Welk zwembad is beter: Bestway of Intex

Bijgewerkt: 10 april 2022

Een zwembad voor in je achtertuin of op het erf. Je komt dan bij twee grote merken uit, namelijk het Bestway en Intex. Welk zwembad is beter, Bestway of Intex? Beide merken hebben hun voor- en nadelen. Ontdek de belangrijkste verschillen tussen deze twee. Zo ontdek je ook welk zwembad je het beste aan kunt schaffen.

Bestway zwembad

Bestway Steel Pro 300 x 201 cm
Bekijk dit zwembad

Opzetzwembaden

Zowel het merk Intex als Bestway richt zich op opzetzwembaden. Het gaat hier om een zwembad dat je eenvoudig opzet en weer afbreekt. Dit soort zwembaden kan gedurende het voorjaar, de zomer en de herfst buiten blijven staan. Bij vorst kan het bad niet buiten blijven staan, het vriest dan kapot.

In de winterperiode zorg je ervoor dat het zwembad veilig is opgeborgen. Dit mag best in een garage of schuur zijn, zolang het bad maar droog is. In het voorjaar bouw je het weer op. Daarom heet het dus een opzetzwembad. Het grootste voordeel: verplaatsbaar en relatief goedkoop.

Is Bestway hetzelfde als Intex?

Soms wordt gedacht dat Bestway en Intex hetzelfde zijn. Nee dit klopt niet, het gaat hier om twee verschillende merken. Wel hebben beide merken een vergelijkbaar aanbod. Bovendien kun je de zwembadpompen van het ene merk heel goed op een zwembad van het andere merk aansluiten.

Welk zwembad is beter, Bestway of Intex

Kijk je naar de prijs dan kosten beide zwembadmerken ongeveer evenveel. Neem maar eens een rond model met een diameter van 305 cm en een hoogte van 76 cm. Een Bestway kost rond de € 95 en een Intex rond de € 99. Het prijsverschil is dus heel klein. Het kan overigens ook dat Bestway met bepaalde zwembaden duurder is.

Weet je niet voor welk merk je moet kiezen? Lees hieronder meer over de kwaliteit en het gebruiksgemak.

Het opzetten van het bad

Je wil natuurlijk dat het zwembad makkelijk is op te zetten. Is dit op jou van toepassing dan zou je voor een Intex moeten kiezen. Het frame van Intex bestaat uit ronde buizen. Deze laten zich makkelijk in elkaar schuiven. Bestway werkt met ovale buizen. Net iets lastiger in elkaar te zetten.

Bekijk Intex zwembaden

Zwembadaccessoires

Je hebt niet alleen een zwembad maar ook een filterpomp, afdekzeil, teststrips, chloortabletten en nog veel meer nodig. Intex heeft veel meer accessoires in het assortiment. Bij Bestway is dit een stuk minder. Wil je alles van een en hetzelfde merk, en dat is wel aan te raden, dan kom je (opnieuw) bij Intex uit.

Kwaliteit Intex vs Bestway

Wat is het beste zwembad merk? Kijk je naar kwaliteit dan scoort het Intex zwembad toch net wat beter. Dit merk staat namelijk al jarenlang bekend om de uitstekende kwaliteit, service en nazorg. Bovendien bestaat dit bedrijf al sinds 1975 dus heeft zich inmiddels wel bewezen.

Bestway is sinds 1994 op de markt. Ongeveer 20 jaar later dus. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de kwaliteit niet goed is, maar je merkt wel verschil. Over het algemeen zijn Bestway zwembaden van een iets mindere kwaliteit. Moet wel worden opgemerkt dat het verschil tegenwoordig heel klein is. Maar kijk je naar kwaliteit dan is alweer Intex de winnaar.

Prijs van de zwembaden

Welk zwembad is beter wanneer je naar de prijs kijkt? De prijsverschillen zijn klein maar Bestway is vaak een paar euro goedkoper. Het verschil bedraagt ongeveer 2% tot 5%. Veel is dat niet, al helemaal niet wanneer je voor een zwembad van € 70 tot € 200 gaat kijken.

Ga je een zeer groot en duur zwembad aanschaffen? Dan kan Bestway wel goedkoper zijn. Een en ander hangt wel weer van het model en de bijgeleverde accessoires af. Maar ook van het materiaal, want zowel bij Intex als bij Bestway heb je de goedkopere- en de topmodellen.

Naar Bestway zwembaden

Opbouw zwembad of opblaasbaar model

Natuurlijk is een opbouwzwembad (opzetzwembad) altijd een betere keuze. Je noemt het ook wel een frame pool. De naam zegt het al: het zwembad is voorzien van een stevig frame. Hierdoor zakt het zwembad niet in elkaar, ook niet wanneer je het maar half met water vult. Bovendien kun je gerust op de rand leunen en kan het bad gedurende enkele maanden blijven staan.

Een opblaasbaar zwembad is compact, zeer goedkoop en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en modellen. Nadeel is dat de opblaasbare rand makkelijk kapot kan gaan. Wanneer je op de rand zit dan zakt het zwembad als het ware in. Hierdoor kan er water over de rand lopen.

Mocht je voldoende budget hebben dan kies je liever voor een opzet zwembad van Intex of Bestway. Overigens vind je van beide merken ook de opblaasbare modellen in het assortiment. Dus het kan altijd.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welk zwembad is beter: Bestway of Intex
Schuiven naar boven