Welke crypto is het meest gestegen?

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Vanaf de geboorte van bitcoin tot 2022 is deze munt met meer dan 5 miljard % gestegen. En dat in slechts 13 jaar tijd. Een hele prestatie maar toch is dit niet de grootste stijger. Welke crypto is het meest gestegen? Dat hangt er vanaf of je naar het afgelopen jaar kijkt of vanaf het ontstaan van een cryptomunt. Hier vind je de grootste stijgers.

In samenwerking met Bitvavo betaal je over de eerste € 1000 geen handelskosten. Alleen geldig via onderstaande link.

Meld je aan bij Bitvavo

Welke crypto gaat stijgen?

Het is jammer dat we geen glazen bol hebben en kunnen voorspellen welke crypto gaat stijgen. Wel kun je uit het verleden je lering trekken. Zo is gebleken dat de meest populaire cryptomunten door de jaren heen een stijging laten zien.

Door hiernaar te kijken kun je vaak bepalen of deze stijging zich in de toekomst doorzet. Het is dus belangrijk om te ontdekken welke crypto het meest is gestegen.

Welke crypto is het meest gestegen in het afgelopen jaar?

Er zijn altijd cryptomunten die beter presteren dan anderen. Daarom vind je hieronder de top 10 best presterende cryptocurrency van 2021. Gaan deze in 2022 door stijgen? Wat ga je vanzelf merken.

1. Shiba Inu Coin

Een cryptomunt die voor de grap is ontworpen, eigenlijk als tegenhanger van dogecoin. Had je hem begin januari gekocht en in december verkocht, dan had je een winst van 30 miljoen procent behaald. Hopelijk heb je dat gedaan en anders de volgende keer een nieuwe munt nog wat langer vasthouden. Overigens is Shiba Inu Coin ook in 2022 erg populair. Beleggers verwachten dat hij nog veel verder gaat doorstijgen.

Koop Shiba Inu Coin en betaal met iDEAL

2. Gala

Niet bitcoin maar Gala is in 2021 het meest gestegen. Het rendement tussen januari en half december 2021 bedroeg maar liefst 50.000%. Een enorme stijging waar je alleen maar blij van kan worden. Helaas had niet iedereen het geduld om deze stijging helemaal uit te zitten, waardoor veel beleggers achteraf spijt hebben.

Gala is de munt die bij Gala Games hoort, een op blockchain gebaseerde game. Veel cryptomunten in de game-blockchainsector zijn erg geliefd.

3. Axie Infinity

De derde plek is voor Axie Infinity, ook weer een online game die middels de blockchain werkt. De bijbehorende cryptomunt is in 2021 met een dikke 19.000% gestegen.

4. The Sandbox

Opvallend is dat in de top tien meest gestegen cryptomunten veel blockchain gameprojecten voorbijkomen. De vierde plaats wordt ingenomen door The Sandbox, een blockchain game dat grote namen aan zich weet te binden. Waaronder Nike en SnoopDog. Deze munt heeft in 2021 een stijging van 14.500% mogen meemaken.

5. Polygon

De cryptocurrency Polygon met symbool MATIC richt zich op het creëren van blockchains met Ethereum ondersteuning. Deze crypto was in 2021 erg populair. De stijging bedroeg in dit jaar meer dan 12.000%.

6. Terra

Welke crypto is het meest gestegen? Op de zesde plek kom je Terra met symbool LUNA tegen. Deze munt heeft in 2021 een stijging van ruim 11.000% door mogen maken. Terra gaat over stabiele betalingen over het blockchain netwerk.

7. Solana

De crypto Solana mag er ook wezen want die is in 2021 met ongeveer 10.000% gestegen. Zoveel winst had je kunnen maken wanneer je de munt begin januari had aangekocht en pas in december had verkocht.

8. Fantom

Een veilig en schaalbaar smartcontractplatform, dat is Fantom. Hiermee onderscheidt dit project zich van traditionele blockchain platforms. Heb je in deze crypto geïnvesteerd? Van begin tot eind 2021 heeft deze crypto een stijging van 9000% in de boeken geschreven.

9. Kadena

Van Kadena kun je zeggen dat het een blockchain ecosysteem is dat zich op ondernemers richt. Deze cryptocurrency is niet bij iedereen bekend maar heeft toch de nodige aandacht gekregen. Dit is ook terug te zien aan de stijging, in heel 2021 is de munt met een dikke 8000% in waarde toegenomen.

10. Harmony

De naam van deze cryptocurrency klinkt heel harmonieus en dat is het ook wanneer je kijkt hoeveel hij is gestegen. 2021 was goed voor een stijging van ongeveer 4200%.

Een slecht jaar voor bitcoin

Kijk je naar die gigantische stijgingen dan was 2021 eigenlijk een slecht jaar voor bitcoin. Op 1 januari 2021 stond de koers van de grootste cryptocurrency op € 23.000. Bitcoin sloot het jaar af met een koers van € 40.500. Dit betekent een stijging van 76%.

In vergelijking met bovenstaande crypto is 76% bijna niks. Maar wanneer je dit tegenover de rente op een spaarrekening zet dan is 76% opeens ontzettend veel.

Conclusie: zelfs een jaarlijks rendement van 10% is al stukken beter dan de rente die je over je spaargeld krijgt. Investeren in cryptocurrency kan dus erg interessant zijn. Aan de andere kant brengt dit financiële risico’s met zich mee. Investeer daarom alleen met geld dat je ook kunt missen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke crypto is het meest gestegen?
Schuiven naar boven