geen ‘vierkante kont’ door een harde stoel krijgen.

Welke eetkamerstoelen zitten lekker? Sommige mensen kiezen voor een stoel met een armleuning. Handig om je armen ontspannen op de leuning te laten rusten. Maar helemaal niet praktisch wanneer je vaak aan tafel gaat zitten en weer opstaat. Door de leuningen word je wel beperkt in je bewegingsvrijheid.

Goedkoop is (meestal) duurkoop

Eetkamerstoelen die lekker zitten, bestaan ze wel? Ja hoor. Hierbij ga je voor de meest comfortabele stoelen. Daar hangt wel een prijskaartje aan. € 300-€ 400 per stuk, dit zijn normale prijzen bij dure zaken als Goossens. Gelukkig zijn er voldoende goedkopere eetkamerstoelen verkrijgbaar, nog steeds met een hoog comfort en goede kwaliteit.

Dit zijn de leukste eetkamerstoelen

Blijft de vraag, wat zijn de leukste eetkamerstoelen? Een goede vraag want interieurtrends veranderen regelmatig. Dit zie je ook aan de best verkochte eetkamerstoelen. Daarom vind je hieronder een overzicht van de 7 leukste eetkamerstoelen. Daaronder wat meer uitleg. Tip: zet je addblocker uit en ververs de pagina, anders zie je de producten niet.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Verschillende kleuren

Heb je het overzicht van de leukste eetkamerstoelen bekeken? Dan zal het je vast wel opvallen dat deze stoelen in verschillende kleuren voorkomen. Groen, grijs, roze, geel maar ook blauw of zwart.

Het bijzondere is dat je tegenwoordig verschillende kleuren makkelijk met elkaar combineert. Bijvoorbeeld grijs met geel of roze met groen. Heb je bijvoorbeeld 4 eetkamerstoelen nodig dan neem je twee verschillende kleuren. Of misschien wel vier, als je dat tenminste durft.

Welke kleur eetkamerstoelen bij een houten tafel?

Heb je een houten tafel? Mooi, want dan kun je eindeloos combineren. Nagenoeg elke kleur past bij hout. Maar dit hangt ook een beetje van de houttint af. Je hebt namelijk without, kersenhout, donker hout en zelfs zwart hout.

Durf je een gewaagde stap te maken? Plaats dan opvallende kleuren bij je houten tafel. Bijvoorbeeld rood of paars. Blauw is een favoriete kleur binnen een interieur. Nadeel is dat blauw wat kil aan kan voelen. Combineer blauwe stoelen dan ook niet met een withouten tafel. Maar wel met een houten tafel in een warme kleur.

Heb je een donkere houten tafel, kies dan bij voorkeur voor wat lichtere eetkamerstoelen. Anders wordt je hele eethoek wel erg donker. Heb je trouwens ook al eens aan stoelen in een koperkleur gedacht? Dit combineert zich perfect met zwart en verschillende kleuren hout.

Een kuipstoel als eetkamerstoel

Je hebt eetkamerstoelen met rechte zitting maar ook kuipstoelen. Wat is het verschil tussen beide? Bij de kuipstoel vormen de rugleuning en de zitting een kommetje. Hierdoor word je als het ware in de stoel gedrukt. Dit is het erg comfortabel, je houdt dit makkelijk urenlang vol.

Nadeel van een kuipstoel is dat je er wat moeilijker uitkomt. Je moet je echt opdrukken om uit de stoel te komen. Voor de meeste mensen is dit geen probleem. Maar voor ouderen en mensen met lichamelijke klachten is een kuipstoel om deze reden minder geschikt.

Een hoge of een lage rugleuning

Nog iets om over na te denken, wil je een hoge of een lage rugleuning? Bij de leukste eetkamerstoelen kom je voornamelijk modellen met een lage rugleuning tegen.

Eigenlijk maakt het voor het comfort niks uit. Op stoelen met een hoge rugleuning zit je precies hetzelfde als op een stoel met een lage rugleuning. Enig verschil is dat je bij een hoge rugleuning je hoofd even naar achter kan laten rusten. Er zijn echter maar weinig mensen die dit doen.

Eetkamerstoelen met een hoge rugleuning bieden iets meer comfort aan de schouders. Aan de andere kant geven ze minder bewegingsvrijheid. Voordeel is wel dat hoge rugleuningen er vaak wat sjieker uit zien. Maar het kan ook het overzicht in de kamer breken. Bij een kleine kamer (of keuken) kies je daarom liever voor stoelen met een lage rugleuning.

Eetkamerstoelen van IKEA, Goossens of Leenbakker?

De leukste eetkamerstoelen kom je zowel bij IKEA, Goossens als Leenbakker tegen. Maar ook bij andere woonzaken. Het verschil zit hem in de prijs en kwaliteit. Stoelen van IKEA zijn over het algemeen van een mindere kwaliteit. Prima als je een laag budget hebt maar niet zo praktisch wanneer de stoelen jarenlang mee moeten gaan.

Goossens is een dure aanbieder maar heeft wel eetkamerstoelen in bijzondere designs. Eetkamerstoelen van Leenbakker zitten een beetje hiertussenin.

In het overzicht hierboven vind je eetkamerstoelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Geen goedkope rommel maar ook niet zo duur als bij Goossens. Eigenlijk de beste optie wanneer je op zoek bent naar de leukste eetkamerstoelen met een lange levensduur.

Eetkamerstoelen kopen? Dit betaal je ongeveer

Wat moet een eetkamerstoel kosten? Voor de leukste eetkamerstoelen van goede kwaliteit betaal je per stuk tussen de € 50 en € 150. Er zijn uiteraard ook wat goedkopere modellen verkrijgbaar, deze hebben wel een eenvoudiger design. Ook zijn er eetkamerstoelen die € 200 of meer moeten kosten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste eetkamerstoelen
Schuiven naar boven