Nomadius wereldstekker review (2024)

Bijgewerkt: 24 januari 2024

Tijdens onze (zaken)reizen lopen we altijd tegen een probleem aan: te weinig stopcontacten om meerdere smartphones, tablets en laptops op te laden. Naast meerdere oplaadpoorten hebben we ook behoefte aan een wereldstekker. Voor Nomadius mochten we de reis- wereldstekker uitproberen. In dit artikel vind je onze eerlijke review.

Pluspunten

– Geschikt voor alle landen
– Vier oplaadpoorten
– Met zekering
– Inclusief opbergtasje

Minpunten

– Door de diepte past hij niet in een stopcontact achter een hotelbed of kast


Verzending van het product

Nadat we de mail ontvingen dat de wereldstekker verzonden wordt, werd hij de volgende dag bezorgd. Oké we misten de deurbel (we zijn elke dag druk met het beoordelen van diensten en producten). Daarom moest DHL een dag later terugkomen.

De wereld-reisadapter zit in een mooi doosje, maar dat kan natuurlijk niet het belangrijkste zijn. Zoals je op de foto ziet zit er een tasje om de adapter. We raden aan om de adapter altijd in het tasje op de bergen wanneer je hem niet gebruikt. Hiermee voorkom je dat er stof en vuil in de laadpoorten terecht komen.

Dit vond onze technicus

Onze technicus dook gelijk op de Nomadius wereldstekker. “Mooi ding, goede kwaliteit”, zei hij, terwijl hij de wereldstekker van alle kanten bekeek. Wat hem opviel was de reserve zekering die in de stekker zit. Mocht er iets met het apparaat dat je aansluit mis zijn en er ontstaat kortsluiting, dan zorgt de zekering voor de juiste veiligheid.

Goed om te weten: veel reisstekkers bevatten geen zekering en zeker geen extra zekering.

Doordat hij geen losse onderdelen heeft, raak je niks kwijt. Veel reisstekkers bestaan namelijk uit losse onderdelen, waarbij je stekkers ‘op elkaar’ moet pluggen. Heel vervelend als je er pas op je bestemming achter komt dat je een onderdeel vergeten bent.

Het gebruiksgemak

Het draait natuurlijk niet alleen om veiligheid maar vooral om het gebruiksgemak. Deze reisadapter heeft een afmeting van 69 × 54 × 53 mm. Hij is geschikt voor verschillende type stopcontacten: A, B, C, F, G, I, J, N. Dit betekent dat hij in meer dan 150 landen bruikbaar is waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Azië en Europa.

De juiste stekker komt naar buiten door het schuifje naar voren te plaatsen. In eerste instantie kregen we het schuifje niet meer terug. Het leek te blokkeren. Totdat we er achter kwamen dat er aan de andere kant een knop zit. Druk deze in en het schuifje kan weer terug naar de beginpositie. Hierbij verdwijnt de gekozen stekker terug in de behuizing.

Deze blokkering heeft een duidelijke functie: het voorkomt dat de stekker bij insteken in het stopcontact in de behuizing wordt geduwd.

Opladen van apparatuur: mogelijkheden en snelheid

De Nomadius wereldstekker is uitgerust met:

  • 2 USB-C
  • 2 USB poorten
  • ‘Poort’ voor alle type stekkers

USB-C-poorten zijn bedoeld voor het opladen van moderne apparatuur zoals smartphones, tablets en laptops. Tevens andere elektronica die USB-C als oplaadstandaard gebruiken. USB-C ondersteunt snellaadtechnologie. Je laadt je apparaten via de Nomadius-stekker snel op in vergelijking met oudere USB-standaarden. Hieronder zie je dat de smartphone direct in de snelladen-stand gaat.

Belangrijk: snelladen is alleen mogelijk wanneer het apparaat hierop is toegerust. Vooral oudere of hele goedkope smartphones en tablets beschikken niet over deze functie.

USB-C is ook geschikt voor het voeden van laptops. Zorg dat je hiervoor de juiste kabel bij je hebt.

De twee standaard USB-poorten zijn geschikt voor het opladen van apparaten die gebruik maken van oudere USB-standaarden, zoals USB-A. Denk hierbij aan oudere smartphones, camera’s en draagbare spelconsoles.

Met meerdere USB-poorten laad je verschillende apparaten tegelijkertijd op, zonder dat dit van invloed is op de laadtijd.

Uiteraard is de wereldreisstekker ook geschikt voor alle type stekkers zoals type C en F (Europese stekkers), type A (Verenigde Staten, Canada, Mexico & Japan) en nog veel meer.

Heeft de Nomadius reisadapter beperkingen?

We hebben geen beperkingen of nadelen kunnen vinden. We kunnen ons wel voorstellen dat, wanneer er vuil in de schuifknopjes terecht komt, deze niet meer goed werken. Het is dus belangrijk om deze adapter schoon te houden en altijd netjes op bergen. Stop hem niet los in je koffer of tas.

Eenmaal pakte de USB C-kabel niet goed. Even de kabel eruit halen en weer terug erin steken en het probleem was verholpen. Misschien heeft het ook aan de kabel zelf gelegen want andere kabels gingen er moeiteloos in.

Onze tip: wanneer een kabel niet goed pakt, ga er dan niet hard aan duwen of trekken. Hiermee kun je intern iets beschadigen. Controleer, voordat je op reis gaat, of de kabels die je meeneemt ook compatibel zijn met de adapter.


Nomadius wereldstekker review: onze conclusie

Eigenlijk zijn we heel tevreden over de wereldstekker van Nomadius. Het ziet en voelt degelijk aan. Het schuifknopje leken ons een zwak punt maar niets is minder waar.

Het was wél even ontdekken hoe je de stekker weer terug in zijn behuizing krijgt, dit staat niet op de verpakking en er zit geen beschrijving in het doosje. Na het lezen van deze review heb je die beschrijving niet meer nodig. 😊

De afmeting: prima. Past in een handpalm en is makkelijk mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat het een adapter in kubusvorm is. Wanneer een stopcontact ergens achter het bed of een kast verborgen zit, is het lastig om deze kubus in het stopcontact te krijgen. Geloof het of niet maar er zijn nog steeds hotels die hun stopcontacten op onmogelijke plaatsen hebben zitten.

We zijn blij dat we de Nomadius wereldstekker uit hebben mogen proberen en kunnen hem zeker aanbevelen voor (zakelijke) reizigers.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Nomadius wereldstekker review (2024)
Schuiven naar boven