De leukste fauteuils

Bijgewerkt: 13 juli 2022

Op zoek naar de leukste fauteuils? Een stoel waar je heerlijk comfortabel in zit. Ideaal om uren in door te brengen, bijvoorbeeld bij het televisie kijken of relaxen punt er is zoveel verkrijgbaar, dit maakt het lastig om een keuze te maken. Daarom vind je in dit artikel de leukste fauteuils.

Direct naar de beste fauteuils

Wat is een fauteuil?

Er is een verschil tussen een stoel en een fauteuil. Met een stoel wordt vaak een eetkamerstoel bedoeld. Deze plaats je aan de tafel (in de woonkamer of keuken). Een fauteuil kom je alleen in de woonkamer tegen. Het gaat hier om een comfortabele stoel die vaak breder en zwaarder is dan de gewone eetkamerstoel.

De fauteuil staat vaak ook in het kantoor, bij de therapeut of in de hotelkamer. Maar niet in een wachtkamer, daar zijn fauteuils groot voor.

De leukste fauteuils: enkele tips

Hoe zorg je ervoor dat een fauteuil ook goed bij je interieur past? Het gaat hier om een losse stoel die zich prima laat combineren met een bankstel. Zo kun je bijvoorbeeld een tweezits- of een driezitsbankstal nemen met een of twee fauteuils. Maar er zijn ook mensen die helemaal geen bankstel nemen. Met 2-4 fauteuils kun je de kleinere woning prima inrichten.

Voordeel van een fauteuil is dat het hier om een los element gaat dat je prima kunt verschuiven. Zelfs met de leukste fauteuils blijft het even opletten hoe je de woonkamer inricht. Daarom vind je hieronder enkele tips, gevolgd door de meest bijzondere fauteuils van dit moment.

Blokkeer geen looppaden

Ondanks dat fauteuils makkelijk verplaatsbaar zijn is het niet de bedoeling dat je ze midden in een looppad zet. Blokkeer dus geen looppaden. Houd de looproute logisch, bovendien moet je in geval van nood direct naar buiten kunnen.

Afbakenen met een vloerkleed

Door gebruik te maken van een vloerkleed baken je de zitruimte af. Zonder vloerkleed kan er zomaar een onrustig beeld ontstaan. Bovendien blijven je voeten dankzij een vloerkleed lekker warm. Je vermindert ook nog eens slijtage rondom de fauteuils. Als laatste voorkomt een vloerkleed dat iedereen willekeurig met de fauteuils gaat schuiven.

De juiste kleur bij je interieur

De leukste fauteuils zijn in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies een kleur die je aanspreekt. Let op met vale of opvallende kleuren. Op zich is dit geen probleem maar stem hier de rest van je interieur op af. Heb je bijvoorbeeld rode of gele fauteuils, zorg er dan voor dat de rest van het meubilair een meer neutrale kleur heeft. Hierdoor oogt alles een stuk rustiger.

Over het algemeen zijn grijs- en wittinten prima te combineren met alle andere kleuren. Dit geldt ook voor zwart, hoewel je het geheel niet te donker moet maken.

De leukste fauteuils verzameld

Kijk niet alleen naar de kleur maar zeker ook naar het design. Je hebt namelijk fauteuils in een beanbag model, de zogenaamde loungestoel of een fauteuil met industriële look. Maar ook de relax fauteuil die helemaal verstelbaar is. Of het hypermoderne design. Je ziet, er is genoeg op de markt.

Hieronder vind je een overzicht van de leukste fauteuils. Dit zijn fauteuils die op dit moment heel populair zijn. Onder de lijst vind je meer informatie over de verschillende modellen.

Verstelbare fauteuil

Ga je voor optimaal comfort dan kies je voor een verstelbare fauteuil. Dit noem je ook wel een loungestoel. Je kunt namelijk de rugleuning aanpassen zodat jij prettig zet. Afhankelijk van het model heeft deze ook een verstelbaar voetgedeelte (voetensteun). Je hebt twee keuzes: handmatig verstelbaar of elektrisch. De eerste is goedkoper, de tweede is praktischer.

De sta-op stoel

De leukste fauteuils voor senioren zijn de sta-op stoelen. Deze zijn volledig elektrisch verstelbaar. Maar er is meer, deze fauteuil helpt bij het opstaan uit de stoel. Dit gebeurt doordat de stoel iets naar voren kiept. Je wordt letterlijk met beide benen op de grond gezet. De sta op stoel zit heerlijk comfortabel maar is wel prijzig.

Industrieel, klassiek of modern

Met zoveel verschillende woonstijlen zijn er ook verschillende fauteuils verkrijgbaar. Tegenwoordig is de industriële woonstijl helemaal hot. Dat zie je ook terug in het meubilair met zijn industriële look. Overigens laat deze stijl zich prima combineren met andere woonstijlen.

Klassiek doet het altijd goed. Wanneer je de rest van de woning ook klassiek inricht dan heb je zeker een bijzondere woonkamer. Modern is ook populair. Bij moderne fauteuils zie je vaak heel aparte designs voorbijkomen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de lijnen, vormen en kleuren.

Televisiefauteuil

Nog een bijzonder model is de televisiefauteuil. Deze stoel heeft een voetenbankje, ideaal om relax televisie te kijken. Sommige modellen zijn ook voorzien van een plateautje naast de armleuning. Dit is bedoeld om je glas drinken, leesbril of boek op te leggen. Om maar wat voorbeelden te noemen. Ook de televisiefauteuil is in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar.

Fauteuil in beanbag

Erg populair zijn de fauteuils in beanbag model. Je kent het wel, die megagrote zitzakken waar je helemaal in wegdroomt. De beanbag werd jarenlang voor de kinderkamer verkocht maar ook volwassenen raakten er verknocht aan. Daarom kom je de beanbag tegenwoordig ook in woonkamers tegen.

Als antwoord hierop zijn er de leukste fauteuils in beanbag model. Licht van gewicht en makkelijk verplaatsbaar. Ondanks het feit dat je ze steeds meer ziet zijn er niet veel aanbieders van dit soort fauteuils.

Welk materiaal moet ik kiezen?

De leukste fauteuils zijn vaak van leder of suède. Dit is van een uitstekende kwaliteit, heeft een mooie uitstraling en gaat lang mee. Bovendien is dit makkelijk te onderhouden. Wil je het echter niet te duur maken dan kom je bij kunstleder of kunstsuède uit.

Dan heb je ook nog de stoffen fauteuils. Dit zit altijd lekker want stof voelt niet koud aan. Het gaat in de zomermaanden ook niet plakken. Nadeel van stof is dat het wat lastiger schoon te maken is. Bedenk dus vooraf welk materiaal het beste bij je past.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste fauteuils
Schuiven naar boven