Kleinste powerbank: praktisch om meer te nemen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met een powerbank laad je de smartphone of tablet snel en makkelijk op. Helaas zijn veel van deze modellen groot en zwaar. Met de kleinste powerbank heb je dit probleem niet, hij past in je broekzak of tasje. Hierdoor neem je hem overal mee naar toe. Bekijk wat een kleine powerbank kost maar nog belangrijker: hoeveel power hij levert.

Een kleine powerbank kan net zo krachtig zijn

De allereerste powerbanks waren groot en zwaar. Door vernieuwde technieken kan een kleine powerbank net zo krachtig zijn. Hierbij is het wel belangrijk om goed op de capaciteit te letten. Met een te lage capaciteit kun je niet veel, je smartphone of tablet zal zich niet helemaal op kunnen laden.

Hieronder vind je waar je bij aanschaf van de kleinste powerbank op moet letten, welk merk goed is en natuurlijk welke prijs je betaalt.

Kleinste powerbank tot 15.000 mAh

Zoek je een klein model, dan moet je voor een powerbank tot 15.000 mAh gaan. Deze is geschikt voor het opladen van je smartphone of tablet. Veel smartphones zijn voorzien van een 4000 mAh accu, soms iets meer of minder. Heb je een powerbank van 10.000 mAh dan betekent dit dat je hiermee de smartphone twee keer volledig kunt opladen.

Een model met een capaciteit van 15.000 mAh is geschikt voor 3-4 keer volledig opladen van een smartphone-accu. Een tablet kun je er ongeveer twee keer volledig mee opladen.

De kleinste powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh past in je handpalm. Een capaciteit van 15.000 mAh betekent vaak dat het apparaatje dikker is, maar niet per definitie groter.

Bekijk powerbanks 10.000 t/m 15.999 mAh

Sleutelhanger powerbank

Ga je voor de kleinste powerbank dan kom je bij het sleutelhanger model uit. Deze is ontzettend compact en past aan je sleutelbos, in je beroepszaak of in het kleinste tasje. De capaciteit ligt dan wel een stuk lager, ergens tussen 1500 en 2600 mAh.

Houd er rekening mee dat een lage capaciteit niet geschikt is voor het volledig opladen van moderne smartphones. Oudere smartphones kun je er vaak wel eenmaal volledig mee opladen. Toch kan deze powerbank je helpen om tenminste de helft van de accu van je moderne smartphone op te laden. Praktisch wanneer je onderweg bent.

Naar sleutelhanger powerbanks

De prijs van de kleinste powerbank

Wat betaal je nu voor de kleinste powerbank? Het sleutelhangermodel kost tussen de € 12 en € 25. Wat natuurlijk niet betekent dat dit de beste keuze is. Je hebt eerder al kunnen zien dat de capaciteit laag is, in ieder geval niet toereikend genoeg voor je moderne smartphone. Een tablet kun je hier nauwelijks mee opladen.

Kijk je naar de powerbanks met een capaciteit van 10.000-15.000 mAh, dan betaal je € 20 tot € 40. Een stuk beter dus. Hoe meer capaciteit, hoe duurder het apparaat. Hieronder nog enkele aandachtspunten waar je bij aanschaf goed naar kijkt.

De omgeving waar je hem gebruikt

Neem je de powerbank mee op reis, een festival of misschien wel naar je vakantie aan zee? Dan is een waterdichte powerbank wel aan te raden. Regen of opspattend water kan het apparaat niet beschadigen. Dit werkt uiteraard alleen wanneer je smartphone ook waterdicht is. Voor een waterdicht model ben je wel wat duurder uit.

Is de kleinste powerbank juist bedoeld voor gebruik op het werk of thuis, dan hoeft deze natuurlijk niet waterdicht te zijn. Hiermee bespaar je weer een hoop geld.

Extra aansluitingen

Op elke powerbank kun je minstens één smartphone of tablet aansluiten. Je hebt ook powerbanks met meerdere aansluitingen. Vooral die met een capaciteit vanaf 10.000 mAh beschikken hier over. Dit biedt je de mogelijkheid om twee of meer mobiele apparaten tegelijkertijd te laden. Hartstikke praktisch wanneer je niet alleen bent, of twee smartphones met je meedraagt.

Powerbank werkt niet: problemen en oplossingen

Soms merk je dat de powerbank niet werkt. Dit zie je doordat de accu van het mobiele apparaat niet oplaadt. In dit geval is het aan te raden om eerst een andere kabel te gebruiken. Meestal is dit de oplossing van het probleem.

Probeer ook eens een ander stopcontact, soms ligt het hieraan. Of de adapter werkt niet naar behoren. Als laatste kan de powerbank zelf kapot zijn. Is het apparaatje nog vrij nieuw, dan heb je mogelijk recht op garantie.

Controleer ook of de batterij van je smartphone of tablet wel op een andere manier kan opladen. Het zou zomaar kunnen dat het probleem daar ligt, en niet bij de powerbank.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kleinste powerbank: praktisch om meer te nemen
Schuiven naar boven