Beste fiets accuslot

Bijgewerkt: 13 juli 2022

Er worden steeds meer fietsen gestolen, vooral de elektrische modellen zijn bij dieven erg populair. Het zijn met name de accu’s die gestolen worden. Daarom is het belangrijk om niet alleen de fiets op slot te zetten maar ook de accu te beschermen. Een fiets accuslot is door dieven veel lastiger los te maken. We zetten de beste accusloten op een rij.

Accu slot elektrische fiets

Een goed slot zou eigenlijk altijd voorzien moeten zijn van een ART- keurmerk, maar je bent dan ook een stuk duurder uit. Dit fiets accuslot bezit geen ART keurmerk en is daarom voordelig geprijsd, zo rond de € 20. Het heeft een cilinderlengte van 10 mm en een gewicht van 70 g. De afstand tussen de schroefgaten bedraagt 16,5 mm. Er zijn twee sleutels aanwezig waardoor je altijd een reservesleutel hebt.

Dit is een populair accuslot op voor de elektrische fiets. Het beschermt de fietsaccu tegen diefstal zodat je niet ineens zonder accu staat te kijken. Ondanks het ontbreken van het keurmerk zorgt het slot er in ieder geval voor dat dieven niet zo makkelijk de accu meenemen. Elke vertraging frustreert de dief.

Bekijk Accu slot elektrische fiets

Accuslot Axa Bosch

Dit fiets accuslot is met een aanschafprijs van € 25 nog redelijk betaalbaar. Het is bedoeld voor de Bosch accu’s van elektrische fietsen. Er is geen ART- keurmerk aanwezig en daarom voordelig geprijsd. Het is een goed verkopend model dat zeker aan te raden is.

Naar Accuslot Axa Bosch

Axa Ringslot En Accuslot Defender

De beste keuze voor elektrische fietsen en voorzien van ART2-keurmerk: Axa Ringslot En Accuslot Defender. Dit betreft een slotbeugel met klassieke fietssleutel. Bevestig dit slot van gehard staal (8,8 mm dik) op de framebuis.  Het beschermt tegen diefstal van de elektrische fiets en/of de accu.

Van het bekende merk Axa wat betekent dat het van een goede kwaliteit is. Met een aanschafprijs van € 45 (ongeveer) is dit zeker een aanrader.

Bekijk Axa Ringslot En Accuslot Defender

Het aantal elektrische fietsen groeit flink

Een fiets accuslot wordt in de toekomst steeds meer verkocht. Dit komt omdat het aantal elektrische fietsen in Nederland ook flink toeneemt. In 2022 rijden er al meer dan vijf miljoen elektrische fietsen rond. Die hebben een totale marktwaarde van bijna 10 miljard euro. Uit een onderzoek blijkt dat de meeste eigenaren van een elektrische fiets ouder dan 50 jaar zijn. Ook hebben ze een goed inkomen en dat moet ook wel, want een e-bike is niet goedkoop in aanschaf.

Ook zijn er veel e-bikes in de lease, voornamelijk privé. Een elektrische fiets leasen via de werkgever gebeurt minder vaak, leaseauto’s zijn in dit geval veel populairder.

De gemiddelde prijs van een fiets accu

Een elektrische fiets is niet alleen duur vanwege de motor en het ontwerp, ook de accu heeft een hoog prijskaartje. Een fiets accu kost gemiddeld rond de € 500. De betere modellen hebben een prijs die tussen de € 500 en € 1000 ligt. De (Chinese) accu’s kosten tussen de € 250 en € 350. De budget accu’s zijn vaak wel van een matige kwaliteit. Terwijl de modellen die tussen de € 350 en € 500 liggen, redelijk goed zijn.

Vanwege de hoge prijs van fietsaccu’s is het altijd aan te raden om voor een extra accuslot te kiezen. Denk ook eens aan het verzekeren van zowel de elektrische fiets als de accu. Bij een goede verzekering zijn deze dingen bij diefstal gedekt. Let hierbij wel altijd op het eigen risico, dat per verzekeraar verschilt. Het is interessant om van tevoren enkele verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de voorwaarden maar ook naar de premie. Tevens is het interessanter om de premie per jaar te betalen, waardoor je in veel gevallen korting ontvangt.

Het gebruik van een fiets accuslot

Wanneer je een fiets accuslot aanschaft is het gebruik hiervan betrekkelijk eenvoudig. Het is een kwestie van het slot bevestigen (afhankelijk van het model) en af te sluiten. Feitelijk zou een elektrische fiets op drie manieren moeten worden afgesloten:

  • Met een beugelsot, dit vormt de basisbeveiliging
  • Een kettingslot waarmee je de fiets aan een fietsenrek of paal bevestigt, of twee fietsen aan elkaar
  • Een accuslot dat voorkomt dat de accu gestolen wordt

Bedenk dat zowel een fietsslot als een accuslot nooit voor 100% kan garanderen dat de elektrische fiets of de accu veilig zijn. Dieven worden steeds slimmer en handiger. Daarom is ook het advies om de fiets op meerdere manieren af te sluiten en voor kwalitatieve sloten te kiezen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste fiets accuslot
Schuiven naar boven