Kosten fiets accu reviseren

Een nieuwe fietsaccu kost tussen de € 200 en € 500. Dit is geen goedkope aanschaf. Een fiets accu reviseren is ook een optie. De accu gaat weer een hele tijd mee, waardoor je geen nieuwe aan hoeft te schaffen. Wat kost de fiets accu reviseren? Dit is duurder dan je denkt. Bij een verkeerde techniek ben je ook nog eens je geld kwijt.

Qlima petroleumkachel

Een van de laatste petroleumkachels. Op = op.

+2800 keer bekeken vandaag

Groot assortiment fietsaccu’s

Vanaf € 219

Accu reviseren: nuttig of onzin?

Niet iedereen is overtuigd van het nut van reviseren. Tijdens dit proces worden de accucellen vervangen, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer het nodig is dan wordt het gehele binnenwerk vernieuwd en alleen de behuizing van de accu opnieuw gebruikt.

Een fietsaccu reviseren is bedoeld om de accu weer beter te laten presteren. Alleen wanneer dit goed wordt uitgevoerd dan heeft het ook zin om dit te laten doen.

Kosten van het reviseren

Een fiets accu reviseren is helaas niet goedkoop. Daarom moet van tevoren bedacht worden of dit wel een meerwaarde heeft. Wanneer het reviseren duurder is dan de aanschaf van een nieuwe accu dan kun je beter voor dit laatste gaan.

Een fiets accu laten reviseren kost tussen de € 300 en € 500. Gaat het om een vrij dure accu, dan is het interessant om voor reviseren te kiezen.

Enkele aandachtspunten voordat je hieraan begint

Het is niet aan te raden om de accu van de fiets bij de eerste de beste te laten reviseren. Het is namelijk belangrijk dat alle accucellen worden vervangen, en niet slechts enkele. De goedkope aanbieders zullen niet alles vervangen waardoor het reviseren slecht wordt uitgevoerd. Vraag van tevoren naar de werkwijze en kijk op internet of het bedrijf ook goed scoort bij klanten. Dit doe je door naar reviews te zoeken.

Let er ook op dat er kwalitatief goede batterijcellen worden gebruikt. Vraag naar het merk dat de reparateur toepast, of geef zelf een goed merk aan. Goede accucellen zijn onder andere van de merken Panasonic en Samsung. Voorkom het gebruik van goedkope batterijcellen die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld China. Het reviseren mag hiermee dan wel goedkoper zijn, maar het resultaat is slecht.

Slechte revisie verhoogt de kans op brand

Een fietsaccu reviseren is niet geheel zonder risico. Wanneer dit slecht wordt uitgevoerd of met goedkope Chinese accucellen dan kan de accu beschadigd raken. Dit verhoogt het risico op brand, al helemaal wanneer de accu wordt opgeladen. Heb je een accu laten reviseren, laad hem dan de eerste paar keer onder continu toezicht op. Houd hierbij de warmte van de accu goed in de gaten. Wanneer je merkt dat de accu snel heet wordt is het beter om hem van de lader los te maken.

Een nieuwe fietsaccu kopen

Soms is het beter om een geheel nieuwe fietsaccu aan te schaffen. De levensduur van een accu ligt tussen de vijf en zeven jaar. Hierbij moet gezegd worden dat de betere merken een langere levensduur hebben dan de Chinese exemplaren. De levensduur is ook afhankelijk van het gebruik van de elektrische fiets. De nieuwste accu’s van lithium ion polymeer kunnen tot wel 1000 keer opladen.

Je zou denken dat de accu hierdoor tot wel 20 jaar meegaat, maar helaas slijt de transportlaag tussen de pluskant en de binnenkant vrij snel. Dit gebeurt ook wanneer je weinig gebruik maakt van de elektrische fiets. Dat verklaart waarom de accu een gemiddelde levensduur van zes jaar heeft.

Goed om rekening mee te houden: een accu met een onbeperkte levensduur bestaat niet. Trap niet in dit soort verkooppraatjes.

De beste fietsaccu is er een van het merk Bosch of Panasonic. Dit zijn echte krachtpatsers met een lange levensduur (langer dan gemiddeld).

Bekijk Bosch fiets accu’s

Voor een accu van het merk Bosch ben je tussen de € 500 en € 1000 kwijt. Dit is geen hele goedkope aanschaf maar wel een van de beste keuzes. Al helemaal wanneer je ook met veel power wilt kunnen fietsen en nooit voor verrassingen wil komen te staan.

Best beoordeelde accu voor de fiets

Wanneer de prijs voor het reviseren van een accu te hoog is, zou je ook kunnen kiezen voor een goedkopere accu. De best beoordeelde fietsaccu in de lagere prijsklasse is de CYCBT. Dit is een accu die geschikt is voor de Altec City elektrische fiets en hij kost rond de € 250. Van hetzelfde merk zijn ook accu’s voor onder andere de Stella verkrijgbaar (rond de € 300).

Naar CYCBT accu’s

Conclusie: accu reviseren of niet?

Reviseren is alleen aan te raden wanneer je dit door een goede partij laat doen. Bovendien moeten de kosten voor reviseren niet hoger zijn dan de aanschaf van een nieuwe fietsaccu. Na het reviseren zou de accu weer optimaal moeten presteren, alsof het een nieuw exemplaar is. Voor goedkope elektrische fietsen met een budget accu is het soms beter om een nieuwe accu te kopen, ook weer uit de budgetlijn.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial