Beste warmtepompdroger (2022) – wasdroger

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste warmtepompdroger zorgt ervoor dat je was in een mum van tijd weer droog is. Een warmtepompdroger werkt met, en de naam zegt het al, een warmtepomp. Hierbij heb je keuze uit merken als Siemens, Bosch of Beko. Natuurlijk zijn er ook andere merken verkrijgbaar. Weet je niet welk model je moet nemen? Bekijk dan dit overzicht beste warmtepompdroger 2022.

De werking van een warmtepompdroger

Er is een verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger. Een (klassieke) condens door verhit de lucht dankzij een elektrisch verwarmingselement. Vervolgens wordt de warme en vochtige lucht uit de trommel naar buiten geblazen. Een warmtepompdroger werkt met een compressor en een koelmiddel. Deze techniek verbruikt veel minder energie en is hiermee een stuk zuiniger.

Een warmtepompdroger kopen is misschien iets duurder in aanschaf maar de besparing van energie verdient zich snel terug. Je kunt dan ook vrijwel altijd vertrouwen op minimaal energielabel A++.

Beste warmtepompdroger 2022

Veel warmtepompdrogers hebben een droogcapaciteit van 7 of 8 kg, soms meer. Het water wordt afgevoerd via een slang of opgevangen in een reservoir. Nieuwe modellen zijn vaak beter, maar het is ook belangrijk om naar de functies te kijken. Daarom volgt nu een overzicht beste warmtepompdroger.

1. AEG T7DBN460 – 8000 serie

De meest populaire en beste warmtepompdroger van dit moment. Niet alleen vanwege de functies maar ook vanwege de prijs. De consumentenbond heeft de warmtepompdroger van AEG eerder tot beste koop uitgeroepen.

Deze droger heeft een capaciteit van 8 kg en is voorzien van energielabel A+++, wat natuurlijk ontzettend goed is. Op een lage temperatuur droog je op een veilige manier de kleding, wat allemaal te danken is aan de speciale SensiDry technologie.

De lucht in deze warmtepompdroger wordt nooit warmer dan 45 graden waardoor kleding en kwetsbare stoffen niet beschadigd raken. Deze droger is veel beoordeeld en ontvangt een score van 4,7 van de 5 sterren. Gebruikers zijn ontzettend tevreden over de grote trommel, het gebruiksgemak en natuurlijk de efficiëntie.

Bekijk AEG T7DBN460 – 8000 serie

2. Beko DR8534GX0

Een warmtepompdroger van het merk Beko en zeer energiezuinig. Voorzien van energielabel A+++, wat natuurlijk een enorme kostenbesparing oplevert. De trommel heeft een inhoud van 8 kg en is hiermee geschikt voor grotere gezinnen. Deze warmtepompdroger heeft 16 verschillende programma’s. Er is alleen geen programma voor delicate stoffen aanwezig.

Je kunt gebruik maken van de startuitstel, zodat de warmtepompdroger klaar is wanneer jij eraan toe bent. Voor de veiligheid is er een kinderbeveiliging aanwezig. Alles is duidelijk afleesbaar op het LCD display en de trommel is voorzien van led binnenverlichting. Ontvangt ook weer goede beoordelingen en een score van 4,5 sterren.

Naar Beko DR8534GX0

3. Bosch WTM85263FG

Alweer de beste warmtepompdroger van dit moment, dit keer van het merk Bosch. Hij heeft een droogcapaciteit van 7 kg en vangt het water in een reservoir op. Maar afvoeren via een slang kan ook. Zoals (bijna) alle waterpompdrogers is ook deze voorzien van energielabel A+++. Het mooie aan dit model is dat de condensor zichzelf reinigt. Hierdoor heeft de warmtepompdroger veel minder onderhoud nodig.

Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan, handig en slecht verlichte ruimtes. Heeft een score van 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn zeer tevreden over de goede kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste warmtepompdroger.

Bekijk Bosch WTM85263FG

4. AEG T8DE86ABS

Dit model is de beste warmtepompdroger oftewel beste uit de test. Het is een warmtepompdroger met SensiDry technologie. Verschillende soorten kleding kun je binnen een en hetzelfde programma drogen, zonder dat dit krimpt of beschadigt.

Deze warmtepompdroger heeft een capaciteit van 8 kg, vangt het vocht in een reservoir op maar je hebt ook de mogelijkheid tot een luchtafvoer naar buiten toe. Natuurlijk uitgerust met energielabel A+++. Zeer goed beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn tevreden over de vele programma’s en het feit dat deze warmtepompdroger stil genoeg gewerkt.

Naar T8DE86ABS

5. Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie

Voor de laatste in het overzicht beste warmtepompdroger is gekozen voor deze Samsung met een capaciteit van 9 kg. Met energielabel A++ en een fabrieksgarantie van twee jaar. Is voorzien van een geavanceerd twee in een filter en droogt de was in slechts 35 minuten. Dit is een stuk sneller (en voordeliger) dan bij andere warmtepompdrogers.

Dat sneller drogen kan een nadeel zijn want bij een volbeladen trommel is de was soms nog wat vochtig. Je moet de droger dan opnieuw aanzetten of voor een ander programma kiezen. Verder een prima droger tegen een redelijke prijs.

Bekijk Samsung DV90T5240TW

Dat was toch best een mooi overzicht van de beste warmtepompdrogers. Twijfel je nog tussen een warmtepompdroger of een condensdroger, bedenk dan dat de warmtepompdroger veel minder energie verbruikt. Dit merk je aan de jaarlijkse energierekening, die ineens een stuk lager uitvalt. Voor jouw idee: een warmtepompdroger verbruikt ongeveer de helft minder energie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste warmtepompdroger (2022) – wasdroger
Schuiven naar boven