Waarom je tuin niet zonder ooievaarsbek kan

Bijgewerkt: 26 februari 2024

Ooievaarsbek, ook bekend als Geranium, is voor elke tuinliefhebber een mooie plant. Met haar vrolijke bloemetjes is het een ware aanvulling voor je tuin, of je nu een grote tuin of een patio hebt. De kleurrijke bloemen trekken belangrijke bestuivers zoals bijen aan. Hiermee help je dus ook de natuur en de toekomst van de aarde.

Veelzijdige Schoonheid: aantrekkelijk in elke tuin

Ooievaarsbek komt voor in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld roze, geel en wit. Er zijn prachtige kweekvormen die zeker voor jouw tuin geschikt zijn. Hierbij kun je ook kiezen uit verschillende hoogtes want elke plant heeft een maximale hoogte waarin hij groeit. Wat je tuinstijl ook is, de ooievaarsbek is een aanrader. Met zijn levendige bloemen en sierlijke blaadjes voegt het schoonheid aan je tuin toe.


Minder tijd om te tuinieren? Geen probleem!

De ooievaarsbek is onderhoudsvriendelijk. Heb je minder tijd om te tuinieren dan is dit geen probleem. De plant onderhoudt zichzelf en haalt het beste uit het zonlicht en de bodem. Je hoeft alleen maar voor de juiste voeding te zorgen, dus af en toe bemesten is zeker aan te raden.

Nu de zomers steeds droger worden is het aan te raden om af en toe flink te besproeien. Hiermee voorkom je dat de ooievaarsbek slap gaat hangen. Heb je hem in een pot staan dan is het belangrijk om de potgrond bij grote droogte lichtvochtig te houden.

Goed bestand tegen veel plagen en ziekten

Tuinplanten krijgen vaak te maken met plagen en ziekten. De ooievaarsbek heeft een goede weerstand. Hij laat zich niet zo makkelijk klein krijgen. Daarnaast is de ooievaarsbek winterhard. Wel verliest hij in de herfstmaanden zijn blaadjes, dus hij is niet wintergroen. Maar in het voorjaar komen de blaadjes terug en heb je een prachtige plant in je tuin staan.

Geniet van een lange bloei

Je hebt keuze uit verschillende soorten ooievaarsbek kweekvormen. De donkere ooievaarsbek, geranium phaem, wordt ongeveer 60 cm hoog. Deze bloeit van april tot en met juli. Het zijn paarse bloemetjes die vanaf april worden gevormd.

Dan heb je nog de ooievaarsbek Orkney Cherry, met een hoogte van ongeveer 15 cm. Ideaal als borderplant. Deze kweekvorm bloeit van juli tot september. Je ziet dan roze bloemen met een wit hart tevoorschijn komen. Andere kweekvormen bloeien tussen mei en juli, met uitlopers naar november. Je kunt dus echt lang van de bloemen genieten. Dit maakt het een ideale tuinplant, maar ook als potplant voor op het balkon.

Aantrekken van bestuivers

Bestuivers zijn ontzettend belangrijk. Denk hierbij aan bijen, vlinders en andere insecten die voor vermeerdering van planten zorgen. Het is belangrijk om goed voor deze insecten te zijn want ze zijn onmisbaar voor onze planeet. De ooievaarsbek trekt bestuivers naar je tuin. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en helpt bij het bestuiven van je andere planten. Zo blijf je tuin een prachtige plek, en ook je buren zijn er blij mee.

Waar te vinden?

Leuk nieuws… Want ooievaarsbek bestel je bij Plantenkwekerij-Vechtdal. Zij bieden een ruime keuze aan gezonde, sterke planten die een waardevolle aanvulling zijn op elke tuin. Je vindt hier niet alleen de ooievaarsbek maar ook veel andere tuinplanten. Leuk om de ooievaarsbek te combineren.

Ooievaarsbek in het kort

Nog even alles op een rij. Ooievaarsbek is een veelzijdige, onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke plant die een belangrijke rol speelt in elke tuin. Het heeft een langdurige bloei, trekt bestuivers aan en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere planten. Zo creëer je een prachtig tuinlandschap. Voor de beste selectie van ooievaarsbek, bezoek je Plantenkwekerij-Vechtdal. Hier vind je de perfecte plant voor jouw tuin.

Dit artikel is in samenwerking met Plantenkwekerij Vechtdal tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Waarom je tuin niet zonder ooievaarsbek kan
Schuiven naar boven