VTech Kidizoom Action Cam (HD) review

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De review VTech Kidizoom Action Cam (HD) vertelt je alles over deze stoere camera. Hierbij is goed gekeken naar de kwaliteit, prijs maar vooral wat je er allemaal mee kunt. Is de VTech Kidizoom Action Cam iets voor jouw kind? Dat ontdek je vandaag, maar ook wat deze action cam kost.

VTech KidiZoom Action Cam HD
Bekijk de prijs

Kidizoom Action Cam HD

Let op: deze camera is niet meer verkrijgbaar. VTech heeft wel een aantal alternatieven. Alles wat je hieronder leest slaat dus op het oudere model VTech Kidizoom Action cam.

De VTech Kidizoom Action Cam staat ook wel bekend als de Kidizoom Action Cam HD. Eerst had je de Action Cam 180 met een lens die je 180 graden kan draaien. De VTech Kidizoom Action Cam HD is hier de opvolger van.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

  • Kindercamera voor kinderen van 5 – 12 jaar
  • Maakt foto’s en video’s
  • Verschillende bewerkingen en effecten mogelijk
  • Waterdichte behuizing
  • Intern geheugen van 128mb, uit te breiden middels een micro sd-kaart
  • Inclusief 3 stoere spellen
  • Kleuren lcd-scherm
  • Oplaadbare accu
  • Wordt geleverd inclusief accessoires

Steeds meer kinderen ontdekken de VTech Kidizoom Action Cam HD. Het is juist dit speelgoed waardoor het kind de wereld met andere ogen bekijkt. Zowel jongens als meisjes ervaren eindeloos speelplezier.

VTech Kidizoom Action Cam HD review

Benieuwd naar de review VTech Kidizoom Action Cam HD. Wat kun je allemaal van deze camera verwachten en hoe is de kwaliteit?

Gegarandeerd speelplezier

Deze VTech kindercamera biedt gegarandeerd speelplezier. Kinderen kunnen eindeloos foto’s en video’s maken. Dankzij het bijgeleverde bevestigingsstuk is het mogelijk de camera op fietskar, skelter of skateboard te plaatsen. Hierdoor wordt het kind getriggerd om meer buiten te spelen.
Beoordeling: 9/10

Stevig design

Een kindercamera moet tegen een stootje kunnen. Gelukkig heeft VTech met alles rekening gehouden. De meeste schokken worden uitstekend opgevangen. Bij een val kan deze camera helaas stukgaan.
Beoordeling 8/10.

Waterdichte behuizing

Een voordeel is de waterdichte behuizing. Hierdoor is het zelfs mogelijk om onder water foto’s en video’s te maken. De waterdichte behuizing wordt apart geleverd. Het is de bedoeling dat de camera zelf in de waterdichte behuizing wordt geplaatst. Ook moet deze vooraf gecontroleerd worden op lekkages.

Het is jammer dit VTech de camera zelf niet waterdicht heeft gemaakt. Hierdoor kan het kind per ongeluk zonder waterdichte behuizing de camera in het water stoppen, met alle gevolgen vandoen.
Beoordeling: 7/10

Bevestiging op fiets of skateboard

VTech levert de Kidizoom Action Cam inclusief fiets bevestigingsstuk. Dit bevordert creatief buiten spelen. De bijgeleverde bevestiging is van matige kwaliteit. Door het gebruik van kunststof materialen kan deze bij te hard aandraaien afbreken. Bij hobbelige wegen blijkt de klem niet stevig genoeg te zitten. Hierdoor verschuift de Action Cam.
Beoordeling: 6/10

Fotokwaliteit

De Kidizoom Action Cam 180 maakt foto’s en video’s in een grootte van 640 x 480 pixels. Dit is voor moderne maatstaven veel te weinig. Hierdoor zien foto’s en video’s er niet altijd even duidelijk of scherp uit. Voor buitenopnamen is de resolutie prima, voor binnenopnamen schiet deze tekort. VTech geeft niet de resolutie oftewel dpi aan.
Beoordeling: 6/10

Intern geheugen

Het interne geheugen is 128 MB groot. Hierdoor passen er net iets meer dan 400 foto’s op de camera. Met betrekking tot video’s is het interne geheugen snel vol. Gelukkig is het geheugen uitbreidbaar met een micro SD geheugenkaart. VTech ondersteunt dit tot 32GB.
Beoordeling: 7/10

Oplaadbare accu

Kinderen gebruiken de Kidizoom Action Cam veel. Hierdoor is het praktisch dat deze van een oplaadbare accu is voorzien. Volgens VTech gaat de accu bij normaal gebruik ongeveer 2,5 uur mee. Het duurt 3 uur voordat de accu volledig is geladen.

