Beste okselpads tegen zweet

Bijgewerkt: 28 mei 2022

Mannen zweten 40% meer dan vrouwen. Maar ook vrouwen kunnen hier overmatig veel last van hebben. Met de beste okselpads bescherm je kleding tegen gele vlekken. Het zweet wordt door de pads geabsorbeerd en blijft in het middengedeelte zitten. Het resultaat: droge oksels en geen vieze geurtjes. Ontdek de beste okselpads.

20 anti transpirant okselpads
Check de prijs

Wegwerp okselpads

Het meest populair zijn de wegwerp okselpads. Dit model plak je in de kleding, ter hoogte van de oksels. Het is dus niet de bedoeling dat je hem rechtstreeks op de oksel plakt. Dit is de perfecte manier om overmatig zweten en vlekken in kleding tegen te gaan. Vooral witte en lichtgekleurde kleding blijft hierdoor langer mooi.

De okselpads zitten comfortabel en zijn niet zichtbaar. Dankzij de witte kleur van de pads is het zelfs mogelijk om dit bij een wit overhemd of shirtje toe te passen. Het hypoallergeen materiaal veroorzaakt geen irritaties.

Verkrijgbaar in een verpakking van 20, 50 of 100 stuks. Let op want sommige modellen zijn wat kleiner, die zijn minder geschikt bij overmatig zweten.

Bekijk wegwerp okselpads

Herbruikbare pads voor onder de oksels

Een alternatief voor de wegwerp modellen zijn de herbruikbare pads. Kostenbesparend en daarom de beste okselpads. Deze modellen gaan zweetvlekken effectief te lijf. Je bevestigt ze rechtstreeks onder de oksels, dit gebeurt middels een ondoorzichtig bandje dat over de schouders loopt. De schouderbandjes zijn uiteraard verstelbaar. Dit maakt de pads zeer geschikt voor gebruik onder alle soorten kleding.

Voorkom zweetvlekken en verminder de geur van zweet. Als gevolg ervan hoef je kleding minder vaak te wassen, wat natuurlijk weer tijd en geld bespaart. Goed om te weten want herbruikbare okselpads zijn uitwasbaar in de wasmachine of op de hand (30 °C).

Vanwege de lage aanschafprijs (tussen € 10 en € 15) is het zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Deze modellen worden ook goed beoordeeld door gebruikers, alles is het in het begin even wennen met de schouderbandjes.

Naar herbruikbare pads

Dit zijn de beste okselpads

Okselpads zijn in verschillende merken verkrijgbaar. Wat zijn de beste okselpads? Onder de herbruikbare modellen zijn dit die van aanbieders MALEZO Premium Products én Beeke Supplies. Op het gebied van wegwerp pads komen de merken 1-2DRY en DemoGoods zeer goed naar voren.

Let goed op de verschillende varianten en maten. Hele goedkope okselpads blijven soms aan het shirt plakken en kunnen de stof zelfs beschadigen. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit.

Hoe kan je zweetvlekken verbergen?

Zweten is vrij normaal. Het zorgt voor afkoeling van het lichaam en is dus een natuurlijk proces. Wel is het een feit dat vrouwen meer zweetklieren hebben dan mannen. Aan de andere kant zweten mannen 40% meer.

Zweetvlekken verbergen kan door gebruik te maken van een goede deo. Nog beter is een anti-perspirant, dat de uitgangen van de zweetklieren blokkeert. Hierdoor ga je onder de oksels minder tot niet zweten. Houd er dan wel rekening mee dat het zweet elders in het lichaam naar buiten komt. Het lichaam wil tenslotte afkoelen door middel van zweten!

Zweetvlekken verbergen doe je met de beste okselpads. Zitten er eenmaal gele vlekken in kleding? Dan krijg je ze er als volgt uit.

Gele vlekken uit kleding verwijderen

Witte kleding behandel je met bleek, dat is de beste manier om gele vlekken te verwijderen. Doe dit alleen met stoffen die hiertegen kunnen, zeker geen zijde of wol. Witte kleding met opdruk kun je helaas niet met bleek behandelen, of het moet om een plaatselijke aanpak gaan.

Bij twijfel is het beter om gebruik te maken van soda. Wrijf wat vochtige soda in de gele vlekken. Maak een sodabadje met lauwwarm water en laat het kledingstuk een kwartier inweken. Vervolgens in de wasmachine met het normale programma uitwassen. Deze methode is zeer geschikt voor de behandeling van gekleurde of donkere kleding.

Samenvatting: zo krijg je geen zweetvlekken op je shirt

Hieronder een samenvatting om zweetvlekken op je shirt te voorkomen.

  • Gebruik de beste okselpads
  • Minder of helemaal geen deodorant gebruiken
  • Zoek een deodorant zonder aluminium
  • Stap over van deo naar anti- transpirant
  • Draag eventueel een ondershirt of hemd
  • Kies voor 100% katoen, bamboe of een andere ademende stof
  • Verbeter de conditie
  • Verminder de inname van cafeïne en alcohol
  • Draag tijdens het sporten speciale sportkleding

De oksels scheren vermindert het zweten niet. Wel gaat het nare luchtjes tegen, omdat zweet niet in het okselhaar blijft zitten. Ook zien geschoren oksels er vaak mooier uit, al helemaal bij het dragen van mouwloze of topless shirtjes.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste okselpads tegen zweet
Schuiven naar boven