Beste helm voor brildragers

Bijgewerkt: 13 juli 2022

Bij het dragen van een helm kun je het beste de bril afzetten. Maar wanneer het zicht (erg) slecht is, dan ga je voor de beste helm voor brildragers. Er zijn een aantal motorhelmen (en scooterhelmen) die voldoende ruimte bieden voor de bril. Kijk maar eens welke helm je moet hebben.

Scorpion Exo 1400 Air

Deze helm is zeer geschikt voor brildragers. Afhankelijk van het model is hij vervaardigd van carbon of van glasvezel. Dit zijn solide materialen die het hoofd en het gezicht goed beschermen. De integraalhelm biedt voldoende ruimte voor de bril die je draagt. Er is namelijk een speciale briluitsparing in de voering aanwezig.

Het materiaal werkt ook nog eens vochtregulerend. Hierdoor krijg je geen last van overmatig zweten en beslaan de brillenglazen niet zo snel. De geïnteresseerde ventilatiekanalen zorgen ook nog eens voor de nodige verkoeling. Wanneer je last hebt van direct zonlicht stel je het zonnevizier in, op een hoogte die voor jou het prettigst is.

De Scorpion Exo 1400 Air is in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. De prijs begint rond € 269 en loopt op tot ongeveer € 399.

Bekijk Scorpion Exo 1400 Air

HJC RPHA 70 motorhelm

De HJC RPHA 70 is zeker de beste helm voor brildragers. Het materiaal bestaat uit carbon of polycarbonaat, stevige materialen met een zeer hoge bescherming. De bril past perfect in de helm en zal hierdoor niet op de neus klemmen. Het merk heeft gedacht aan een windtunnel, waardoor je bij topsnelheden geen last hebt van een lift.

Het zonnevizier is voorzien van een anti condens functie, zodat je altijd goed zicht blijft behouden. Ook wanneer je een bril draagt. De automatische vizier vergrendeling is met slechts één hand te bedienen. De binnenvoering werkte antibacterieel en neutraliseert hinderlijke geurtjes. Kortom: een zeer comfortabele en goede helm voor motorrijders en scooterrijders.

De prijs ligt tussen de € 300 en € 500, afhankelijk van het model, de maat en de kleur. De nieuwste modellen zijn wat duurder geprijsd maar hebben wel een mooie vormgeving. Wanneer dit te duur is zou je ook voor een van de goedkopere modellen kunnen gaan, of eventueel een tweedehands model.

Naar HJC RPHA 70 helmen

Nolan N87

Ook de Nolan N87 is een zeer goede keuze wanneer je drildragend bent en de bril tijdens het rijden niet af wil zetten. Met een aanschafprijs van rond de € 240 is dit ook nog eens een van de goedkopere helmen, maar toch van een goede kwaliteit. Er is keuze uit verschillende modellen. De 069 is van polycarbonaat en in de kleur zwart rood. De 070, ook van polycarbonaat, is als zwartgele helm erg populair.

Dan heb je nog de Miles 88 met meer geel, waardoor je beter opvalt. Dit is zeer geschikt voor mensen die vaak in het donker rijden.

De Nolan N87 helmen bieden een goede bescherming aan avonturiers, streetriders en toeringrijders. De helm bedekt de schedel en het hoofd geheel, waardoor je voor de hoogste veiligheid gaat. Het polycarbonaat materiaal is uitvoerig getest en veilig bevonden. De kinband zit niet alleen comfortabel maar zorgt bij een botsing ervoor dat de helm goed blijft zitten en bescherming geeft. De micrometrische sluiting zorgt ervoor dat de helm makkelijk op- en af te zetten is.

Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren (zie hierboven) maar er is nog veel meer te koop. Bezoek daarom het complete assortiment.

Bekijk Nolan N87

Het dragen van een helm is verplicht

Het is belangrijk om te weten dat het dragen van een helm in veel gevallen verplicht is. Dit geldt in ieder geval wanneer je een motor bestuurt of een scooter/brommer met een minimumsnelheid van 25 km/h. Sinds juli 2022 geldt deze regeling dus ook voor snorfietsers!

Vroeger had je de scooter zonder helm, kenmerkend aan het blauw kenteken. Bedenk dat de helmplicht nu voor alle snorfietsers in werking is getreden en je niet aan deze helmplicht ontkomt. Ook niet wanneer je een bril draagt, want dit is geen uitzondering.

Kan je motor rijden met een bril?

Soms wordt gedacht dat op de motor rijden met een bril niet mogelijk is, vanwege de helm. Vroeger was het lastig om met een bril op ook nog eens een helm te dragen. Tegenwoordig zijn er speciale helmen verkrijgbaar, voorzien met een uitsparing voor de bril. De modellen die geschikt zijn vind je hierboven. Deze helmen zijn zeker aan te raden voor brildragers.

Kijk ook even naar het type bril dat je draagt. Heeft het montuur metalen pootjes, dan kan dit bij het dragen van een helm pijnlijk aanvoelen. Een bril van kunststof drukt minder hard in het gezicht en zal ook minder klachten met zich meebrengen.

Een zonnebril op de motor of scooter

Last van hinderlijk zonlicht wanneer je op de motor, scooter of brommer zit? Veel helmen zijn voorzien van een zonnevizier, maar het is ook mogelijk om een zonnebril te dragen. Kies in dit geval voor een zonnebril met grijze of oranjebruine glazen, die geven het beste zicht op de weg.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste helm voor brildragers
Schuiven naar boven