De Kidizoom Action Cam schakelt automatisch uit wanneer deze een tijd niet geactiveerd wordt. Dit zorgt voor accubesparing. De accu is verwijderbaar en vervangbaar.
Beoordeling: 9/10

Bediening

Deze Action Cam is gericht op jonge kinderen. Het bedienen van de camera is zeer eenvoudig. De menutoetsen zijn duidelijk en voorzien van pictogrammen. Ook Is het mogelijk om gemaakte foto’s en video’s direct in het kleuren lcd-scherm terug te kijken.
Beoordeling: 9/10

Aansluiten op pc of laptop

Met de bijgeleverde micro USB kabel kan de Kidizoom Action Cam op computer of laptop worden aangesloten. Dit is zeer eenvoudig en wijst zich vanzelf. Hierdoor kunnen bestanden direct naar de computer worden overgeschreven. Hier is geen aparte driver voor nodig.
Beoordeling: 9/10

Overige functies

De Kidizoom Action Cam van VTech biedt diverse leuke bijwerkingen en effecten. Daarnaast staan er standaard 3 spellen op geïnstalleerd. Kinderen zijn erg tevreden over deze effecten en functies. Helaas geen wifi aanwezig, iets dat bij de moderne action cams wel een must is.
Beoordeling: 8/10

Design en ontwerp

VTech staat bekend om zijn kindvriendelijke designs. De Kidizoom Action Cam licht goed in de kinderhand en heeft een vrolijke gele kleur. Het geheel ziet er stevig en duurzaam uit. Gebruikers zijn vooral te spreken over het leuke ontwerp.
Beoordeling: 9/10

Conclusie VTech Kidizoom Action Cam HD

De VTech Kidizoom Action Cam HD is geen verkeerde keuze. Vooral kinderen tussen de 6 jaar en 10 jaar zijn erg blij met hun Action Cam. Deze kindercamera is niet alleen op een fiets of skateboard te monteren, het kind kan er ook mee zwemmen. De camera kan tegen een stootje, heeft een mooie accuduur en een vrolijk design.

Minpunten zijn de beeldkwaliteit en het beperkte interne geheugen. Ook de kwetsbaarheid bij vallen is een nadeel.

VTech Action Cam HD accessoires

Welke accessoires worden bij deze Action Cam geleverd? VTech zorgt dat er een waterdichte behuizing aanwezig is. Ook ontvang je een bevestigingsstuk en bevestigingsplaatje. Verder krijg je er 2 klevende bevestigingsstrips bij. Hierdoor is het mogelijk om de Action Cam op een skateboard vast te zetten.

De bijgeleverde micro USB kabel zorgt voor connectie met de pc. Het polsbandje kan aan de Action Cam worden vastgemaakt. Hierdoor is de camera beter beveiligd tegen vallen. Verder bevindt zich in de doos een handleiding. Ook is het mogelijk om deze handleiding via de website van VTech te downloaden.

VTech Kidizoom Action Cam HD (vernieuwde versie) kopen

De VTech Kidizoom Action Cam HD kopen? Deze is zowel online als in speelgoedwinkels zoals de Intertoys verkrijgbaar. Het makkelijkste is om deze kindercamera online te kopen. Je hebt het product dan de volgende dag in huis zonder dat je de deur uit hoeft. Bovendien mag je gebruik maken van de wet kopen op afstand. Dit betekent dat je binnen een bepaalde periode je bestelling gewoon retour mag sturen.

Bekijk VTech Action Cam

Alternatief voor de VTech actiecamera

Op zoek naar een VTech Kidizoom Action Cam alternatief?  Die is er natuurlijk altijd. Er zijn diverse Action cams verkrijgbaar. Deze zijn niet allemaal gericht op kinderen, maar bieden wel goede specificaties. Uitgaande van een maximale verkoopprijs van €100, zijn dit de 3 best verkochte alternatieve Action cams:

Eken Action Cam 4k Ultra HD met afstandsbediening en Wifi

Qumax 4K Action Camera met Accessoires

GoPro HERO9

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

VTech Kidizoom Action Cam (HD) review
Schuiven naar boven